Az ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje Magyarországon

Az ÉletMentő applikáció nyerte el az Év digitalizációs projektje címet és megkapta a Gyurós Tibor-díjat is, amellyel a hazai digitalizáció fejlődésében aktívan szerepet vállaló személyeket és vállalkozásokat ismerik el – tudatta az Országos Mentőszolgálat közleményben.

Az ÉletMentő közérdekű, térítésmentes egészségügyi alkalmazás célja, hogy gyorsabbá és egyszerűbbé tegye a segélyhívást a bajbajutottaknak. Az applikáció korrekt helymeghatározást ad a mentőknek és megjeleníti az előre feltöltött egészségügyi adatokat, azonfelül magába foglalja a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét és egy elsősegélynyújtó kisokost.

Az ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje Magyarországon

Az ÉletMentő applikáció az Év digitalizációs projektje Magyarországon

Az applikáció menüje a közelmúltban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos elemekkel is bővült, a felmerülő kérdések megválaszolását chatbot támogatja. A díjnyertes applikációt már félmillióan használják, és ebben a pillanatban is az egyik leginkább közkedvelt térítésmentes egészségügyi alkalmazás a magyarországi letöltési listán.

Az ÉletMentő applikáció az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, az Országos Mentőszolgálat és a Vodafone Magyarország Alapítvány együttesen fejlesztése.

mti

Hozzászólások lezárva.