Infotainment-alkalmazásokat indít SCALA, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ és SUPERB modellsorozataihoz a Škoda

Időjárásjelentések, esőradar és a legfrissebb hírek: a korszerű és praktikus infotainment-alkalmazásokkal állandóan jól tájékozottak maradhatnak a Škoda-vezetők. Az Időjárás-alkalmazás (Weather App) és a Hírek-alkalmazás (News App) a Moduláris infotainment-koncepció (MIB) harmadik generációjának megoldásaiként most térítésmentesen tölthető le az Amundsen infotainment-rendszerrel büszkélkedhető SCALA és KAMIQ kompaktmodellekben, mitöbb a Columbus infotainment-rendszerrel szerelt SUPERB iV fedélzetén. Az alkalmazások ezenfelül a 2021-es modellév minden SUPERB, KAROQ és KODIAQ modelljében is lehívhatók, amennyiben felszereltségük a Columbus infotainment-rendszert is magába foglalja.

Infotainment-alkalmazásokat indít SCALA, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ és SUPERB modellsorozataihoz a Škoda

Infotainment-alkalmazásokat indít SCALA, KAMIQ, KAROQ, KODIAQ és SUPERB modellsorozataihoz a Škoda

Az időjárásjelentés és a hírek új infotainment-alkalmazásai közvetlenül autójukban szolgálnak újabb információkkal a Škoda-vezetők részére. Közvetlenül a shop kínálatából a központi képernyőn díjmentesen letöltve, ezt követően szolidan és sebesen, ugyancsak az érintőképernyőn telepítve, a legfrissebb hírekkel, ugyanakkor egész Európára aktuális időjárási információkkal szolgálnak.

Részletes időjárásjelentések és esőradar

A korszerű Időjárás-alkalmazás (Weather App) jól áttekinthetően és aprólékosan tájékoztat a jármű pillanatnyi tartózkodási helyére vonatkozó, aktuális időjárási helyzetről, mindemellett előrejelzésekkel is szolgálhat az jövőbeni napokra. Különösen modernizált megoldás a lehívható esőradar, amely az időjárás közelgő változásairól tájékoztat, de az alkalmazás aktuális időjárási figyelmeztetéseket is megjeleníthet. Mindezeken túl navigációs útvonaluk célállomásaira, a tetszőleges közbenső megállókra, azonfelül a kiválasztott kedvenc helyekre is kérhetnek le a Škoda-vezetők időjárásjelentéseket, amelyeket el is menthetnek.

Hírek közvetlenül a központi képernyőn

A modern Hírek-alkalmazás (News App) folyamatosan a legfrissebb hírekkel szolgál a Škoda-modellek vezetői és utasaik részére. A Škoda AUTO és a Cseh Sajtóügynökség (ČTK) együttműködésének hála a Škoda-tulajdonosok már közvetlenül autójukban olvashatják a ČTK hírcikkeit, amelyeket egyenként hívhatnak le a harmadik generációs infotainment-rendszerek által a központi képernyőn jól áttekinthetően megjelenített listából. Elvárásoknak megfelelően előnyben részesített témakörök is kiválaszthatók, akárcsak politika, gazdaság vagy sport. A felhasználók akár öt újabb hírcsatornát is a kínálathoz adhatnak, simán kedvenc médiájuk RSS-hírfolyamával egészítve ki a Hírek-alkalmazást (News App). Ehhez mindössze be kell írniuk, ezután el kell menteniük a kívánt hírcsatorna URL-címét az alkalmazásban.

Az első évben díjmentes az infotainment-alkalmazások használata

A két új infotainment-alkalmazás a járműbe telepítését követően egy évig térítésmentesen hasznosítható, továbbiakban mindazonáltal alkalmazásonként csekély díjat kell fizetni. Az alkalmazások a SCALA és KAMIQ kompaktmodellek Amundsen infotainment-rendszerein már elindíthatók, most mindazonáltal a Columbus infotainment-rendszerrel szerelt, eddig kiszállított SUPERB iV modellekben is elérhetők. Október elején, a modern infotainment-generációt hozó 2021-es modellévre váltva az alkalmazások a SUPERB újabb változataiban, ugyanakkor a KODIAQ és KAROQ SUV-modellekben is letölthetővé válnak, a használat feltétele e modellekben is a Columbus csúcs-infotainment-rendszer.

Hozzászólások lezárva.