Mozivászon helyett: mozikba szánt, nagyméretű LED-képernyőcsaládot hozott nyilvánosságra az LG

Az LG Electronics (LG) közzétette új, mozikba szánt LED-képernyőmárkája, az LG Miraclass piaci bevezetését. Az LG legmodernebb LED-képernyőcsaládja ideális azon moziüzemeltetők részére, akik korszerű, prémium minőségű szolgáltatást és lenyűgöző élményt kívánnának nyújtani a mozilátogatóknak. A cég új monitorai valósághű képmegjelenítéssel, természetes színekkel és mély feketékkel kápráztatják el a nézőket.

A „Miraclass” név – a Miracle és Class szavak kombinációja – a szédületes képminőségre utal, melynek révén a nézőközönség teljesen elmerülhet a moziélményben. Fejlett LED-technológiájuknak hála az LG Miraclass monitorai valósággal életre keltik a filmjeleneteket, és a szokásosnál látványosabb nézői élményt, ezáltal mindazonáltal új értéket adnak a moziüzemeltetőknek és a látogatóknak.

Mozivászon helyett: mozikba szánt, nagyméretű LED-képernyőcsaládot hozott nyilvánosságra az LG

Mozivászon helyett: mozikba szánt, nagyméretű LED-képernyőcsaládot hozott nyilvánosságra az LG

Az LG Miraclass márkához most négy árucikk-csoport tartozik: az üzemeltetők eltérő méretű (14 és 101 négyzetméter közti), valamint felbontású (4K/2K) megjelenítők közül választhatnak. Az öt méter széles LDAA025-1 és LDAA012 modellek az utóbbi években mindinkább nagy sláger, kis befogadóképességű mozik részére jelentenek ideális választást. Minden Miraclass monitor kompatibilis a Dolby integrált médiaszerverével, az IMS3000-rel, ami azt jelenti, hogy a moziüzemeltetők prémium kategóriás kép- és hangminőséggel fokozhatják a nézői élményt.

Az önálló fénykibocsátású, háttérvilágítást nem igénylő LED-pixeleket alkalmazó LG Miraclass modellek összese 24 bites színfeldolgozással és kitűnő kontraszttal garantálja a képernyőn megjelenő képek mélységét és élénkségét. A monitorok erőteljes, egyenletes fényerőt biztosítanak nélküle, hogy a képfelület sarkai sötétebbek lennének – az egész „mozivásznon” ezáltal tiszta, torzításmentes képeket jelenítenek meg. Az LG Miraclass mozikijelzői 68,7 milliárd szín megjelenítésére képesek, ezáltal a nézők precízen olyan árnyalatokban láthatják ezután a filmeket, amint azokat alkotóik a stúdióban megálmodták.

Az LG Miraclass intuitív szoftvere könnyed kezelhetőséget nyújt az üzemeltetők részére, mindemellett – mivel használatukkal nincs szükség a vetítőgépnek helyet adó külön helyiségre – a szokásos mozis megoldásokhoz képest jóval helytakarékosabb és hatékonyabb is. Az LG Miraclass képernyők fényereje öt fokozatban, 48 és 300 nit közt állítható, ezáltal a 2D/3D filmek lejátszásától kezdve a vállalati prezentációkon át az eltérő ünnepségek alatt levetített tartalmak lejátszásáig nagyon sok eltérő felhasználási módhoz ideálisak.

„Az LG-nél meggyőződésünk, hogy a Miraclass monitorok a moziüzemeltetők minden igényét kielégítik ezután, míg feledhetetlen élményt adnak a magas elvárásokkal érkező nézőknek is” – mondta Paik Ki-mun, az LG kereskedelmi megoldások divíziójának alelnöke és vállalkozásbeli kijelzőkért felelős vezetője. „A hasonló megjelenítők iránti növekvő keresletet, tetejébe a mozitársaságok változatos igényeit látva tervünk, hogy az elkövetkezendő időszakokban újabb termékcsaládokat és modelleket vezessünk be ebben a piaci szegmensben.”

Annak ellenére, hogy a mozikba szánt LED-es monitorok némiképp új megoldásnak számítanak, az LG LED alapú monitorai már jó néhány nagy moziláncban megtalálhatók nemzetközileg, amelyek köre állandóan bővül Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában. Nemrégiben Spanyolországban, a vilanovai Odeon Multicines moziban kapott helyet az LG egyik Miraclass megjelenítője, melyet kisvártatva újabb LED-megjelenítők telepítése követ ezt követően a madridi és barcelonai Odeon Multicines mozikban. Azok, akik többet kívánnának megtudni az LG Miraclass kijelzőkről, a www.lg.com/global/business/lg-miraclass weboldalon találnak újabb információt.

Hozzászólások lezárva.