A vezető fejtámlájába integrált hangszórókat is magába foglalja a Nissan Bose Personal hangrendszere

A modern Micra prémium limitált kiadása bemutatkozott a Genfi Autószalonon.

A BOSE limitált kiadás a Tekna csúcsfelszeltségre épül, viszont alapkivitelben járnak hozzá újabb extrák és jellegzetes kiegészítők. A kimagasló ár-érték arányt képviselő termékből mindössze 3000 darab találhat gazdára Európában.

Amiként azt a gépkocsi neve is sugallja, ez a modell a Nissan és a BOSE együttműködését hivatott megünnepelni. A BOSE a Nissan prémium audiotechnológiai partnere. A speciális kivitelhez jár a csak a Micrához elérhető BOSE Personal hangrendszer a vezető fejtámlájába épített UltraNearfield hangszórókkal. Az továbbfejlesztett felépítés és a BOSE jelfeldolgozási technológiája tágas térrel ellátott, egész elmerülést nyújtó 360 fokos hangzással kényezteti a vezetőt.

A Micra hangbeállításaiban elérhető PersonalSpace Control funkcióval a hangzás a vezető ízlésének megfelelően szabható személyre. Nagyon sok beállítási alkalom áll rendelkezése a precíz, előre koncentrált hangképtől a sokkal szélesebb, egész teret betöltő hangélményig.

Marc Mansell, a BOSE Automotive Systems alelnöke a következőket tette hozzá: „A BOSE Personal hangrendszer tervezése alatt arra törekedtünk, hogy meghökkentően erőteljes hangzást érjünk el, limitált számú alkatrész felhasználásával. A mindössze 6 nagyteljesítményű hangszóróból álló rendszer a legmodernebb jelfeldolgozó technológiákkal megtámogatva elképesztő, teljesen személyre szabható hangélménnyel kápráztatja el a Micra tulajdonosokat, mely most páratlan a piacon.”

A Nissan MICRA BOSE Personal Edition csak két elbűvölő színben (Enigma fekete és Fegyverszürke) válik hozzáférhetővé, valamint mindkét változat narancssárga elemeket kap a Micra egyedikiegészítő programjából. Az első és hátsó lökhárítók, ajtók, külső tükrök és a 17”-os könnyűfém keréktárcsák is narancssárga díszbetéteket kaptak. Ezek mindegyikének beépítése kézzel történik Franciaországban fedezhető fel flinsi gyárunkban, ezáltal nívós kidolgozás nem lehet kérdéses.

Éjszaka a LED-fényszórók jellegzetes merész sziluettet kölcsönöznek a gépjárműnek, ugyanakkor kimagasló láthatóságot teremtve járulnak hozzá a biztonsághoz. A külső megjelenésre az elsőrendű eloxált fekete és narancs tető- és motorháztető-fóliák, valamint a B-oszlopon látható egyéni igényeknek megfelelő BOSE Personal logó teszik fel a koronát.

Az rendhagyó kiegészítők kulcsfontosságú részét képezik a gépkocsi vonzerejének. Puha tapintású, duplán varrott Energy narancsvörös anyagok teszik látványosabbá a műszerfalat és a sebességváltó környékét, és ez a szín visszaköszön az üléseken, padlószőnyegeken, és a küszöbökön is.

A Micra BOSE Personal Edition a Tekna felszereltségre épül, ezáltal alapfelszereltsége magas szintű. Magába foglalja a NissanConnect infotainment rendszert digitális rádióval és műholdas navigációval, a Nissan Nagy tudású Kulcsot, és kartámlákat is az első ülések közt.

Ráadásul, alapfelszereltségként magába foglalja a biztonsági csomagot, melynek része az Nagy tudású Vészfékezési Asszisztens gyalogosfelismeréssel, a Közúti Jelzések Felismerése és a Távolsági Fényszóró Asszisztens. Az Okos Sávelhagyás-jelzés és -megelőzés rendszer, mely finoman visszatereli a gépjárműt a sáv közepére, ugyancsak rendelkezésre áll.

A Nissan Okos Parkolókamera rendszere, az Nagy tudású 360 Fokos Parkolókamera, emellett a Stop-Start rendszer, a fűtött első ülések és a pótkerék mind fellelhetőek a választható felszereltségek listáján.

Az ügyfelek két eltérő motort választhatnak a Nissan Micra BOSE Personal Editionhöz: a 0,9 literes, 90 lóerős, háromhengeres méretcsökkentett turbómotor vagy az 1,5 literes 90 lóerős turbódízel is válaszható. A gépkocsi idén nyári hónapokban kerül a kereskedésekbe.

Hozzászólások lezárva.