Kényelmes ajtónyitók, mert megérdemlik

Ki az aki nem szereti, ha az ajtó magától nyílik ki előtte és csukódik be mögötte. Ez persze nem újdonság, egyre több helyen látni ilyet, főleg, ahol szükség van a nagy nyitásszám vagy a súlyos ajtó miatt. Hol lehetne még nagyobb igényre erre, mint az idősek otthonában?

Ennek megfelelően a több ezer hasonló referenciával rendelkező cégünk szakemberei ismerősként üdvözölték a gödöllői idősek otthona által felvetett problémát. Az üzemeltető az otthonban található hat darab ajtóhoz akart automata megoldást, tekintve, hogy az ajtók nagyok és nehezek, ellenben a leggyakrabban idős, sokszor mozgásukban korlátozott emberek használják. Az elvárás egyszerű volt, a lengőajtók egy gomb megnyomásával legyenek nyithatóak és zárhatóak. Ez jelentősen megkönnyíti az ott élő idősek hétköznapjait, ugyanakkor segítséget jelent az ápoló személyzetnek is.

Kényelmes ajtónyitók, mert megérdemlik

Ajtónyitó referencia

A mérnökök megnézték a helyszínt és a megoldandó ajtó-problémát, majd a Ditec szárnyas ajtónyitó lehetőségét javasolták az akadálymentesítő feladatra. A Ditec szárnyas ajtónyitó a kis mérete ellenére meglehetősen erős és strapabíró. Könnyedén mozgatja a nagy és nehéz ajtókat, precízen zár, ráadásul a beépített tartalék akkumulátornak köszönhetően még áramszünet esetén is működőképes marad. Biztonsági megoldásokat is tartalmaz a Ditec szárnyas ajtónyitó, mint pl. az OSD akadályérzékelő, az opcionális fotocella vagy aktív infra érzékelők. Az ajtónyitó megjelenése nem feltűnő, egy kis házban található a teljes szerkezet, így mindenféle ajtó esetében alig észrevehetően felszerelhető.

A gödöllői idősek otthona esetében szintén ez a Ditec szárnyas ajtónyitó került kivitelezésre, összesen hat ajtóhoz, nyomógombos vezérléssel. A fokozott biztonságról aktív infra érzékelők gondoskodnak, így nem fordulhat elő, hogy az ajtó mozgása közben valakinek nekiütközik. A vezérlést biztosító nyomógombok határozottak, megfelelő nagyságúak és olyan helyeken lettek elhelyezve, hogy kényelmesen használhatóak.

Az otthon üzemeltetője, és persze az otthon lakói, illetve személyzete egyaránt megelégedéssel használja a Ditec szárnyas ajtónyitót, amely automatikusan, gombnyomásra tárja ki, vagy éppen zárja be az ajtókat. A kényelem érdekében, hiszen az ott lakók megérdemlik.

Hozzászólások lezárva.