Két új MateBook-ot hoz Magyarországra a Huawei

Két új notebookkal frissítette magyarországi kínálatát a Huawei. A MateBook X Pro és a MateBook D14 modelleket szintúgy a legfrissebb generációs Intel Core processzorok hajtják. Mindkét berendezés megkapta a Huawei Seamless AI (Élet a gördülékeny AI megoldásokkal) keretében korszerűsített Huawei Share és a Multi-screen Collaboration modern műszaki megoldást, ezáltal vezeték nélkül, közvetlenül a notebook képernyőjén, zökkenőmentesen szerkeszthetjük a telefonon tárolt fájlokat és kezelhetjük mobiltelefonunkat a számítógépről. A szerepkörnek hála az okostelefonok hozzáférhetnek a notebook mikrofonjához és kamerájához, mindent összevetve hang- és videohívásokat indíthatunk, vagy fogadhatunk, a telefon felvétele nélkül. Amellett két ventilátoros hűtéssel, WiFi 6-tal, sőt még a SuperCharge technológiával is felszerelték a notebookokat. A MateBook X Pro és D14 május 10-től elérhető a Huawei kereskedelmi partnereinél bruttó 649.990 Ft-os, sőt még bruttó 314.990 Ft-os ajánlott vásárlói áron.

3K felbontás, modern fejlesztésű teljesítmény

A Huawei MateBook X Pro káprázatos FullView megjelenítője 3K felbontású, a 3:2-es képarány mindazonáltal még több tartalmat jelenít meg munka vagy szórakozás közben. A multitouch modern műszaki megoldást támogató érintőképernyő akár három ujjal is vezérelhető, mint egy mobiltelefon. A Huawei Free Touch érintőpad ugyanakkor haptikus rezgéssel reagál az érintésre.

A 11. generációs Intel Core processzor 16 GB-os LPDDR4x memóriával egyenletesebb teljesítményt nyújt munka, böngészés és szórakozás alatt. A hűtésről a Huawei Shark Fin kettős ventilátoros kialakítása és a léghűtéses, ultravékony VC-technológia gondoskodik. Az integrált Wi-Fi 6 csaknem háromszor gyorsabb elődjénél, ezáltal stabil kapcsolatot és a hatékony átvitelt nyújt még a zsúfolt helyeken is.

Két új MateBook-ot hoz Magyarországra a Huawei
Két új MateBook-ot hoz Magyarországra a Huawei

Pehelykönnyű, ultra vékony

A Huawei MateBook X Pro ultra vékony fém háza egy darabból készült, felületét nagy pontossággal csiszolták. A mindössze 14,6 mm „vastag” és 1,33 kg súlyú gép vékony kialakítása ellenére színig van energiával. Integrált 56 Wh-s akkumulátorával és a Huawei okos energiagazdálkodási rendszerével a hosszú üzemidő mellett kikapcsolt állapotban patronálja a fordított töltést. A 65 W-os USB-C töltő nemcsak a MateBook gyorstöltését támogatja, de a Huawei okostelefonjai és táblagépei is sebesen feltölthetők vele. Két USB-C portja adatátvitelre, töltésre és külső alkalmatosságok csatlakoztatására is ugyancsak hasznosítható.

A MateBook X Pro fejlett audio-algoritmusai lenyűgöző térhangzást nyújtanak. A korszerűsített mikrofonok és az AEC algoritmus nyújt támogatást a hang távoli és korrekt észlelésében, tisztábbá és hatékonyabbá teszi a kommunikációt, ezáltal nagy háttérzaj mellett is tisztább a hang.

Élet a gördülékeny AI megoldásokkal

A Huawei Share végleg lebontja a készülékek közti kommunikáció gátját a Huawei úgynevezett „Seamless AI Life” (Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal) technológiájával. A modernizált Multi-screen Collaboration módnak hála közvetlenül a notebook képernyőjén, zökkenőmentesen szerkeszthetjük a telefonon tárolt fájlokat. A modern műszaki megoldás kínálja, hogy az okostelefonok hozzáférjenek a notebook mikrofonjához és kamerájához, mindent összevetve hang- és videohívásokat indíthatunk, vagy fogadhatunk, a telefon felvétele nélkül.

A Huawei Share a touchpad alatt kapott helyet, még egyszerűbbé téve az okostelefon, vagy a tablet összekapcsolását, akár egyetlen érintéssel. A bekapcsoló gomb alá épített ujjlenyomat-olvasó és a Huawei gépeken megszokott süllyesztett webkamera ugyanúgy a felhasználó biztonságát óvja.

MateBook D14

A 10. generációs Intel Core processzorral érkező Huawei MateBook D14 – mint nagy testvére – ugyancsak megkapta az Intel Iris Xe Graphics modern műszaki megoldást, mindent összevetve sokféle bonyolult képfeldolgozási feladatot kényelmesen kezel. A több képernyős összefogás, az ujjlenyomat olvasóval ellátott bekapcsoló gomb, a Wi-Fi 6, ráadásul a Huawei SuperCharge és a fordított töltési képesség, valamint a nagy kapacitású áramforrás nélkülözhetetlen társ lehet az online tanulástól és az otthoni munkavégzéstől kezdve mindenféle multimédiás szórakozásig. Az olyan továbbfejlesztett modern műszaki megoldások, mint az ujjlenyomat-bekapcsoló gomb és a süllyesztett kamera, ugyancsak helyet kaptak a Huawei MateBook D14-ben.

A 14 hüvelykes 1080p Full HD IPS tükröződésmentes FullWiev képernyője 16:9-es képarány mellett a TÜV Rheinland Low Blue Light és Flicker Free megfelelőségi nyilatkozattal is el van látva, és 180 fokban kihajtható megjelenítője megkönnyíti az együttes munkát. A mindössze 1,38 kg súlyú és a legvastagabb pontján is csak 15,9 mm-es MateBook D14 nehézség nélkül hordozható. Az akár 16 GB DDR4 memória és a gyors NVMe PCle SSD hűtéséről Huawei Shark Fin kettős ventilátoros kialakítása gondoskodik. A Wi-Fi 6 mindazonáltal gyors és stabil internetkapcsolatot nyújt.

Hozzászólások lezárva.