Ragyogó, ultramagas felbontású képek a Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HM1 szenzorával a kiemelkedő Nonacell modern műszaki megoldás segédkezésével

A Samsung, a planéta talán vezető félvezető technológiával foglalatoskodó vállalata, prezentálta jövőbe mutató 108 megapixeles képszenzorát, a Samsung ISOCELL Bright HM1-et. A korszerű szenzor olyan képjavító technológiákkal érkezik, mint a Nonacell, a Smart-ISO vagy a valós idejű HDR, mindent összevetve tiszta és részletes 108 MP-es képek elkészítését és tűéles 8K videófelvételt biztosít másodpercenként 24 képkockával, akár gyenge fényviszonyok közt is.

Az 1/1,33 colos méret mellett 108 millió darab 0,8 μm-es pixelt magába foglaló ISOCELL Bright HM1 az elsők közt alkalmazza a legfrissebb Nonacell modern műszaki megoldást, amely magasabb fényerőt kínál alacsony megvilágítás mellett is. A Samsung 2017-ben mutatta be a Tetracell pixel-binning modern műszaki megoldást, amely egy 2×2-es rendszerben elhelyezkedő 4 pixelből alkotott egy nagyobb képpontot. A Nonacell a Tetracell korszerűsített verziója, amely 3×3 pixeles struktúrát alkalmaz. A HM1 szenzorban a Nonacell 9 egymás mellett elhelyezkedő 0,8 μm-es pixelből állít elő egy nagyobb, 2,4 μm-es pixelt, mindent összevetve a Tetracell fényelnyelésének több mint kétszeresét biztosítja.

Ragyogó, ultramagas felbontású képek a Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HM1 szenzorával a kiemelkedő Nonacell modern műszaki megoldás segédkezésével

Ragyogó, ultramagas felbontású képek a Samsung 108 megapixeles ISOCELL Bright HM1 szenzorával a kiemelkedő Nonacell modern műszaki megoldás segédkezésével

Az összekapcsolt képpontok számával egyesült erővel nő a színinterferencia is, amely megnehezíti a pixel-binning modern műszaki megoldások fejlesztést. A Nonacell üzemelését viszont nem akadályozza az interferencia a Samsung ISOCELL Plus technológiájának hála, amely meghatározóan csökkenti az elmosódást és minimalizálja az optikai veszteséget és a fényvisszaverődést.

A HM1 több fejlett pixeltechnológiai megoldással egészíti ki a Nanocell modern műszaki megoldást, ezáltal csaknem minden megvilágítás mellett hibátlan képek állíthatók elő. Az érzékelő Smart-ISO funkciója önvezérelten beállítja optimális ISO mértéket az éles és színekkel teli képekért. A telítettség kezeléséhez sötétebb témáknál magas, amíg magas fényű környezetben alacsonyabb ISO beállításokat alkalmaz.

A kihívást jelentő, vegyes megvilágítású környezetekben a HM1 valós idejű HDR technológiája optimalizálja az expozíciót, mindent összevetve természetesebb videókat és állóképeket kínál. A megoldás az összes pixelnél egyedileg állítja be a záridőt, mindent összevetve több heterogén expozícióval képes párhuzamosan képet készíteni, ennek hála valós időben produkál HDR fotókat már az előnézetben is. Az élesebb képek érdekében a HM1 patronálja a giroszkóp alapú elektromos képstabilizátort (EIS) és a Super-PD-t, amely sebes és korrekt autófókuszt kínál a fejlett fázisérzékelő korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan.

A HM1 hozzájárulásával a felhasználók veszteségmentes 3-szoros zoommal hozhatnak létre első osztályú, közeli felvételeket. Az érzékelő közvetlenül formálja a pixeleket egy integrált hardveres IP hozzájárulásával, ezáltal ezt a feladatot nem a mobil processzora végzi el. A 108 millió pixellel az érzékelő akár 3-szoros zoommal is képes 12 MP felbontású képeket készíteni felskálázás nélkül.

A Samsung ISOCELL Bright HM1 szenzort már gyártja a társaság.

Hozzászólások lezárva.