Magyarországra is megérkeztek az LG 2019-es kijelzői

Három professzionális, konkrétan grafikai és tartalomkészítési munkákra kifejlesztett monitorral és egy, a gamerek igényeire szabott kijelzővel mutatkozott be Magyarországon az LG 2019-es monitorportfóliója. A most bemutatott prémium modellek együttes tulajdonsága a hihetetlenül széles színtartomány megjelenítésére képes Nano IPS kijelzőpanel, amely például a fotósok, vágók és grafikusok részére biztosít rendkívüli előnyöket.

Remek megjelenítés láncba kapcsolva

A 32 hüvelykes, UHD 4K felbontású 32UL950 kijelző kifinomult színvisszaadásáról is a Nano IPS panel gondoskodik, amely a DCI-P3 színtér 98, azonfelül az sRGB színtér 135 százalékát tudja visszaadni és széles betekintési szög során sem torzítja a színeket. A HDR tartalmak istenien korrekt megjelenítésére a VESA DisplayHDRTM 600 minősítés a garancia. A monitorba épített Thunderbolt 3 csatlakozó nagyon villámgyors, 40 Gb/s adatátviteli sebességet nyújt, és kínálja a MacBook számítógépekhez való csatlakoztatást. A 32UL950 különlegessége a láncba kapcsolási alkalom: a Thunderbolt 3 kábelen át két 4K megjelenítő és egy laptop kapcsolható össze, mindent összevetve egy professzionális, kétmonitoros munkaállomás alakítható ki villámgyors adatátvitellel és példás felbontással, míg ugyanazon a kábelen át a laptop töltéséhez 60W-os teljesítmény áll rendelkezésre.

Magyarországra is megérkeztek az LG 2019-es kijelzői

Magyarországra is megérkeztek az LG 2019-es kijelzői

Díjnyertes megjelenítő fotósoknak

Konkrétan grafikai munkákhoz alkották meg az LG többszörösen díjnyertes, ugyancsak Apple-kompatibilis 34WK95U típusjelzésű kijelzőjét, amely a TIPA (Technical Image Press Association) „Legjobb kijelző fotósoknak” internacionális díját is kiérdemelte. A 34 hüvelykes monitor UltraWide, azaz 21:9 arányú megvalósításának hála a felhasználók a 4K helyett 5K2K felbontást kapnak, és 33 százalékkal szélesebb munkafelületen dolgozhatnak a tradícióknak megfelelő UHD kijelzőkhöz képest. A 34 colos kijelző tekintetében is Nano IPS panel gondoskodik a példás színekről, a kontrasztokra és fényerőre ugyanakkor e masina tekintetében is a VESA DisplayHDRTM 600 minősítés a garancia. Az ArcLine talp és azt lehet mondani káva nélküli kialakítás jó megjelenésű stílust biztosít a szerkezetnek, amely kikapcsolt állapotban is megragadja a figyelmet.

Megszakítás nélküli, szakadásmentes játékélmény

Az LG a gamerek igényeire szabta a 34 hüvelykes, QHD felbontású, ugyancsak Nano IPS paneles 34GK950G megjelenítőt. A formatervezési díjas, G-SYNCTM technológiával felvértezett monitor akár 120 Hz-es képfrissítési rátával biztosítja a kompromisszummentes játékélményt és 3840×1600 képpont felbontásban jeleníti meg a DCI-P3 színtér 98 százalékát. A játékosok maguk választhatnak az FPS, RTS és szokásoknak megfelelő játékmód közül, de egyénileg is optimalizálhatják a képernyőbeállításokat. A 21:9-es képarány, a gyakorlatilag káva nélküli, ívelt képernyő, mindemellett a készülék hátuljára szerelt hangulatvilágítás ideális környezetet hoz létre a felejthetetlen játékélményhez.

Három megjelenítő egy monitoron

Az LG új megjelenítői közül valószínűleg a 49 hüvelykes UltraWide Dual QHD, azaz 5120×1440 képpont felbontású 49WL95C kijelző a legfigyelemreméltóbb, amely az LG korábbi legszélesebb kijelzője. A 32:9 képarányú ívelt megjelenítő két, egyenként 27 colos QHD képernyő felbontásának felel meg és 108 képpont/hüvelyk (PPI) képpontsűrűség mellett nyújt korrekt képminőséget, ezáltal a felhasználók egy felületen szerkeszthetnek képfájlokat, vághatnak videókat, ezenfelül kezelhetnek táblázatokat, szövegeket. Ezt támogatja a Picture-by-Picture (PBP) üzemmód, amely a több eredetű tartalmakat a lehető legjobb helykihasználást elősegítve rendezi el a képernyőn. A 49WL95C színvisszaadása a Nano IPS modern műszaki megoldás révén lenyűgözően precíz: a megjelenítő az sRGB színtér 99 százalékát tudja visszaadni, a HDR10 formátum pártfogásával mindazonáltal HDR játékokat és videókat is képes kezelni. Az USB Type-C portokon át a felhasználók ugyanabban az időben továbbíthatnak adatokat és tölthetnek eszközöket, akár laptopokat is. A monitor a nézőt megközelítőleg körülölelő kialakítása révén frenetikus élményt nyújt videós tartalmak megtekintésekor, míg a minimalista megjelenés és a vékony talp szemrevaló stílust biztosít a szerkezetnek.

A modern 32 hüvelykes és 21:9 UltraWide kijelzők már kaphatók a hazai boltokban, a korábbi legszélesebb, 32:9 képarányú UltraWide LG megjelenítő ugyanakkor ugyancsak még idén elérhető lesz Magyarországon.

Hozzászólások lezárva.