Speciális dizájnmegoldások és valódi 8K képminőség: Magyarországra érkeznek az LG legmodernebb televíziói

Magyarországon is megkezdi 2020-as televízióinak forgalmazását az LG Electronics (LG). A korszerű portfólió modelljei közt megtalálhatók a vállalat valódi 8K képminőséget kínáló korszerű tévéi, és példa nélküli dizájnnal ellátott 2020-as OLED csúcsmodellek is. Elsőként május elején az OLED CX és GX, továbbá a prémium LCD tévécsalád, a NanoCell kategória modelljei kerülnek a boltokba, melyeket egykettőre a portfólió olyan újabb rendkívüli elemei követnek, mint az OLED ZX és WX sorozat. Az LG tévéi új területeken tesznek hozzá a nézői és játékélményhez, ezáltal film-, vagy sportrajongók és gamerek részére is izgalmas újdonságokat ajánlanak.

Az OLED modern műszaki megoldás kitűnő képminőséget garantál önálló fénykibocsátásra képes, egyesével vezérelhető pixeleivel: nagyszerű fekete, valósághű színek és végtelen kontrasztarány jellemzi ezeket a masinákat. A modern OLED tévék trendi formai világa jól példázza az LG elkötelezettségét a speciális dizájnmegoldások iránt. A GX Gallery szériás modell egy ultravékony kialakítású készülékházat kapott, melyet az OLED kijelzőtechnológia kínál: a panelnek nincs szüksége külön háttérvilágításra, tudniillik a képpontok maguk bocsátják ki a fényt. Mindent összevetve lehetséges, hogy a 65 hüvelykes GX Gallery TV mindössze 20 mm vastag, és különálló vezérlődobozra sincs szükség a működéséhez. A televízió tartóállványa a tévé hátába süllyed és résmentesen simul a falra, éppen olyan egy műalkotás a galériában. A keretnélküli dizájnnal büszkélkedhető CX széria egyik újdonsága a 48 hüvelykes modell. A gépezet új monitor méretet képvisel az ezelőtt 55 hüvelyktől induló OLED portfólióban, és bármilyen enteriőrbe egyszerűen beilleszthető.

Speciális dizájnmegoldások és valódi 8K képminőség: Magyarországra érkeznek az LG legmodernebb televíziói

A rendhagyó részletességű és tisztaságú képmegjelenítés okán a ZX sorozat a portfólió egyik legizgalmasabb újdonsága, melynek Real 8K, azaz valódi 8K minőséget szolgáltató OLED televíziói (88 OLED ZX és 77 OLED ZX modellek) nemsokára a hazai kínálatban is elérhetőek lesznek. Ezek a tévék a 4K-hoz képest négyszeres, a Full HD-hoz képest mindazonáltal tizenhatszoros képfelbontást biztosítanak. A valódi 8K élményre garancia, hogy a tévék összese felülmúlja az amerikai Szórakoztatóelektronikai Szövetség (Consumer Technology Association, CTA) által a 8K Ultra HD termékekre és szolgáltatásokra meghatározott hivatalos iparági szabvány szigorú előírásait, mellyel a ZX sorozat modelljei az első 8K tévék voltak, amelyek megkapták a CTA 8K Ultra HD logót.

Az LG prémium LCD tévécsaládja, a NanoCell kategória is három valódi 8K-s eszközzel bővül (75 és 65 hüvelykes méretek a Nano99, 65 hüvelykes a Nano95 szériában), melyek összese az OLED termékekhez hasonlóan a CTA 8K UHD logót viseli. Az LG 2020-as OLED és 8K NanoCell televízióinak többségében megtalálható a harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzor. Az α9 Gen 3 processzor a korábbi tapasztalatokra épít, viszont még jobb feldolgozási teljesítménnyel és fejlettebb gépi mélytanulási algoritmusokkal rendbe hozza a filmek, sportok, játékok és másfajta tartalomtípusok kép- és hangminőségét.

Az LG 2020-as α9 Gen 3 processzorral ellátott televíziói támogatják a legmodernebb HDMI specifikációkat, beleértve az eARC-ot és az ALLM-et, melyekkel a hangzás jobb minőségű, a játékok megjelenítése mindazonáltal gördülékeny és szakadásmentes. Az LG 8K modelljei HDMI és USB digitális bemenetekről is képesek a natív 8K tartalmak lejátszására és jó néhány kodeket támogatnak, például a HEVC, VP9 és AV1 típusokat – utóbbi a YouTube és egyéb nagy streaming szolgáltatók által preferált kodek. Az LG 8K televíziói ugyanakkor másodpercenként 60 képkocka megjelenítésével képesek lejátszani a streamelt 8K tartalmakat és HDMI-n át is gördülékenyen jelenítik meg a 8K 60P felvételeket.

A cég legfrissebb OLED modelljeit a Hollywood Professional Association “Ideális mérnöki munka” díjjal tüntette ki, mivel ezek a konstrukciók az első és egyetlen olyan televíziók, amelyek integrált, hardverszintű kalibrációs szoftverrel rendelkeznek. Mivel támogatják a Dolby Vision IQ-t és az UHD Alliance Filmmaker Mode funkcióját, az LG OLED készülékein a filmek korrekten úgy jelennek meg, midőn azt a készítők elképzelték.

A játékrajongók részére nagyszerű választást jelentenek az LG 2020-as OLED televíziói, amelyek új gaming funkciókat is ajánlanak. Az LG volt az első gyártó, amely hivatalosan is NVIDIA G-SYNC-kompatibilis televíziót alkotott, idén ugyanakkor már 12 új OLED modellt ismertet részleteiben, amely segíti ezt a gaming modern műszaki megoldást. A G-SYNC biztosítja, hogy a televízió frissítési rátája a csatlakoztatott kellék képfrissítéséhez igazodjon, ezáltal a grafikák istenien precízen jelennek meg a tévéképernyőn. Azzal, hogy OLED monitorok önálló fénykibocsátásra képes pixelei egyesével vezérelhetők, javul a képminőség, kevesebb lesz a bemeneti késleltetés és ultragyorssá válik a válaszidő – mindennek hála a játékélmény más kijelzőkkel ellentétben az OLED televíziókon szakadás- és villódzásmentes lesz. Az LG 2020-as OLED és NanoCell tévéi támogatják a HDMI VRR modern műszaki megoldást, ezzel ugyanakkor az LG az egyetlen tévémárka, amely gaming alkalmatosságok – példának okáért grafikus kártyák és gaming konzolok – széles kínálatával szolgáltat kompatibilitást.

Az LG OLED televíziók 120 Hz-es képfrissítési rátájával a sebes mozgások remekül részletesek és kivehetők maradnak. Az olyan funkciók igénybevételével, mint a sportriasztás, a felhasználók valós időben követhetik az eredményeket és folyamatosan naprakész meccsbeosztásokat láthatnak az olyan professzionális sportágak széles körében, mint a baseball vagy a labdarúgás.

Hozzászólások lezárva.