A korszerű LG WING okostelefon ismét tudatosítja a mobilhasználatot

Az LG Electronics (LG) egy, a társaság szöuli központjából az egész világon élőben közvetített online bemutatón rántotta le a leplet első, az Explorer Project indítvány keretében kivitelezett okostelefonjáról, az LG WING-ről. Az Explorer Project célját, vagyis az korábban fel nem fedezett mobilpiaci felhasználói megoldások megtalálását megtestesítő LG WING fantasztikus formát kapott, amellyel a vásárlók új, az eddig megszokottól teljesen eltérő mobilhasználati lehetőségeket kapnak.

Rejtett második megjelenítő: a felhasználói impresszió új korszaka

Az LG WING teljesen különbözik a piacon elérhető bármely más okostelefontól – a felhasználók kényelmesen válthatnak az ún. elforgatott üzemmód (Swivel Mode) és az alap üzemmód (Basic Mode) közt. A Swivel Mode használata speciális és kiterjesztett élményt ígér, merthogy ebben az üzemmódban a telefon egész előlapja 90 fokkal elfordul, ezzel a főképernyő fekvő formátumra vált, ezáltal láthatóvá válik a 3,9 collos másodlagos megjelenítő. Ekkor esély kínálkozik akár arra, hogy egyetlen app mindkét képernyőn fusson, de arra is, hogy kijelzőnként más-más alkalmazást használjunk egymással párhuzamosan.

A korszerű LG WING okostelefon ismét tudatosítja a mobilhasználatot

A korszerű LG WING okostelefon ismét tudatosítja a mobilhasználatot

Ez csupán néhány, ugyanis a videómegosztó és -streaming platformok használata közben a Swivel Mode arra is lehetőséget ad a fogyasztóknak, hogy mialatt a főképernyőn a tartalom szüntelen lejátszása történik, a második képernyőn más tevékenységet végezzenek. Azért, hogy az LG WING egyéni igényeknek megfelelő formájából adódó előnyöket maradéktalanul ki lehessen használni, a cég együttműködött a saját iparáguk vezető szereplőinek számító platformpartnereivel is. Ez azt jelenti, hogy ha példának okáért a szerkezetre előre telepített NAVER Whale böngészőn nézünk YouTube- vagy Tubi-videókat, a tartalom önműködően a főképernyőn indul el, ameddig a másodlagos megjelenítőn a hozzászólások vagy a keresősáv jelenik meg. A Rave-hez vagy a Fictóhoz hasonló streamingplatformokkal kötött partnerségi megállapodások révén az LG WING használói egész képernyős méretben nézhetnek videókat a főkijelzőn, míg a másodlagos képernyőn más nézőkkel cseveghetnek.

Az LG WING dupla képernyője és forradalmi stílusa megkönnyíti egyes alkalmazások és funkciók használatának új módjait, ezáltal sokkal könnyebbé teszi a párhuzamos munkavégzést. A felhasználók egész szélesvásznú formátumban nézhetik kedvenc filmjeiket, míg információkat kereshetnek a neten kedvenc színészeikről, vagy online beszélgethetnek a filmről a barátaikkal. A nagyobb komfort érdekében a Multi App szerepkör biztosítja a fogyasztóknak, hogy parancsikonokat hozzanak létre az általuk jellemzően közösen használt alkalmazáspárok részére. A Swivel Mode vezetés közben is hasznosnak bizonyulhat, lehetővé téve a fogyasztóknak, hogy kövessék a térképen megjelenő utasításokat a főképernyőn, fenntartva a második monitort a telefonhívásokhoz – ez utóbbiak mivel más telefonokon lefedhetik a navigációs térképet. Használjuk álló vagy fekvő módban, az LG WING tájolásának megváltoztatása nagyon sok új alkalmat kínál a multitaskingra és az eltérő tartalmak fogyasztására.

Immerzív képi világ zavaró tényezők nélkül

Mivel minden eddiginél több tartalmat fogyasztunk okostelefonjainkon, így az LG WING jó néhány olyan szerepkört magába foglal, amelyek magasabb szintre emelik a mobil nyújtotta képi hatást. Az LG WING főképernyője egy 6,8 hüvelykes, kivételes képi és játékélményt nyújtó P-OLED FullVision monitor, 20,5:9 képaránnyal. A második képernyő nemcsak a telefon kijelzőfelületét terjeszti ki, hanem plusz markolatot biztosíthat, ha éppen fekvő/tájkép formátumban fotóznánk. A Grip Lock aktiválásával a második képernyőn hasznos információk, ezáltal példaként az idő és a dátum is megjeleníthető, ezáltal nem kell fölöslegesen a telefonhoz nyúlni ezek kijelzéséhez.

Az LG WING-re tökéletesített videós platformok úgy jelennek meg a másodlagos képernyőn, mint egyfajta médiavezérlő. Bekapcsolás után egy lebegő ikon tűnik fel a másodlagos képernyő jobb felső sarkában, amivel a felhasználó szabályozhatja a képi és hangbeállításokat nélküle, hogy megállítaná a videót vagy új ablakot kellene megnyitnia. A vizuális összképet és az immerzív nézői élményt zavaró tényezők elkerüléséért az LG egy 32 MP-es, a készülékházból előugró pop-up kamerát épített a telefonba, mindent összevetve az objektív sem csökkenti a képernyő felületét.

