Galaxy SmartTag+: Az okoseszköz, amely megtalálja az eltűnt tárgyakat

A Samsung elénk tárja a modern Galaxy SmartTag+ eszközöket, amelyek a Bluetooth Low Energy (BLE) és az ultra szélessávú (UWB) korszerű műszaki megoldásoknak betudhatóan az összes régebbinél pontosabb helymeghatározásra képesek. A konstrukció a csatlakoztatott okostelefon kameráján át kiterjesztett valóság hozzájárulásával, vizuális elemekkel irányítja a felhasználókat a keresett tárgy korrekt helye felé.

Galaxy SmartTag+: Az okoseszköz, amely megtalálja az eltűnt tárgyakat
Galaxy SmartTag+: Az okoseszköz, amely megtalálja az eltűnt tárgyakat

Az eltűnt eszközök játszva előkerülnek

A Samsung Galaxy SmartTag család legkorszerűbb darabja, a Galaxy SmartTag+ szolidan elhelyezhető az olyan mindennapi használati tárgyakon, mint a hátizsák vagy éppen a kulcstartó, ezáltal ezek simán megtalálhatók a Galaxy eszközökre telepített SmartThings Find alkalmazás hozzájárulásával.

Kiterjesztett valóság az eszközök kereséséhez

A Galaxy SmartTag+ a BLE és UWB technológiákat szintúgy használja, mindent összevetve már kiterjesztett valóság alapú megoldások is segítenek az eltűnt dolgok nyomára bukkanni Az olyan, UWB-képes telefonokon, mint a Galaxy S21+ vagy az S21 Ultra 5G, látható AR Finder alkalmazás egy gördülékenyen követhető felületen mutatja meg, hogy a felhasználó mekkora távolságra látható a Galaxy SmartTag+ eszköztől, továbbá az odavezető irányt is mutatja. A masina, külön választhatóan, hangos csörgéssel mutatja, ha a felhasználó közelít felé, ezáltal akkor sem okoz gondot a kósza dolgok előkerítése, ha azok példaként a kanapé alá csúsztak.

„Az UWB egy olyan korszakalkotó modern műszaki megoldás, amelyiknek hozzájárulásával sokkal pontosabban határozhatjuk meg az eltűnt eszközök helyzetét – nyilatkozta KJ Kim, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának alelnöke és a mobil K+F iroda vezetője. – Ennek megfelelően a használatát a Galaxy árucikk-csoport újabb tagjaira is kiterjesztjük, hogy az újfajta alkalmazási területeknek hála a felhasználók mindennapjait még egyszerűbbé és könnyebbé tegyük.”

Távolról is precíz helymeghatározás

A Galaxy SmartTag+ a SmartThings Find kiugró pontosságú keresőfunkcióival biztosítja, hogy a felhasználók térképen kereshessék meg a bejelölt tárgyakat, még akkor is, ha azok egészen messze vannak tőlük. Ez a SmartTag-ek BLE kapcsolatának és a világban látható Galaxy gépezetek kiterjedt hálózatának köszönhető. A SmartThings Find felhasználók az alkalmazásban csatlakozhatnak a hálózathoz, és ezáltal Galaxy okostelefonjukkal vagy tabletjükkel segíthetik mások elveszettnek vélt SmartTagjének vagy készülékének megtalálását. Mikor is valaki a szolgáltatásban eltűntként jelenti be az eszközét, minden közeli Galaxy berendezés, amely a hálózat része, jelzést küld a SmartThings szerverre a helyzetéről, az információ mindazonáltal eljut a bejelentőhöz. A SmartThings Find szolgáltatás minden adatot titkosít és szigorúan véd, ezáltal a készülék helyét csak az arra jogosult felhasználó ismerheti meg.

Távoli irányítás, egy gombnyomásra

A Galaxy SmartTag+ és a SmartTag nem kizárólag keresőként használhatók. A felkapcsolva hagyott lámpák vagy az üres lakóhelyben funkcionáló tévék ezernyi energiát fogyaszthatnak, de a SmartTag erre is megoldást jelent. A felhasználóknak nem elengedhetetlen minden alkalommal visszafordulniuk, ha elfelejtettek valamit, a SmartTag+ és a SmartTag is képes példának okáért távolról lekapcsolni a lámpákat A SmartThings alkalmazáson át jó néhány különféle szerepkör válik hozzáférhetővé, amelyeket a felhasználók beállíthatnak a gomb megnyomására vagy nyomva tartására.

A Galaxy SmartTag+ Magyarországon május elejétől áll rendelkezésre, kék és fekete színekben, 14.990 forintos, a kettes csomag ugyanakkor 24.990 forintos ajánlott vásárlói áron. A Galaxy SmartTag+ a SmartThings alkalmazásban elérhető SmartThings Find szolgáltatással funkcionál. Újabb információ a https://www.samsung.com/hu/mobile-accessories/galaxy-smarttag-black-ei-t5300bbegeu/ weboldalon válik hozzáférhetővé.

Hozzászólások lezárva.