DITEC SILVER kapunyitó

Manapság már mindennapi életünk és kényelmünk szerves részét képezik a kapunyitó automatikák. Egyre több kertes házban, társasházban és lakópark bejáratán jelennek meg. Számos kapunyitó márka verseng a vevők kegyeiért. Mindegyik márka kínál toló és szárnyas kapunyitó motorokat. A DITEC azonban sokkal több, mint kapunyitó. Igazi elegancia, kényelem, és megbízhatóság. Nem véletlen, hiszen a DITEC közel negyven év tapasztalatával professzionális szintre emelte a kaputechnika műszaki megoldásait. A több min húsz éve Magyarországon is jól ismert svéd cég egyik legnépszerűbb szárnyas kapunyitó automatkája volt a SILVER. Ez a több mint 20 éve tervezett automatika, közel két évtizedig volt népszerű. Sok ezer kertkapun működik napjainkban is. Nem véletlen, hiszen ez a szárnyas kapunyitó automatika egy igazán jól megtervezett és strapabíró konstrukció. Ma már sajnos nem rendelhető, és a 2013-as évvel elbúcsúzunk tőle, de az alkatrész utánpótlása és az esetleges szervizelése, folyamatos.

A DITEC SILVER kapunyitó két konstrukcióban készült. 230 és 24 voltos verzióban közepes és nagyméretű kapuszárnyakra. Kimondottan gyakori használatra lett tervezve, így akár társasházak kapuinak intenzív használatát is jól bírja. Erős motorral és hajtóművel rendelkezik. SILVER kapunyitó esetében nem jelentett problémát a 400 kg-os vagy akár az 5 méteres kapuszárny sem. Szükség esetén akár 100°-os nyitásra is képes ez a kaputechnika, és jól bírja a szélsőséges időjárási körülményeket is. Lehet bármilyen zord a tél, vagy pokolian forró a nyár, a SILVER kapunyitó mindig megbízhatóan működik.

DITEC SILVER szárnyas kapunyitó

DITEC SILVER szárnyas kapunyitó

A DITEC mindig is nagy gondot fordított a biztonságos üzemeltetésre. Így a kapunyitó automatikák esetében is többféle védelem került kifejlesztésre a rácsukódás elleni balesetek elkerülése érdekében. A kaputechnika rendszerek alap tartozéka a biztonsági fotocella. A SILVER kapunyitó motorok intelligens vezérlése ezen túl, még akadályérzékelő funkcióval is el van látva.

Szárnyas kapunyitó

Szárnyas kapunyitó

Ez a multifunkciós vezérlő elektronika kezeli a távirányítókat, a fotocellákat, szabályozza az automatikus záródást, de akár beléptető rendszerhez is csatlakoztatható. Ennek köszönhetően egy DITEC kapunyitó olyan helyeken is alkalmazható, ahol a területre való bejutás csak az arra jogosultaknak lehetséges. A csatlakoztatott beléptető rendszer lehet kártyás, és ujjlenyomat azonosítása elvén működő is. Egy DITEC kapunyitó mindegyikkel kiválóan működik együtt.

DITEC kapunyitó szárnyas kapukra

DITEC kapunyitó szárnyas kapukra

A leggyakoribb működtetési mód azonban a jól bevált távirányító. A kapunyitó távirányítók többféle színben kaphatók. Azonban mindegyik ugrókódos rádió rendszerrel készül. Így a használata majdnem olyan nagyfokú biztonságot jelent, mint a beléptető rendszer.

DITEC szárnyas kapunyitó igényes kivitelezéssel

DITEC szárnyas kapunyitó igényes kivitelezéssel

A DITEC SILVER kapunyitó önzáró hajtóművel rendelkezik. Ez a konstrukció áramkimaradás esetén nagyon hasznos, mivel így is biztosítja a kapu zárva tartását. Ha még is szükséges a kapu nyitása, akkor a kioldó kulcs segít ebben. Folyamatos működést igénylő helyeken is alkalmazható a DITEC SILVER kapunyitó, mert az opcióként választható akkumulátoros egységgel a szünetmentes működés is megoldható. Számos kiegészítőt is tervezett a DITEC a felhasználók minél kényelmesebb életéhez. Kulcsos kapcsoló, vezetékes és vezeték nélküli kódkapcsoló, valamint villogó lámpa segíti a kapunyitó automatika biztonságosabb és praktikusabb használatát.

Hozzászólások lezárva.