Együttes vállalatot alapít az LG és a Luxoft a webOS Auto platform lehetőségeinek kiaknázására

Az LG Electronics (LG) és a Luxoft – a DXC Technology leányvállalata – a következő években együttesen fejlesztik és terjesztik ki a webOS Auto platformot a gyártásra kész rendszerek részére.

Az együttműködésről szóló megállapodást Las Vegasban, a CES-en írta alá Dr. I. P. Park, az LG elnöke és technológiai vezetője, amellett Dmitry Loschinin, a Luxoft elnök-vezérigazgatója, egyben a DXC Technology ügyvezető alelnöke. Az ilyen formában létrejövő együttes társaság centruma a kaliforniai Santa Clarában lesz, üzemelését mindazonáltal 2020 első negyedében kezdi meg – ekkor jelentik ezután be a menedzsment tagjait is.

Együttes vállalatot alapít az LG és a Luxoft a webOS Auto platform lehetőségeinek kiaknázására

Együttes vállalatot alapít az LG és a Luxoft a webOS Auto platform lehetőségeinek kiaknázására

A modern vállalkozás révén az LG és a Luxoft olyan, gyártásra kész, webOs Auto platformon alapuló megoldások fejlesztését és telepítését végzi ezután, mint a digitális műszerfalak, a közlekedési eszközbe telepített infotainment-megoldások, a hátsó ülésen utazók kényelmét szolgáló szórakoztató elektronikai berendezések (RSE), mitöbb a közösségitaxi- (ride-hailing) rendszerek. Ezeket a megoldásokat elérhetővé is teszi az autógyártók, a flottaüzemeltetők, illetve a megosztott mobilitási szolgáltatók részére. Azzal, hogy az LG webOS Auto platformja páratlan szolgáltatás-kínálattal és funkcionalitással büszkélkedhet, ezenfelül összevonja minden lényeges komponenst (köztük a multimédia-kezelést, a többképernyős vezérlést, az összekapcsolhatóságot és a biztonságot), még nagyobb kényelmet nyújt mind a járművezetőknek, mind az utasoknak.

Az LG komoly tapasztalatot szerzett a felhasználói inger fokozása kapcsán azzal, hogy a webOS okosplatformjával – amely már több mint 70 millió LG televízióban fedezhető fel – forradalmasította az otthoni tévézési szokásokat. A vállalat a webOS Auto platformmal egy olyan ökoszisztémát valósított meg, amely az nagy tudású szolgáltatások mellett a vezető piaci szereplők által nyújtott streamingszolgáltatásokat is ajánlja. Az LG azzal, hogy a járművekben is jellegzetes, vásárlói szintű élményt nyújt, tovább erősíti az e téren megszerzett szakértelmét.

“Célunk, hogy a Luxofttal együttesen megalapított cég révén tovább erősítsük az LG IVI (járművön belüli infotainment) platformját, azonkívül a modern műszaki megoldások fejlesztésével felgyorsítsuk az összekapcsolt járművek térnyerését” – mondta Dr. I. P. Park. “A szolgáltatások széles skálájával és a partnervállalatok növekvő számával folytatjuk a webOS Auto platform köré szerveződő ökoszisztéma fejlesztését.”

“A modern, együttes társaság a nagyméretű digitális műszerfalak és a nyílt platformokon alapuló összekapcsolt mobilitási szolgáltatások tervezése, fejlesztése és telepítése kapcsán erősíti a Luxoftot” – mondta Dmitry Loschinin. “Az LG és a Luxoft erősségeinek egyesítésével a webOS Auto platform digitális, vásárlói szintű élménnyé fejleszthető az autógyártók és kulcsfontosságú partnereik részére.”

Hozzászólások lezárva.