Új benyomás a valódi 8K képtechnikával

A valódi 8K inger éllovasaként az LG Electronics (LG) a 2020-as CES-en tárja a közönség elé 8K televízióinak kibővített portfólióját. A már nyolc eszközből összeállított paletta korábbi 88 és 75 colos megjelenítői mellé most új, 77 és 65 colos modellek is kapcsolódnak.

A változatos 2020-as termékkínálat két prémium – egy 88 és egy 77 colos – LG SIGNATURE 8K televízióból (88/77 OLED ZX) és modernizált LG NanoCell modellekből (75/65 Nano99, 75/65 Nano97 és 75/65 Nano95) áll, amelyek összese felülmúlja az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) által a 8K Ultra HD termékekre és szolgáltatásokra meghatározott hivatalos iparági szabvány szigorú előírásait, mindezt mindazonáltal olyan független laboratóriumok is elismerték, mint a TÜV Rheinland.

Új benyomás a valódi 8K képtechnikával

Új benyomás a valódi 8K képtechnikával

Az LG új televíziói azon felül, hogy képesek a valódi 8K megjelenítésére, több olyan időtálló szerepkört is biztosítanak, melyekkel teljessé válik a 8K-élmény. Mivel a modern modellek HDMI és USB csatlakozóikon át 8K tartalomforrások nagyszámú kínálatát támogatják, gond nélkül jelenítik meg a natív 8K tartalmakat és kompatibilisek például az olyan kódekekkel is mint a HEVC, a VP9 vagy az AV1 – utóbbit a legnagyobb streaming szolgáltatók, például a YouTube alkalmazza. Az LG televíziói másodpercenként 60 képkockás sebességgel jelenítik meg a streamelt 8K tartalmakat, és bizonyítottan képesek a 60P-s 8K tartalmak lejátszására HDMI-n át is.

A harmadik generációs α (Alpha) 9 AI-processzorral az LG legfrissebb 8K televíziói még jobb teljesítményt nyújtanak. A 2020-as modellek cizellált kép- és hangminőséget biztosítanak minden tartalomtípushoz a mesterséges intelligencia alapú 8K felskálázással. A gépi mélytanulási hálózatra épülő AI 8K felskálázás életteli és precíz 8K képmegjelenítést idéz elő: a tartalom elemzése, a négylépéses zajcsökkentés és a frekvencia alapú képélességjavítás nyomán a gépezetek az alacsonyabb felbontású tartalmakat is a kiváló 8K-hoz közeli minőségre képesek feljavítani.

A harmadik generációs α9 processzor AI Picture Pro funkciója felismeri a képernyőn megjelenő emberi arcokat és szöveges tartalmakat, melyeket automatán feljavít és élesít, hogy a képernyőn természetesebb bőrtónusok, karakteresebb arcvonások és tisztább, olvashatóbb betűk jelenjenek meg. Az Auto Genre Selection szerepkör ezen felül azzal garantálja a lehető legjobb képminőséget, hogy azonosítja a lejátszott tartalom típusát és négy eltérő képi beállítási mód – film, sport, általános és animáció – közül kijelöli a néző részére legideálisabbat.

Az LG AI Sound Pro az audiotartalmakat elemzés nyomán öt kategóriába – zene, film, sport, dráma, hírek – rendezi a tisztább hangokért és a gazdagabb, telítettebb háttérhangzásért. A szerepkör elkülöníti és felhangosítja az emberi beszédet, mindent összevetve a nézők részére gond nélkül érthetővé és vitathatatlanul megkülönböztethetővé teszi azt, míg a háttérzajok is azonosíthatóak maradnak. A modern masinák ezenkívül mindezt virtuális 5.1-es térhatású hangzással szólaltatják meg az igazi házimozi-élményért.

Az LG 8K televízióba épített mesterséges intelligencia nem kizárólag a felhasználói élményt, de a kényelmet is új szintre emeli. A felhasználók közvetlenül tévékészülékükről felügyelhetik és irányíthatják kompatibilis okosotthon-eszközeiket, mindezt ezenkívül akár a szoba másik végéből, sima hangutasításokkal is megtehetik. A 144 országban elérhető ThinQ hangfelismerési modern műszaki megoldás minden LG 8K televízióban elfért. Az LG híres okostévés platformjával, a webOS-el a korszerű modellek ezenkívül támogatják az Apple AirPlay 2 és HomeKit szolgáltatásokat, a Google és az Amazon hangalapú asszisztenseit, később ugyanakkor az Amazon Alexa prémium, azaz nagyobb hallótávolságokra kifejlesztett verziójával is kompatibilisek lesznek.

Hozzászólások lezárva.