Jeles SSD teljesítmény a Samsung 980 PRO-val

A Samsung, a memóriatechnológiák internacionális szakértője, elénk tárja a cég első PCIe 4.0 NVME SSD-jét, a játékhoz és leleményes feladatokhoz is ideális Samsung SSD 980 PRO modellt. A modern 980 PRO a üzleti vásárlóknak készült, akiknek nagyteljesítményű alkatrészekre van szükségük a munkaállomásukban, asztali gépükben vagy játékkonzoljukban.

„A cég szüntelenül korszerűsíti gyors flash-memória megoldásait – közölte Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletágának márka- és készítmény alelnöke. – A modern 980 PRO SSD ezt az elkötelezettséget tükrözi speciális megoldásaival, olyan felülmúlhatatlan minőségben, amilyet a felhasználók már megszokhattak a Samsungtól.”

Jeles SSD teljesítmény a Samsung 980 PRO-val

Jeles SSD teljesítmény a Samsung 980 PRO-val

A nagy mennyiségű adattal dolgozó alkalmazások kezelésére hangolt 980 PRO ideális a 4K vagy 8K minőségű tartalmakkal vagy részletes grafikájú játékokkal foglalatoskodó felhasználók részére. Az SSD elemeit, mindent összevetve az példa nélküli Elpis kontrollert, a V-NAND és a DRAM modulokat is a Samsung mesterei tervezték, ezáltal a korszerű modell teljesen ki tudja használni a PCIe 4.0-ban rejlő lehetőségeket. A 980 PRO szekvenciális olvasási és írási sebessége elérheti a 7.000- és 5.000 MB/s-ot is, a véletlenszerű sebességek mindazonáltal akár az 1.000K IOPS-t is ezáltal a korszerű szerkentyű kétszer gyorsabb, mint az átlagos PCIe 3.0 SSD-k és akár 12,7-szer gyorsabb a SATA SSD modelleknél.

A megnövelt teljesítmény mellett a 980 PRO rendkívüli hőkezelési megoldásokkal is bővült, mindent összevetve az időtállósága is tovább növekedett. A legtöbb nagyteljesítményű NVMe SSD külső rézbordázattal vezeti el a hőt, a Samsung 980 PRO kontrollerén viszont nikkelborítás fedezhető fel, az SSD hátulján mindazonáltal egy hőelvezető fólia felel a hatékony hőkezelésért. Ezek az különleges megoldások kínálják a meghajtó kompakt és keskeny M. 2 kialakítását. A Samsung Dinamikus Hőpajzs technológiájának hála az SSD hőmérséklete a korrekt szinten marad, mindent összevetve a teljesítménye hosszú távon is állandó lesz.

Hozzászólások lezárva.