A modern Volkswagen ID. 4 – A teljesen elektromos hajtású SUV világpremierje

Bemutatjuk az ID. 4-et, amely digitális világpremierjét ünnepli. Ez a Volkswagen első teljesen elektromos meghajtású szabadidőautója, amely nulla helyi kibocsátást generál, és szén-dioxid-semleges egyensúlyban készül. A Föld legnagyobb piaci szegmensében kerül bevezetésre, a kompakt SUV-kategóriában.

„Az ID. 4 egy érzelemdús multifunkcionális jármű, amely hatékony elektromos hajtásával, tágas helykínálatával, korszerű asszisztens rendszereivel és erőteljes dizájnjával sok partnert fog lenyűgözni” – mondja Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka vezérigazgatója. „Ez a modell első teljes körű elektromos autóként vezeti be a piacra moduláris elektromos hajtáskoncepció platformunkat, amit konkrétan az elektromos mobilitáshoz fejlesztettek ki az egész világra. A Volkswagen ezáltal ismételten megmutatja vezető szerepét az fejlesztés, a modern műszaki megoldás és a minőség kapcsán egy nagy volumenű piacon.”

A modern Volkswagen ID. 4 – A teljesen elektromos hajtású SUV világpremierje

A modern Volkswagen ID. 4 – A teljesen elektromos hajtású SUV világpremierje

A SUV modellek roppantul népszerűek és egyre nagyobb számú vásárlót vonz. Ez a leginkább közkedvelt járműszegmens az USA-ban és Kínában, mivel jó láthatóságot, biztonságot és kényelmet biztosítanak. Európában és Németországban is a piaci részesedés szüntelen növekszik, és különösen a kompakt modellek keresettek. Az ID. 4-gyel a Volkswagen első ízben ígér teljesen elektromos meghajtású SUV-t. Teret, rugalmasságot és minden olyan előnyt ajánl, amit az ügyfelek értékelnek a szabadidőautókkal kapcsolatban.

Az ID. 4 egy multifunkcionális tehetség, amit sportosan, ugyanakkor egyszerűen és kényelmesen lehet vezetni. Az áramforrás akár 77 kWh (nettó) energiát tárol el, és mindössze 520 km (WLTP) hatótávolságot kínál. Az utastér alá van felszerelve, ami garantálja az alacsony súlypontot. A hátsó tengelynél elhelyezett elektromos meghajtómotor 150 kW (204 LE) teljesítményt termel – ez elegendő ahhoz, hogy 0-ról 100 km / h-ra 8,5 másodperc alatt gyorsuljon fel, és 160 km / h maximális sebességet érjen el az ID. 4. A hátsókerék-hajtás erős tapadásának és 21 centiméteres hasmagasságának betudhatóan az E-SUV szelíd terepen is jól teljesít.

Dinamikus megjelenés. Az ID. 4 külseje sportos arányokkal büszkélkedhet az ultramodern megjelenés érdekében. Tiszta, áramló dizájnját a természet ihlette, és igencsak jó aerodinamikát garantál 0,28-as ellenállási koefficienssel. Már az alapváltozatában is olyan fényszórók fedezhetők fel, amelyek majdnem teljesen fénykibocsátó diódákkal vannak felszerelve, miközben a hátsó lámpa egységeket teljesen ezzel a technológiával szerelték fel. A csúcskategóriás változatként az interaktív IQ. Light LED mátrix fényszórók még progresszívabbak: elforduló lencsemodulokkal fogadják a sofőröket, és intelligensen vezérelt távolsági fényt hoznak létre. Ezeket a fényszórókat párosították a modern 3D LED-es hátsó lámpa egységekkel. Hátsó lámpájuk különösen homogén és intenzív vörös színnel világít. A maximum 21 collos átmérőjű nagy kerekek kiemelik a jármű karakterét.

Tágas koncepció: hosszú tengelytáv, tengernyi hely az utasoknak és a csomagoknak

A 4,58 méteres ID. 4 a Volkswagen moduláris elektromos hajtáskoncepció (MEB) architektúráját használja. Teljesen új módon osztja meg az utasok és a modern műszaki megoldás terét az utasok javára. A jármű belsejében rendelkezésre álló hely a következő kategóriába tartozó tradicionális SUV-ok szintjén van. A színek és az anyagok modernek, ugyanakkor otthonosak is. A hátsó üléstámla helyzetétől függően a csomagtér 543 és 1575 liter közti űrtartalommal büszkélkedhet. Az ID. 4 felszereltségi listája magába foglal elektromos nyitású csomagtartóajtót, tetőkorlátot és vonóhorgot is.

Az E-SUV működési koncepciója nem függ a fizikai gomboktól és kapcsolóktól. Két megjelenítőn alapul – az egyik átlósan akár 12 collos és érintési funkcióval, tetejébe a „Hello ID” természetes hangvezérléssel ellátott. A modern ID. Light – keskeny fénysáv a szélvédő alatt – intuitív módon patronálja a járművezetőket. A kibővített valóságban megjelenő head-up monitor külön választhatóan elérhető, hogy a monitorok sokaságát elegyítse a valósággal – példának okáért a járművezetőket irányító figyelmeztető navigációs nyilak korrekten a kifogástalan sávban vannak kivetítve az útfelületre. A Discover Pro navigációs rendszer a We Connect Start online szolgáltatásokat fedi fel. Az IQ. Drive vezetőt támogató asszisztens rendszerek még nyugodtabbá teszik a vezetést, és ez különösen érvényes a Travel Assistre. Az ID. 4-ben szereplő szoftvereket és hardvereket egy teljesen új architektúra részeként tervezték, lehetővé téve az ügyfelek részére, hogy a vásárlás után frissítéseket töltsenek le a gépkocsiba.

We Charge: töltsön otthon, amikor kint van, és hosszú utakon

Az ID. modellekkel, a Volkswagen piacra dob egy komplett csomagot az elektromos gépjárműk ergonomikus, összekapcsolt és fenntartható töltésére We Charge néven. Ez ideális megoldást biztosít minden helyzetre – akár otthon, külső helyszinen tartózkodik, akár hosszú úton van. Az ID. 4 egyenárammal kb. 30 perc alatt tölthető fel egy egyenáramú gyorstöltő állomáson, hogy a következő 320 km-t (WLTP alapján 125 kW-nál) megtegye.

Ezzel párhuzamosan a Volkswagen megvalósítja a fenntartható elektromos mobilitás ökoszisztémáját az ID. modellek körül. Az ID. 4 ügyfelek olyan járművet kapnak, amit szén-dioxid-semleges mérleggel gyártottak. És ha fenntarthatóan termelt villamos energiával töltik – példaként a Volkswagen Naturstromot –, akkor az úton is semleges marad.

A Volkswagen stratégiája: elektromos a mobilitás jövője

A Volkswagen kiegészíti a márka tradícióknak megfelelő termékkínálatát az ID. családdal: új, független termékkínálat. A kompakt ID. 3 után az ID. 4 SUV a második teljesen elektromos modell. Az elkövetkezendő időszakokban a Volkswagen a globálisan virágzó kompakt SUV szegmensben versenyez ezután az ID. 4-el. Az ID. 4 szakaszosan válik egy elektromos meghajtású, mindenre kiterjedő autóvá, mivelhogy az elképzelések alapján az E-SUV gyártása és értékesítése nemcsak Európában, hanem Kínában és később az USA-ban is folyik ezután. Teljességében a Volkswagen márka tizenegy milliárd eurót fektet be az elektromos mobilitásba 2024-ig a Transform 2025+ stratégia részeként.

Hozzászólások lezárva.