Megjött Magyarországra az LG első 5G-képes, dupla kijelzős okostelefonja

Magyarországra is megjött az LG felsőkategóriás V okostelefon-szériájának legkorszerűbb tagja, egyben a társaság első 5G-képes készüléke, az LG V50ThinQ. A telefonhoz alapáron adott kiegészítőként egy második, 6,2 hüvelykes képernyő is csatlakoztatható, ami speciális felhasználói élményt nyújt többek közt videonézés, játék és multitasking közben.

A Groupama Arénában mutatta be az LG Magyarország a dél-koreai gyártó legfrissebb, felsőkategóriás LG V50ThinQ okostelefonját. Az LG első 5G-képes mobilján a felhasználók a 4G-nél várhatóan tízszer gyorsabb 5G hálózatra csatlakozva kompromisszumok nélkül játszhatnak vagy élvezhetik az online videós tartalmakat. A rendezvényen az Ericsson Magyarország a Telekommal együttesen kereskedelmi 5G szolgáltatásra is alkalmas berendezésekből felépített teszthálózaton mutatta be az 5G modern műszaki megoldást.

Megjött Magyarországra az LG első 5G-képes, dupla kijelzős okostelefonja

Megjött Magyarországra az LG első 5G-képes, dupla kijelzős okostelefonja

Az okostelefon 6,4 hüvelykes, 19,5:9 képarányú QHD+ OLED FullVision monitora mellé az LG egy második, 6,2 hüvelykes képernyőt is ad. A második monitor és maga a masina külön-külön is hasznosítható, mindent összevetve jó néhány új felhasználói lehetőséget ajánl játék, tartalomfogyasztás és multitasking kapcsán is. Példaként amíg az egyik képernyőn filmet nézünk, a másikon az IMDB-n böngészhetünk, vagy élő közvetítés alatt válaszolhatunk a kommentekre, de akár játék közben is csetelhetünk a barátainkkal. A mobilos játékok során a második megjelenítő kontrollerként is funkcionálhat, ezáltal játék közben az ujjaink nem takarják el a fő képernyőn zajló eseményeket. A második megjelenítőt két ergonomikus szögben – 104 és 180 fokban – csatlakoztathatjuk az okostelefonhoz. Mivel ez a képernyő is a mobil akkumulátorát használja, nincs szükség külön töltésre.

A masina összesen öt kamerával büszkélkedhet, amelyből kettőbe videoképmélység-szabályozót (Video Depth Control) építettek, mindent összevetve a mozgásban található eszközök állandóan tiszták maradnak a felvételeken. A távolság és képmélység elemzését végző kettős látótér (Dual Field Of View) modern műszaki megoldás révén a felhasználók remek fényeléssel, precízen örökíthetik meg a látottakat.

A korszerű modell erőteljes sztereohangzása fejhallgató igénybevételével és nélküle is érvényesül. Az integrált DTS:X modern műszaki megoldás révén az LG V50ThinQ 5G képes az eltérő hangfájlok minőségének feljavítására, a Qualcomm aptX és aptX HD hangtechnológiáinak betudhatóan mindazonáltal a hangzás fej- és fülhallgatóval egyaránt isteni.

Az LG első 5G készülékébe a legmodernebb Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatformot a Snapdragon X50 5G modemmel egyesült erővel építették be. A telefon – az LG okostelefonok közt elsőként – 4000 mAh-s akkumulátort kapott.

A nagyobb teljesítmény folytán egy új, a megelőző modellben találhatónál közel háromszor nagyobb hőkamrás hűtőrendszert építettek a szerkezetbe, ami a tradicionális hőelvezető csöveknél hatékonyabban tartja alacsonyan a belső hőmérsékletet, és több alkalmazás egyidejű futtatása mellett is rendbe hozza a processzor teljesítményét.

A V-széria vékony, stílusos formatervét követve az LG V50ThinQ mindössze 8,3 milliméter vastag és alig 183 grammot nyom, sőt még az elődmodellhez hasonlóan ugyancsak megfelel az Egyesült Államok katonai szabványa, a MIL-STD 810G követelményeinek.

Hozzászólások lezárva.