A Samsung 2023-as Neo QLED és Lifestyle tévéi támogatják a felhasználók napi biológiai óráját

A Samsung 2023-ban debütáló Neo QLED, ugyanakkor Lifestyle termékcsaládjainak televíziói megkapták Németország vezető elektrotechnikai tanúsító intézetének „A cirkadián ritmushoz igazodó megjelenítő” (Circadian Rhythm Display) minősítését. A Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) ezzel elismerte a cég elkötelezettségét a felhasználói igényekre szabott modern műszaki megoldás és szerkezetek fejlesztése iránt.

A VDE tanúsítványa hivatalosan is elismeri a Samsung televíziók Szemkímélő üzemmódját, amely a természetes kültéri fényviszonyokhoz hasonlóan önvezérelten beállítja az ideális fényexpozíciót és színhőmérsékletet. Ezekkel a beállításokkal mindazonáltal megfelelő nézői élményben részesülhetnek azok a felhasználók is, akik hosszabb időt töltenek otthon, a négy fal közt.

A cirkadián ritmus vagy másnéven a napi biológiai óra egy némely ciklusa a melatonin hormon kiválasztását gátolja a napközbeni aktívabb órákban, amíg – jellemzően – az esti órákban aktiválja annak felszabadulását az éjszakai pihentető alváshoz. A melatonin egy olyan hormon, amelyik lehetőséget nyújt a komoly alvásban.

A németországi intézet tanúsítványa igazolja, hogy a Szemkímélő üzemmód jótékony hatással bír a felhasználók napi biológiai órájára. A vizsgálatot elvégző mesterek heterogén megvilágítási szinteken mérték a cirkadián stimulációt, és értékelték annak a melatonin elnyomására gyakorolt hatását. A tanúsítási folyamat megfelel a Circadian Stimulus módszertanának, amely az amerikai, világítással foglalatoskodó egyetemi center, a Lighting Research Center kutatási eredményein alapul.

A minősítés egyike a Samsung tévék azon tanúsítványainak, amelyekkel elismerték a cég törekvéseit, miszerint az eszköztervezés esetén mindenekelőtt a felhasználói inger megteremtése a cél. Ezelőtt a Samsung televíziók a VDE Szemkímélő és az UL Tükröződésmentes minősítésében részesültek, továbbá megkapták már a Pantone, mitöbb a Bőrtónus Hitelesített tanúsítványát is. Ezek a tanúsítványok ugyanakkor együtt nyújtják, hogy a Samsung hitelesített képernyői megfelelnek a szervezet színhelyességre vonatkozó szabályainak.

Hozzászólások lezárva.