Samsung sikerek az 5G fejlesztése kapcsán

A Samsung Electronics egy sor sikeres mobil, vezeték nélküli 5G hálózati tesztet végzett. A másodpercenként multi-gigabites (Gbps) adatátviteli sebességet a Verizon Centrumában próbálták ki, ahol a Samsung Gear VR-ral többek között egy 360 fokos virtuális valóság tartalmat közvetítettek a hálózaton keresztül. A Samsung saját 5G Hybrid Adaptive Array rádióantenna megoldását és a Verizon FiOS vezetékes rendszerét alapul véve a cég több valós felhasználói helyzetben, a milliméter wave (mmWave) sávszélességet meghaladó, 5G-s vezeték nélküli hálózati sebességet produkált – az épületen belüli és a mobil környezetben egyaránt.

A teszt alatt a Samsung egy automatizált beamforming-képes multiple-input és multiple-output (MIMO) technológiával felszerelt gépjármű támogatásával szemléltette a 4K-s UHD felbontású videós tartalom éteren keresztüli átvitelét. A Samsungnak sikerült bizonyítania az 5G hálózat igazi erejét, ugyanis élőben, 4K UHD felbontásban közvetített a Samsung Gear VR közreműködésével Samsung Galaxy mobilokra olyan 360 fokos virtuális valóság tartalmat, amely 17 egyedi videó feedből tevődött össze.

Samsung 5G kísérletek mobil egysége

Samsung 5G kísérletek mobil egysége

A Samsung kísérletei a New Jersey-beli Basking Ridge-ben lévő Verizon központban, a Verizon 5G Technológiai Fórum keretében zajlottak, amelyet az 5G-s követelmények, standardok és műszaki fejlesztésének gyorsítása érdekében alkottak meg. Az 5G modern műszaki megoldás elhozhatja a vezeték nélküli széles sáv és a Dolgok Internetének (Internet of Things (IoT)) korszerű generációját, mert készülékek milliárdjait kötheti össze, míg a rövid késleltetésű, gigabites sebesség tovább gyorsításával gazdagabb tartalmakat és élményeket biztosíthat.

Samsung 5G

Samsung 5G

„Tekintélyes örömünkre szolgál, hogy a Samsung a Verizonnal közösen irányító szerepet tölt be az 5G-hez kapcsolódó szabványok és fejlesztések területén” – hangoztatta Youngky Kim, a Samsung Electronics Hálózati Üzletágának elnöke és vezetője. – „A terepen ugyancsak sikeresen lezajlott tesztjeink tükrözik a mobil eszközökhöz és hálózatokhoz kapcsolódó innovációink sorát, azonfelül fejlesztői csapatunk erejét és elkötelezettségünket, hogy segítsük a mobilszolgáltatókat az 5G elérhetővé tételében, és ezáltal izgalmas modern műszaki megoldások és szolgáltatások létrehozását.”

Samsung 5G sebesség

Samsung 5G sebesség

A Samsung az 5G Hybrid Adaptive Array antenna technológiájának sikeres tesztelésével olyan megoldást ismertetett, amely erőteljesebb, magasabb minőségű 5G-s vezeték nélküli jelek továbbítására képes. Ez jócskán csökkenti a késleltetési időt és megnöveli az eltérő adatok átviteli sebességét, mindent összevetve akár 4K-s UHD minőségű videós tartalmak megszakítás nélkül, zavartalanul közvetíthetők élőben.

Samsung 5G kísérleti labor

Samsung 5G kísérleti labor

„A Verizon elkötelezett az iránt, hogy az olyan úttörő partnerekkel összefogva, mint a Samsung, irányítsa és felgyorsítsa az 5G-hez köthető innovációkat” – hangoztatta Roger Gurnani, az Információ és Technológiai Architektúrák vezetője és ügyvezető alelnöke. „Az, hogy a Samsung technológiája élesben ugyancsak megállta a helyét, igazolja, hogy készen állunk a modern generációs, vezeték nélküli újítás bevezetésére.”

Hozzászólások lezárva.