Az LG webOS 6.0 okostévéplatformot a nézők tartalomfogyasztási szokásaihoz tervezték

Az LG Electronics (LG) közzétette elismert okostévéplatformjának legkorszerűbb verziója, a webOS 6.0 érkezését a társaság 2021-es OLED, QNED Mini LED, NanoCell és UHD okostelevízióira. A korszerű Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval a felhasználók még kényelmesebben fedezhetnek fel új médiatartalmakat a televízión. A platformban dolgozó mesterséges intelligencia is korszerűsödött: az LG ThinQ a Google és az Amazon hangalapú asszisztenseivel karöltve a tévék kezelését, a streaming szolgáltatások és tévécsatornák közti váltást, azonkívül az internetezést az összes régebbinél könnyebbé teszi.

Mindazoknak a felhasználóknak, akik már ismerik a webOS-t, haladéktalanul fel fog tűnni a kezdőképernyő új stílusa, amit a nézők változó tartalomfogyasztási szokásai alapján, a könnyebb használat jegyében terveztek meg. A modern kezdőképernyőn gyorsabban elérhetők a leggyakrabban használt alkalmazások, és a tartalmak felfedezése is komfortosabb a felhasználó preferenciáin és megtekintési előzményein alapuló ajánlásokkal. Mindez egész képernyőn jelenik meg, mindent összevetve a felhasználók egyetlen pillantásra rögtön láthatják a számukra legszámottevőbb információkat és tartalmakat. A korszerű kezdőképernyő ezáltal ennek értelmében a modernizált webOS rendszer és a készülékbeállítások központi felületeként üzemel.

Az LG webOS 6.0 okostévéplatformot a nézők tartalomfogyasztási szokásaihoz tervezték

Az LG webOS 6.0 okostévéplatformot a nézők tartalomfogyasztási szokásaihoz tervezték

A korszerű, prémium dizájnon túl a Magic Remote mozgásérzékelős távirányítóval még könnyebb a szerkezetek kezelése, mivel nagyszámú hangfelismerési mesterségesintelligencia-szolgáltatás – LG ThinQ, Amazon Alexa, Google Assistant – hasznosítható rajta át. A kényelmesen kézben tartható, könnyed navigációt biztosító új távirányító még több kényelmi szerepkört biztosít: például gyorsabb összekapcsolást a TV és a külső készülékek közt és dedikált gombokat az olyan tartalomszolgáltatókhoz, mint a Netflix, az Amazon Prime Video vagy a Disney+. A Magic Tap funkcióval egyetlen érintésre aktiválhatjuk az NFC-t a távirányítón, amely újabb összekapcsolási opciókat nyújt: szolidan a távirányítóhoz érintve egy NFC-képes telefont, tartalmakat oszthatunk meg telefonunkról a tévére és ezzel szemben. A felhasználók mindent összevetve a mobiljukon tárolt tartalmakat LG tévéjükön nézhetik, míg zökkenőmentesen használják kedvenc alkalmazásaikat okostelefonjuk képernyőjén.

A legkorszerűbb mesterségesintelligencia-megoldások, azaz a Magic Remote mozgásérzékelős távirányító egyéni igényeket kiszolgáló funkciói és a hangalapú felismerési választási lehetőségek révén a felhasználóknak az információszerzéshez elég csak kiejteniük, hogy mit óhajtanának megtudni. A Magic Explorer, az LG Magic Link funkciójának modernizált variációja a képernyőn megjelenő tartalmakhoz kapcsolódó érdekes információkat jelenít meg, ezáltal a nézők többet tudhatnak meg példának okáért a filmekben és sorozatokban szereplő színészekről és helyszínekről. A lejátszott tartalomhoz igazodó Magic Explorer szerepkör visszafogottan, a kurzor színének megváltozásával mutatja, ha az egyes tévécsatornákon vagy LG TV szolgáltatások – példának okáért az élő tévéműsor, a galériamód, a beállítások menü vagy a műsorújság – használatakor valamilyen hasznos információt tud közölni.

Mindezek mellett a Next Picks szerepkör a nézők tartalomfogyasztási szokásainak elemzése nyomán nyújt támogatást megkeresni az ízlésüknek kedvező tartalmakat. A felhasználói előzmények alapján a Next Picks az élő közvetítésből vagy a set-top box adatai alapján két, a streaming szolgáltatók vagy másfajta alkalmazások kínálatából mindazonáltal újabb egy műsort ajánl, mindent összevetve a nézők nyomban megtalálják az ízlésüknek testhezálló tartalmakat, megspórolva azt az időt és energiát, melyet a következő tartalom kiválasztása igényelne.

„Felhasználóbarát, nyílt okostévéplatformunk, a webOS 6.0 legfrissebb verziója a korábbi legnagyobb újítást képviseli a webOS legelső, 2014-es bemutatása óta” – mondta Park Hyoung-sei, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának elnöke. „A webOS új verziójával az LG demonstrálja elkötelezettségét az olyan szolgáltatások, portékák és modern műszaki megoldások iránt, melyek nagyra értékelt vásárlóink igényeire és vágyaira válaszolnak.”

Hozzászólások lezárva.