A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája

A Samsung a Bespoke Home 2021 online eseményen mutatta be vízióját a jövő háztartásáról. A bemutatón a cég Bespoke berendezései is bemutatkoztak, amelyek közül a Bespoke hűtőszekrény most először válik elérhetővé Magyarországon. A modern gépezetek sokoldalúak, kialakításuk személyre szabható és hozzájárulnak a felhasználók csatlakoztatott életmódjához.

A Samsung Bespoke hűtőszekrények hazai bemutatásával a társaság új termékkategóriát hoz el a háztartási berendezések piacára. Az konyhai masinák mellett olyan otthoni szolgáltatások és IoT megoldások is érkeznek, amelyekkel a háztartás komfortosabb, higiénikusabb és leginkább személyre szabott lehet. A Bespoke hűtők nem kizárólag teljesítményükkel, hanem rendhagyó színvilágukkal is kitűnnek a konyhák átlagos berendezési eszközei közül. A jellegzetes pasztellárnyalatokban érkező kiegészítőkkel a felhasználók maguk tervezhetik meg a hűtőt úgy, hogy az illeszkedjen a lakóhely belső teréhez.

A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája
A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája

„Jelentős boldogság számunkra, hogy idén végre Magyarországra is megérkeznek az otthoni lifestyle termékeink, mindent összevetve a hazai felhasználók is új szintre emelhetik a lakóhelyük kényelmét – hangoztatta Rózsa Márton, a Samsung Magyarország vásárlói elektronikai üzletágának igazgatója. – A társaság célja, hogy multifunkcionálisan hasznavehető termékeket alkosson, amelyek kialakítása a felhasználók életmódjához igazítható és ezáltal sokféle élethelyzetben lehetnek az emberek segítségére.”

Egy hűtő, csak neked

A Samsung Bespoke Konyhájának első darabja, a Bespoke hűtőszekrény Magyarországra is megérkezik. Az mutatós, cicoma mentes kialakítású konstrukció cserélhető ajtólapjával és egyedileg formálható belső rekeszeivel sokféleképpen hasznavehető és a legtöbb helyiség berendezéséhez hozzáigazítható a megjelenése.

A hazánkban szintén rendelkezésre áll, alulfagyasztós Bespoke modellek különleges tárolókapacitást, hűtési teljesítményt és ergonomikus használatot biztosítanak, míg kívül és belül hasonlóképpen személyre szabhatók. Ha a felhasználók átrendeznék vagy átfestenék a lakóhelyet, esetleg költöznének, a Bespoke egyszerűen a korszerű környezethez formálható a panelek cseréjével, legyen szó másik árnyalatról, vagy akár új anyagról és megmunkálásról. A hazai felhasználók az ajtók közt szokásoknak megfelelő és modernebb, természetes hatású megoldások közül is választhatnak. A kínálatban megjelenik az üvegből készült Tiszta fekete és Tiszta fehér, a terrakotta Krém bézs és Krém égszínkék, továbbá az időtálló, rozsdamentes acélborítású Kifinomult inox szín is A panelek cseréjét a Samsung saját szakszervizei költségmentesen elvégzik, ehhez elég az elem megvásárlása után az ügyfélszolgálatnál bejelentést tenni.

A külső formavilág mellett a Bespoke modellek belső elrendezése is kényelmesen átalakítható, hogy a felhasználóknak leginkább helyes legyen a kapacitás elosztása. Az olyan elemeknek betudhatóan, mint az átlagosnál szélesebb, többfunkciós Rack & ShelfTM tároló vagy a 2 Lépéses összehajtható polc, minden élelmiszernek optimális hely jut a hűtőben. A SpaceMaxTM korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan a szokásosnál több hely áll rendelkezésre a hűtőszekrényben, míg a mérete pompásan illeszkedik a legtöbb konyhabútoréhoz.

A Bespoke széria teljesítményét olyan modern műszaki megoldások támogatják, amelyekkel a felhasználók szabadon formálhatják az elrendezést és közben minden ennivalót frissen tarthatnak. A hűtők No Frost technológiája gátolja jegesedést, mindent összevetve nem létfontosságú leolvasztani őket. Az összes készülékben elérhető a Humidity Fresh+ egység, melynek páratartalma szabályozható, hogy ideális környezetet teremtsen a zöldségeknek és gyümölcsöknek. Az Optimal Fresh+ rekesz egy nagy fiókként is hasznavehető, de ketté is választható, ilyenkor a felhasználók két hőmérséklet közül választhatnak. Az egyikkel a hús és a halak akár egy hétig is frissen tarthatóak fagyasztás nélkül, a másik beállítás mindazonáltal ideális a zöldségekhez és gyümölcsökhöz.

A számottevő teljesítményért a Samsung megismételhetetlen Digitális Inverteres Kompresszora felel, aminek betudhatóan a hűtő magasabb energiahatékonysággal és halkabban üzemel. A felhasználók otthona csendes marad, mivel a Bespoke mindössze 35 dB hangot ad ki. A Digitális Inverter Modern műszaki megoldást felhasználó kompresszorra érvényes a Samsung 10 éves garanciája, mindent összevetve a berendezés kényelme hosszú évekig élvezhető.

Csatlakoztatott életmód a SmartThings támogatásával

Az otthonok az utóbbi egy évben tömérdek új szerepkört kaptak, sok felhasználó lakóhelye vált irodává, edzőteremmé vagy tanórák helyszínévé. A Samsung több olyan Bespoke készüléket és okos megoldást tervezett, amelyek a felhasználók megváltozott életmódjához igazodva teszik komfortosabbá a lakóhelyet és hatékonyabbá a hétköznapokat. A Bespoke és SmartThings alapokon funkcionáló megoldások közül több Magyarországon szintén rendelkezésre fog állni.

A Bespoke AirDresser nagyszámú ruházatápolási megoldást egyesít egy stílusos Bespoke készülékben, amellyel a felhasználók kedvenc öltözékei állandóan a legjobb formájukban lehetnek. A praktikus öltözőszekrényben tartott ruhák tiszták és szárazok maradnak, a szagtalanító szűrőnek és a JetSteam gőzölős fertőtlenítőnek hála ugyanakkor minden reggel benyomás lesz felvenni őket. A felhasználók akár minden nap úgy viselhetik kedvenc öltönyüket vagy kabátjukat, mintha frissen érkezett volna a tisztítóból.

A személyre szabható berendezések és a felhasználói igények alapján formálható elrendezés mellett a Samsung víziójának részei a mesterséges intelligenciára épülő, automatizált megoldások is. A SmartThings rendszerén át az egész háztartás gördülékenyen irányítható, mindent összevetve a felhasználók hatékonyabbak lehetnek az otthon töltött mindennapokban és időt takaríthatnak meg.

A SmartThings Clothing Care a Bespoke AirDresser-hez és a Samsung okos mosógépeihez is csatlakoztatható Wi-Fi-n át és ezáltal segíthet a mosás és tisztítás hatékonyságának növelésében. Az alkalmazás a csatlakoztatott eszköz és a ruhák anyaga alapján ajánl programot és beállításokat, ezáltal biztosan az alkalmas, kíméletes eljárással tisztulnak meg az egyes darabok. A szolgáltatás a háztartás vezetését is képes támogatni, akár a fogyóban található mosószer önvezérelt utánrendelésével.

A SmartThings Air a Samsung légtisztítóival és légkondicionálóival összefogva valós időben figyeli a lakóhelyben és annak környezetében a levegő minőségét és ennek megfelelően állítja be a csatlakoztatott készülékek üzemelését.

Hozzászólások lezárva.