Akkumulátorral és távirányítású vászonburkolattal felszerelt tévéket szemléltet az LG

Az LG Electronics (LG) a 2022-es CES-en mutatta be új tévé-termékcsaládját, a Lifestyle eszközöket. Ezek együttes jellemzője, hogy napjaink megváltozott, az otthonlétre fókuszáló életstílusához tervezték őket, ezáltal multifunkcionális felhasználhatóságot és kényelmi funkciókat ajánlanak, míg a belső terekbe is mutatósan illenek. A Lifestyle termékcsaládba tartozó tévék hozzájárulásával irodává, edzőteremmé, művészeti galériává, műhellyé vagy akár mulattató központtá formálhatjuk lakásunkat úgy, hogy a szerkezetek egyben az otthonunk megjelenését is feldobják.

Az árucikk-csoport az LG Objet TV (65Art90) és az LG StanbyME (27Art10) modellekkel mutatkozik be. Két olyan továbbfejlesztett készülékről van szó, amely a szokásoknak megfelelő kijelzőtervezéstől eltérve új értéket és felhasználói élményt nyújt: a televíziók kiváló formavilágukkal és funkcionalitásukkal isteni kiegészítők napjaink sokoldalú otthonaiban, ahol a munka, a ismeretszerzés, a szórakozás és a pihenés mind a mindennapok része.

A festővászonra emlékeztető kialakítású LG Objet tévé minimalista stílusával és a semleges színek finom igénybevételével kölcsönöz kifinomultságot és vizuális harmóniát az enteriőrnek, ezáltal kiválóan illeszkedik bármely belső térhez. Az LG Objet a hozzá tartozó LG Remote távirányító egyetlen gombnyomására a rendkívüli szövetborításának felemelésével vagy leengedésével alkalmazkodik a felhasználó igényeihez. A szövetborítást leengedve az egész képernyőn feltárul a nézői benyomás, amíg a megjelenítőt csak részben lefedve a tévé másfajta, ún. életstílus-funkciói válnak elérhetővé.

Akkumulátorral és távirányítású vászonburkolattal felszerelt tévéket szemléltet az LG
Akkumulátorral és távirányítású vászonburkolattal felszerelt tévéket szemléltet az LG

Mikor is a vászon egyáltalán nem takarja a képernyőt, vagyis Full View üzemmódban az LG Objet televízió 65 hüvelykes OLED evo panelje és fejlett processzora csodálatos látványt hoz létre, élénk színekkel, egyedülálló kontraszttal és precíz színvisszaadással keltve életre bármilyen műfajú tartalmat. Felülmúlhatatlan képminőség mellett a prémium kategóriás tévé 80 W-os, 4.2 csatornás hangrendszerrel büszkélkedhet, amely mozikat idéző hangzásélménnyel járul hozzá ahhoz, hogy a néző maradéktalanul átadhassa magát az élménynek. Amikor a tévé Line View üzemmódban van, vagyis a vászon részben eltakarja az eszközt, a tévé kijelezheti az aktuális dátumot és időt, a Music/zene beállítást használva komfortos zenelejátszóvá lényegül át, ameddig a Gallery/galéria funkcióban exkluzív űrfelvételeket és természeti témájú képeket ismertet részleteiben.

A cserélhető vászonborítást – amely teljesen példa nélkülivé teszi az eszközt a piacon – a jelenkori textiljeiről és textiltermékeiről ismert dán Kvadrat gyártja. A vászon mindhárom választható színét – a Kvadrat bézst, a Kvadrat vörösfenyőt és a Kvadrat zöldet – úgy választották ki, hogy a televíziók a színek széles skálájához illeszkedve bármely enteriőr szerves részei lehessenek.

A masina elhelyezése ugyanolyan mutatósan letisztult, mint maga az Objet tévé kialakítása. A karcsú, azonban erős televíziót úgy tervezték, hogy – mint a korszerű galériákban kiállított képeket – a fallal 5 fokos szöget alkotva is fel lehessen szerelni. A speciális kábel-elvezetési rendszer úgy biztosítja a külső tárgyak, példaként egy set-top box vagy játékkonzol vezetékes csatlakoztatását, hogy közben nem zavarja meg a tévé cicoma mentes, korszerű vonalvezetését. A szerkezet akár a falba süllyesztve is felszerelhető, mindent összevetve maximálisan integrálható a lakótérbe.

Az LG most debütáló Lifestyle termékcsaládjának másik újdonsága az LG StanbyME televízió, amely kitűnő lehetőség napjaink tévénézési szokásaihoz. Tulajdonképpen egy speciális szórakoztatóközpontról van szó: a vezeték nélküli tévéképernyő egy mozgatható, rejtett kerekekkel ellátott állványhoz csatlakozik, az integrált aksi ugyanakkor akár három órányi nézést kínál két feltöltés közt. Az LG StanbyME gördülékenyen mozgatható egyik szobából a másikba, a 27 hüvelykes megjelenítője ugyanakkor ideális méretű nemcsak filmek, tévéműsorok és streaming videotartalmak nézéséhez, hanem a családdal és munkatársakkal lebonyolított videokonferenciához és online előadások megtekintéséhez is.

Az LG StanbyME ergonomikus kialakításával egyedi kényelmet és nézői élményt ígér. A képernyő forgatható, dönthető, ráadásul fekvő és álló formátumba elforgatva is szintén felhasználható. A magasság ugyancsak állítható, ezáltal a néző az aktuális használati módnak megfelelően testre szabhatja a képernyő pozícióját, korrekt kényelmet biztosítva, akár az ágyban fekve, a konyhában főzve vagy a nappali kanapéján pihenve nézi a szerkezetet. A mobilos képernyőtükrözési funkcióval a tartalmak LG StanbyME-re történő streamelése megközelítően gyerekjáték, amely úgyszintén zökkenőmentesen funkcionál a legmodernebb Android és iOS rendszerű okostelefonokkal, valamint NFC-vel. Egy levehető tartó támogatásával a néző a tévé tetejére helyezheti okostelefonját, ezáltal sebesen és biztonságosan bonyolíthatóak le a videohívások, az online órák, azonfelül játszhatóak le a streaming tartalmak. A felhasználók a laptopjukat vagy számítógépüket vezetékes (USB, HDMI), ezenfelül vezeték nélküli kapcsolaton át is csatlakoztathatják a StanbyME-hez.

Az olyan intuitív irányítási módok, mint a távvezérlés vagy az érintés- és gesztusfelismerés, még szélesebb körű használhatóságot garantálnak az LG StanbyME részére. A konkrétan ehhez a termékhez tervezett és a felhasználók magán tévénézési élményére szabott felhasználói felület nem hasonlít egyetlen más konkurens megoldáshoz sem. A Lifestyle széria másik modelljéhez hasonlóan az LG StanbyME is visszafogott, korszerű dizájnnal büszkélkedhet, amely fantasztikussan illeszkedik a lakásbelső-stílusok széles palettájához – ezt szolgálja az exkluzív Pure Beige / tiszta bézs színben pompázó szövetszerű hátsó burkolat is. Mikor is nem tévéként használják, az LG StanbyME meseszerű műalkotások, fényképek vagy egy órával kiegészített naptár megjelenítésével segíthet az otthonos hangulat megteremtésében.

Hozzászólások lezárva.