A Föld első gimbal funkciója észbontó fevételi képességekkel

Az LG az úttörő jelentőségű készüléket fejlett fényképezőgép-funkciókkal és technológiával látta el azok részére, akik jellemzően okostelefonjuk segédkezésével rögzítik és osztják meg mindennapjaik történéseit. Az LG WING három hátsó kamerát kapott – egy 64 megapixeles ultranagy felbontásút, egy 12 megapixeles ultraszéles látószögűt, azonfelül egy 13 megapixeles széles látószögűt. Swivel üzemmódban a telefon ezenkívül egyidejűleg képes felvételt készíteni a felugró 32 megapixeles előlapi kamerával, ezenfelül az egyik hátlapi objektívvel. Az eredményt ugyanakkor akár egy, akár két külön fájlba menthetjük 1:1 vagy 16:9 képarányban. Sőt, a másodlagos képernyő akár szerkesztésre is hasznavehető, míg a videó vagy fotó a főképernyőn jelenik meg. Az LG Creator’s Kit csomagban Timelapse Control, Voice Bokeh és ASMR Recording funkciók is megtalálhatók.

A mobiltelefonban a világon elsőként megjelenő Gimbal Motion Camera a szerkezet másodlagos képernyőjét komfortos fogantyúként hasznosítja. Ezzel megteremti azt a tisztább képek és rázkódásmentes videófelvételek egykezes készítéséhez elengedhetetlen stabilitást, amit olyan nehéz elérni akkor, amikor a szokásos, hasáb formájú telefonokkal próbálunk fekvő formátumú felvételeket készíteni. Az LG WING olyan funkciókat ad, amik jellemzően csak az igazi gimbal kamerastabilizátorokban léteznek: joystick a kamera dőlésszögének szabályozásához, retesz a rázkódások és elmosódások csökkentése érdekében, követési mód a rezgésmentesebb, mozgás közben felvett videókhoz, pásztázó-követő mód, ezenfelül first person mód a dinamikus és ritmikus mozgások rögzítéséhez.

Könnyed ellenben tartós kialakítás a megbízható működésért

Az LG Wing a két képernyő ellenére is valamennyire könnyed maradt, mindent összevetve simán kézben tartható és kényelmesen hordozható. A konstrukció nem nehezebb, mint sok más mai nagyképernyős okostelefon: a vékony, de strapabíró kompozit anyagok, illetve egy egyedi perforációs technika révén az LG mérnökei a készülék súlyát mindössze 260 grammon tudták tartani. Az ergonomikus kialakítás mindazonáltal komfortos és stresszmentes fogást kínál akár elforgatott, akár normál képernyőmódban.

Az LG WING mérnökei úgy tervezték a masina mozgó alkatrészeit, hogy növeljék a tartósságot és a megbízhatóságot. A telefon gyorsulásmérője érzékeli, ha szelfi közben kihull a készülék a kezünkből, és a károk enyhítése érdekében haladéktalanul behúzza a pop-up kameramodult. Az elsőrendű tervezés jegyében készült a hidraulikus csappantyúval ellátott csuklómodul is, amely csökkenti a mechanikai igénybevételt a főképernyő forgatásakor. Ennek hátulja termoplasztikus polioximetilén bevonatot kapott, mindent összevetve a másodlagos képernyő nem kizárólag karcállóbb, de gond nélkül elforgatható is.

Azért, hogy megfeleljenek az 5G szolgáltatásokkal kapcsolatos vásárlói elvárásoknak, a szerkezetet a tervezői a Qualcomm Snapdragon 765G 5G mobilplatformmal, ezenkívül Snapdragon X52 integrált 5G modemmel látták el. Mivel ez a Qualcomm első olyan mobilplatformja, amely egy alkalmazásprocesszort és egy 5G modemet integrál, a lapkakészlet kategóriájának legjobb mesterséges intelligencia-teljesítményét, sebes 5G csatlakozást és nagy tudású multikamera-funkciókat nyújt, ezenkívül mindezt az akkumulátor-üzemidő kímélése mellett. A Qualcomm Snapdragon Elite Gaming funkcióinak hála az LG WING igazán páratlan játékélményt is ajánl, azonnali válaszidővel, mozifilm-minőségű grafikával és fantasztikus hangzással.

„Gratulálok az egész LG csapatnak az LG WING bejelentéséhez: ez a Snapdragon 765G 5G mobilplatformmal felszerelt eszköz hibátlanul megtestesíti az LG új Explorer Projectjének vízióját” – mondta Jim Tran, a Qualcomm Technologies, Inc. mobilkészülék-üzletágának senior alelnöke és cégvezetője. „A Qualcomm Technologies intenzíven együttműködött az LG Mobile-lal a fogyasztók részére új és minden eddigitől eltérő élményeket nyújtó Explorer Project termékcsaládba tartozó eszközök teljesítményoptimalizálásában.”

„Az LG WING a mobilos felfedezés új korszakát nyitja meg, és egyben az Explorer Project kezdeményezésünk izgalmas nyitányát jelenti” – mondta Morris Lee, az LG mobilüzletágának elnöke. „Ez az modernizált, a piacon napjainkban elérhető minden más eszköztől heterogén gépezet egyrészt megkérdőjelezi az iparági status quót, másrészt olyan új mobilélményt nyújt a fogyasztóknak, amely új utakat nyit meg az okostelefonról való gondolkodás kapcsán.”

Az LG WING okostelefont elsőként Dél-Koreában kezdik forgalmazni októbertől, ezt követően ugyanakkor megjelenik ezt követően a kulcsfontosságú észak-amerikai és európai piacokon, amennyire Magyarországon is.

A fogyasztók ezen a linken találkozhatnak az LG WING konstrukcióval. A fejlesztők mindazonáltal itt tájékozódhatnak a telefonra készíteni tervezett alkalmazásokról.

Hozzászólások lezárva.