A modern LG okoshűtővel házhoz jön a bevásárlás

Az LG Electronics (LG) két új InstaView okoshűtőt ismertet a 2020-as CES-en: egy speciális Craft Ice jégkészítő technológiával ellátott készüléket, ráadásul a második generációs InstaView ThinQ modellt, mely akár a vacsora megtervezését és a bevásárlólista összeállítását is elvégzi helyettünk.

A már népszerű InstaView modern műszaki megoldás érdemben azt jelenti, hogy a szerkezet használója az átlátszó ajtónyílás kinyitása nélkül nézheti meg, mi van a hűtőjében, ám ez az üvegajtó már egyben megjelenítő is, amelyen receptek, főzős videók jeleníthetők meg.

A modern LG okoshűtővel házhoz jön a bevásárlás

A modern LG okoshűtővel házhoz jön a bevásárlás

A Föld első jéggömbkészítő hűtője

Az egyik új LG InstaView hűtő a különleges, integrált jégkészítő technológiájának (Craft Ice) hála érdemelte ki a 2020-as CES legjobb innovációinak odaítélhető elismerést. Ez hiszen a Föld első olyan háztartási hűtőgépe, amely gömb formájú jeget képes előállítani. A nagy méret (csaknem 5 cm-es átmérő) és a gömb forma azért meghatározó, mert mindent összevetve a jég – a kisebb felületnek hála – sokkal lassabban olvad el. A szerkezetet az LG elsőként az Egyesült Államokban kezdi forgalmazni, más piacokra ugyanakkor később vezeti be.

Az okoshűtő az élelmiszerkészletet is figyeli

A 2020-as évben az LG csúcskategóriás InstaView hűtőjét is megújítja, mégpedig a ThinQ modern műszaki megoldás második generációjának alkalmazásával. A szerkezetben – beleértve a Door-in-DoorTM ajtót és a frissen tartó fiókokat is – elhelyezett, azonfelül onnan kivett ennivalókat korszerűsített vizuális technológiával és mesterséges intelligencia alkalmazásával tartja számon, mindent összevetve valós időben követi nyomon, hogy épp mi áll a felhasználó rendelkezésére. Ezen készletinformációk birtokában a korszerű LG InstaView ThinQ hasznos tippeket tud adni arról, hogy a hűtőben látható alapanyagokból milyen ennivalók készíthetőek. Az okos modern műszaki megoldás képes arra is, hogy figyelmeztesse a konstrukció használóját, ha éppen valamelyik táplálék már fogyóban van és egyben fel is ajánlja, hogy időben megrendeli az utánpótlást.

A modern LG InstaView átlátszó üvegajtaja nem kizárólag arra jó, hogy az bejárat kinyitása, mindent összevetve a hideg levegő kiengedése nélkül nézhetik meg a felhasználók, hogy mi van a hűtőben. A panel mert egy 22 colos kijelzőként is üzemel, ezáltal az integrált wifi-kapcsolat révén az interneten gond nélkül, külön okostelefon vagy tablet használata nélkül lehet rákeresni receptekre, főzős videókra.

Terméktámogatás LG módra

A CES-en debütáló mindkét modell a Proactive Customer Care szolgáltatással érkezik. Az LG mesterséges intelligencia alapú megoldásának érdemben azt jelenti, hogy az eszközök használói egyrészt személyre szabott hozzájárulást, hasznos tippeket kapnak azért, hogy a lehető leginkább kihasználhassák készülékük tudását, másrészt a rendszer az esetlegesen felmerülő, a gépezet megfelelő üzemelését érintő problémákról is időben értesítést küld. Utóbbira példa, hogy ha a saját üzemelését valós időben monitorozó gépezet szokatlan hőmérsékletemelkedést érzékel, akkor erről a ThinQ alkalmazáson át értesítést küld a felhasználónak, miképpen arról is, ha szükségessé vált a vízszűrő cseréje.

“A 2020-as CES-en azt szeretnénk megmutatni, hogy az LG InstaView hűtőivel és a mesterséges intelligenciával mire lehet képes a jövő konyhája” – mondta Dan Song, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. “Új technológiánk az unalmas fehér dobozokat olyan izgalmas gépekké teszi, amelyek sajátos jeget készítenek, megtervezik a vacsorát és még a bevásárlólistát is összeállítják. Az LG legfejlettebb, ThinQ okosplatformot használó hűtőit azok részére fejlesztettük ki, akik értékelik, ha segítséget kapnak a konyhai munkákban.”

Hozzászólások lezárva.