Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic: okosóra újragondolva

A Samsung elénk tárja a Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic okosórákat, amelyek új korszakot nyitnak. Az eszközökön mutatkozik be a Google Samsunggal kifejlesztett Wear OSTM operációs rendszere, a One UI Watch mindazonáltal a cég korábbi legkényelmesebb felhasználói felülete. A Galaxy Watch4 széria eszközei modernizált hardverrel érkeznek és az összes régebbinél jobb felhasználói élményt biztosítanak. A korszerű okosórákat úgy tervezték, hogy az egészséges életmód csak egy karnyújtásnyira legyen általuk.

„A Galaxy Watch széria döbbenetes fejlődésen ment át és a felhasználók is felfedezték a viselhető okoseszközökben rejlő egészségügyi lehetőségeket – nyilatkozta Dr. TM Roh, a Samsung mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – A jólléthez vezető út mindenkinek a sajátja, így olyan teljes körű egészségügyi és jólléti funkciókkal láttuk el a Galaxy Watch4 órákat, amelyekkel a felhasználók jobban megérthetik a saját testüket.”

A Samsung legfejlettebb egészségügyi és jólléti funkciói

A Galaxy Watch4 a Samsung új BioActive érzékelőjével érkezik, amely kisebb, kompakt kialakítása mellett is precíz mérésekre képes. Ez a korszerű, három az egyben egység egyetlen chippel képes három nagyteljesítményű érzékelő működtetésére. Az optikai pulzusmérő, az elektromos szívérzékelő és a BIA (bioelektromos impedancia analízis) segédkezésével a felhasználók megmérhetik a vérnyomásukat, a véroxigén szintjüket, megismerhetik a lehetőség szerinti AFib szívritmuszavart és mostantól a testösszetételüket is ellenőrizhetik. A korszerű testösszetételmérővel a felhasználók teljesebb képet kaphatnak az általános egészségi állapotukról, és megismerhetik a vázizomzatuk tömegét, az anyagcseréjüket, a testükben található vízmennyiséget és a testzsírszázalékukat. A testösszetételmérés mostantól haladéktalanul lehetséges lesz, ehhez elég két ujjal megérinteni az okosórát, amely 15 másodperc alatt közel 2400 különféle adatot rögzít a testről.

Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic: okosóra újragondolva
Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic: okosóra újragondolva

A korszerű okosórák nagyszámú jólléti funkcióval rendelkeznek, amelyekkel könnyűszerrel nyomon követhetők a napi tevékenységek és segítenek elérni a legjobb teljesítményt. A felhasználók edzésformák széles palettájáról választhatnak, Csoportos kihívásokat indíthatnak a barátaikkal vagy a családjukkal, és otthoni edzőtermet nyithatnak, ha a Galaxy Watch4-et a kompatibilis Samsung okostévéjükhöz csatlakoztatják, mindent összevetve az elégetett kalóriák és a pulzusszám a nagy képernyőn jelennek meg. A csendesebb órák alatt a Galaxy Watch4 széria a Samsung korábbi legrészletesebb alváskövetésével támogatja a komoly pihenést. A felhasználók csatlakoztatott okostelefonjukkal nem kizárólag érzékelhetik a horkolást, hanem a modernizált mérési lehetőségekkel a vér oxigénszintjét is követhetik. A modernizált Alvási pontszámokkal a felhasználók többet tudhatnak meg az alvási mintázatukról és kipihentebben ébredhetnek.

Különleges mobilélmény a One UI Watch felülettel és a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszerrel

A Galaxy okosóraplatform egyszerűségre, könnyedségre és hatékonyságra épül. A Samsung korszerű One UI Watch felülete és a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszer segédkezésével még zökkenőmentesebb az okosóra használata és a Galaxy behatás. A One UI Watch támogatásával a telefonra letöltött, kompatibilis alkalmazások automatán átkerülnek az órára is. Az olyan, a fogyasztóknak kardinális beállítások, mint a Ne zavarjanak szerepkör és a letiltott telefonszámok rögvest szinkronizálódnak. Az Auto Switch biztosítja, hogy a fülhallgatók a használattól függően átkapcsolják a hangot a telefon és az óra közt. A Bixby hang –, keret- és gesztusvezérlés hozzájárulásával gördülékenyen személyre szabható a felhasználói hatás. Az alkar kétszer felfelé és lefelé mozgatásával a felhasználók fogadhatnak bejövő hívást, továbbá a csukó kétszeres forgatásával elutasíthatják a hívásokat, és figyelmen kívül hagyhatják az értesítéseket.

A Galaxy Watch4 sorozat az okosórák első generációja, amely a Samsung által kifejlesztett Wear OS operációs rendszerrel érkezik, amely a következő szintre emeli az okosóraélményt. A Samsung és a Google által kivitelezett, lenyűgöző platform biztosítja, hogy a felhasználók a csuklójukról egy egész ökoszisztémához férjenek hozzá, amelyiknek részei az olyan neves Google alkalmazások, mint a Google Térkép vagy a Google Pay, és az olyan ismert Galaxy szolgáltatások, mint a SmartThings vagy a Bixby. A korszerű platform segíti a piacvezető, külső fejlesztőktől származó alkalmazásokat is, akárcsak az adidas Running, a Calm, a Strava és a Spotify, amelyek elérhetők a Google Playen. A fejlett hardvernek és az intuitívan hasznavehető felületnek hála a Galaxy Watch4 kivételes élményt nyújt. A korszerűsített integrált iránytű együttműködik a Google Térképpel, mindent összevetve megkönnyíti a felfedezést.

Kimagasló teljesítmény, közvetlenül a csuklódon

A figyelemre méltó felhasználói élményt olyan hardveres újítások támogatják, mint a korszerűsített processzor, a részletgazdagabb megjelenítő és a bővített memória. A Galaxy Watch4 széria az első 5 nm-es processzorral szerelt Samsung okosóra, amely 20 százalékkal gyorsabb processzorral és 50 százalékkal több memóriával, ráadásul tízszer gyorsabb GPU-val érkezik, mint az előző generáció. Mindennek hála a görgetés és a multitasking a Galaxy Watch4 sorozaton visszafogott és ergonomikus. A monitor felbontása is nagyobb, akár 450×450 képpont is lehet, mindent összevetve a kép sokkal élesebb. A 16 GB memória elegendő tárhelyt nyújt a kedvenc alkalmazások, zenék és fotók letöltéséhez és tárolásához, mindezt a Samsung Knox platformjának hála egész biztonságban.

A Samsung elkötelezettsége az eSIM modern műszaki megoldás mellett biztosítja a fogyasztóknak, hogy az okostelefonjuk nélkül, csakis az órájukkal induljanak el otthonról és ezáltal is kapcsolatban maradhassanak. A megbízható aksi ugyancsak elengedhetetlen egy okosóránál. Az akár 40 órányi töltöttség több mint elegendő ahhoz, hogy a szerkezet kibírjon egy egész napot és éjszakát, még úgy is, hogy gyorsabb processzort, nagyobb felbontású monitort, kibővített memóriát és kifinomultabb egészségügyi szolgáltatásokat nyújt. A váratlan helyzetek esetére a 30 perces töltés akár 10 órányi üzemidőt is képes biztosítani.

Hozzászólások lezárva.