Bemutatkozott az LG új UltraFine 5K kijelzője Apple termékekhez

Az LG Electronics (LG) prezentálta új, 27 hüvelykes UltraFineTM 5K megjelenítőjét (27 MD5KL modell), amely a cég 24 hüvelykes UltraFine 4K kijelzőéhez (24 MD4KL modell) hasonlóan olyan felsőkategóriás szerkentyű, amit konkrétan a legkorszerűbb Apple termékekhez terveztek.

Az LG UltraFine monitorai Mac vagy iPad Pro készülékekhez összekötve is kifogástalan képminőséget szolgáltatnak. A minél hatékonyabb működésre tervezett UltraFine 5K monitor a legkorszerűbb összekapcsolási lehetőségeket ajánlja. A Thunderbolt 3 és USB-C típusú csatlakozókkal a megjelenítő ideális társa a legfrissebb Mac laptopoknak és asztali számítógépeknek, továbbá az iPad Pro táblagépnek. Az LG monitorával a felhasználók olyan multifunkcionális munkaállomást alakíthatnak ki, melyben a video- és audiotartalmak, emellett adatok két berendezés közti átvitelét egyetlen kábel biztosítja. 94 wattos teljesítményével az UltraFine 5K megjelenítő bármilyen USB-C kompatibilis vezérlőeszközt – példaként Mac vagy iPad Pro készüléket – képes tölteni.

Bemutatkozott az LG új UltraFine 5K kijelzője Apple termékekhez

Bemutatkozott az LG új UltraFine 5K kijelzője Apple termékekhez

A leleményes tervezők, fotográfusok és videósok igényeire tervezett felsőkategóriás, széles kialakítású kijelző precíz képi részleteket és színeket jelenít meg. A P3 színskálát lefedő, 500 nites fényerejű képernyőn állandóan optimálisan jelennek meg a képek, mindent összevetve nincs szükség a monitor külön kalibrálására. A 218 képpont/hüvelykes képpontsűrűségnek hála a monitoron összesen 14,7 millió képpontnak jutott hely, mindent összevetve a fotók, videók és ábrák megjelenítése káprázatosan valóságos, a szöveges tartalmak mindazonáltal tűpontosan láthatók, ezáltal a felhasználók több ablakban és egyidejűleg több eszközzel dolgozhatnak eredményesen. Az integrált kamera, mikrofon és a sztereó hangszórók a képi benyomás mellé gazdag multimédiás környezetet biztosítanak.

Az LG UltraFine 5K kijelző állítható magasságával és dönthetőségével gondoskodik a maximális felhasználói kényelemről. Mivel a monitor kompatibilis a macOS Mojave 10.14.6 és az iOS 12.4 operációs rendszerekkel, a felhasználók közvetlenül MacBook Pro készülékük Touch Barjáról vagy billentyűzetéről módosíthatják a fény- és hangbeállításokat. A megjelenítő környezetifény-érzékelője a fényviszonyokat figyelembe véve, önvezérelten állítja be a képernyő fényerejét Mac géphez való csatlakozáskor.

A sorozat másik közkedvelt darabja, az LG UltraFine 4K kijelző 23,7 hüvelykes megjelenítője 10 százalékkal nagyobb a korábbi modellnél, a felhasználók mindazonáltal ezzel a masinával is hasonlóan valósághű színeket, a P3 színskála egész lefedettségét és 500 nites fényerőt kapnak. A megjelenítő értékes kialakítása és formaterve, azonkívül könnyed összekapcsolhatósága maximális szabadságot ad a felhasználóknak kreativitásuk felfedezésére. Egy Mac gép mellé a Thunderbolt 3 csatlakozók révén akár két 4K monitor is sorba kapcsolható.

„Az első LG UltraFine sorozat fogadtatása a páratlan hatékonyság és komfort okán konkrétan pozitív volt a találékony szakmában” – mondta Jang Ik-hwan, az LG IT üzletágának vezetője. „A könnyed használat, a gördülékeny integráció és a nagyszerű kijelzőminőség teszi az LG UltraFine megjelenítőket kifogástalan választássá az Apple felhasználók részére.”

Hozzászólások lezárva.