BMW / MINI Charging a benzinnél és a gázolajnál is olcsóbbá teheti az elektromos autózást

2021. február 1-jén a BMW Group tizenkilenc európai országban vezette be szabványosított járműtöltési tarifáját. Az egységesítés az öreg kontinens több mint 173 000 nyilvános járműtöltő pontját érinti.

A BMW és MINI modellek nyilvános járműtöltéséhez a BMW Group Európa tizenkilenc országában azonnali hatállyal új, szabványosított tarifát vezetett be. Ezzel a lépéssel a müncheni központú vállalatcsoport még vonzóbbá tette vásárlói részére a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt gépkocsik üzemeltetési költségét, egyúttal az elektromos mobilitás népszerűségének folytonos növekedésére és hálózatról tölthető modellpalettája tavalyi kimagasló értékesítési mutatójára (+31,8%) is naprakészen reagált.

A BMW Charging és / vagy a MINI Charging egyszeri regisztrációja csak Európában több mint 500 szolgáltató több mint 173 000 nyilvános járműtöltő pontján nyújt szabványosított járműtöltési opciókat. A BMW Group megrendelői két eltérő alap csomag közül választhatnak, járműtöltési preferenciáik, vezetési szokásaik és igényeik alapján. A „Flex” és az „Active” csomaghoz éppúgy elérhető az „IONITY Plus” kiegészítő is.

„A lenyűgöző modellpaletta mellett a versenyképes, átlátható tarifát kínáló, megbízható járműtöltési infrastruktúra kiépítése is alapvető fontosságú az elektromos mobilitás térnyeréséhez és elfogadottsága növeléséhez – a BMW Charging és a MINI Charging alkalmazásokkal mindazonáltal ügyfeleink korrekten ezt kapják” – nyomatékosította Pieter Nota, aki a BMW AG igazgatótanácsának tagjaként egy személyben felel a BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák értékesítési hálózatáért, átfogó marketingjéért és ügyfélszolgálati részlegeiért. „Active csomagunk tarifájával számolva Németországban a villamosenergia költségei több mint 25 százalékkal olcsóbbak, mint az ugyanannyi mobilitást kínáló bármelyik üzemanyagé, még azon ügyfeleink tekintetében is, akik nem tudják otthon vagy a munkahelyükön tölteni az autójukat és ezáltal a nyilvános járműtöltő hálózatra kell támaszkodniuk. Mindez azt jelenti, hogy a szóbeszédet, amely alapján a hálózatról tölthető gépjárműk töltése költségesebb, mint a benzines vagy dízelüzemű erőforrással szerelt modellek tankolása, maradéktalanul meg tudjuk cáfolni” – tette hozzá Pieter Nota.

Sima hozzáférés több mint 500 szolgáltató európai járműtöltési infrastruktúrájához: egy kártya + egy alkalmazás minden nyilvános járműtöltő ponthoz

A BMW Group holisztikusan közelíti meg az elektromos mobilitás kérdéskörét: a BMW Charging és a MINI Charging a vállalatcsoport minden partnerének átfogó járműtöltési megoldásokat ígér – az otthoni járműtöltéstől kezdve, a fali töltők installálásán és a digitális szolgáltatások rendszerbe állításán át, egészen a BMW Charging és a MINI Charging nyilvános járműtöltő hálózatáig. Az egyszeri regisztrációt követően egy kártya – vagy elvárásoknak megfelelően egy alkalmazás – több mint 173 000 nyilvános járműtöltő ponthoz (162 000 AC és 11 000 DC, köztük akár 150 kW töltési kapacitásra is képes, nagyteljesítményű (HPC) töltőállomásokkal) ad ergonomikus hozzáférést Európában. Ebből csaknem 300 szolgáltató több mint 33 000 nyilvános járműtöltő pontja Németországban van. Magyarországon 4 szolgáltató több mint 1500 töltőpontját tudnak használni a felhasználók a szolgáltatással.

A BMW Charging és a MINI Charging járműtöltő hálózatának a BMW Group együttes vállalkozásként működtetett, nagyteljesítményű IONITY járműtöltő pontjai is részei. Az IONITY járműtöltő parkjai – egyenként átlagosan négy járműtöltő oszloppal – Európa főbb autópályái és tranzitútvonalai mentén vannak. Itt példának okáért egy 10 perces járműtöltés a legkorszerűbb gépkocsik menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle) tesztkörének mérései alapján több mint 100 kilométerre elegendő energiával vértezi fel a tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás: 17,5 – 17,8 kWh / 100 km (NEDC) / 18,6 – 19,0 kWh / 100 km (WLTP); vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km). 2021 végéig Európában több mint 400 új járműtöltő állomás épül, míg a városokon belüli hálózatbővítés is tervben van.

A BMW / MINI Charging használata olyan klasszikus, mint bankkártyával vásárolni

A BMW Charging és a MINI Charging permanensen növekvő hálózata kifogástalan megoldást ad mindazoknak az ügyfeleknek, akik nem tudnak vagy nem akarnak kiépíteni otthonukban alkalmas járműtöltő infrastruktúrát, és autójukat munkahelyükön sem tudják tölteni. A BMW / MINI Charging a parkolás minden elképzelhető formáját összeolvasztja a járműtöltéssel, legyen szó akár kereskedelmi megbeszélésekről, városnéző körutakról vagy éttermi megjelenésekről. Sőt mi több, a hálózat mindazoknak szintén pompás választás, akik a hosszabbra nyúló utazásokat részesítik előnyben – példaként szabadság vagy kereskedelmi út alkalmával. A BMW és a MINI vásárlói a következő nyilvános járműtöltő tarifák közül választhatnak, járműtöltési preferenciáik, vezetési szokásaik és igényeik alapján.

„Active” tarifa: az újratervezett alaptarifa az alacsonyabb költségek mellett átláthatóbb működést is nyújt – kiváltképp azon ügyfeleknek, akik csak vagy főként nyilvános járműtöltő pontokat használnak –, mivelhogy a hálózat minden járműtöltő pontjának költsége előre, már a töltés megkezdése előtt megbízhatóan tervezhető. Az „Active” tarifa 1990 forintos alap havidíjáért példaként az ügyfelek hazánkban 85 forint (AC), valamint 130 forint (DC, 90 perc után 130 forint/perc extra töltőfoglalási díj) kilowattóránkénti szabvány díjért tölthetik fel autójukat a BMW Charging és a MINI Charging hálózatában.

Az „IONITY Plus” kiegészítő azon ügyfeleknek ajánl konkrétan vonzó plusz szolgáltatásokat, akik rendszeresen tesznek meg hosszabb távolságokat és gyakran töltik autójukat az autópályák mentén. A kiegészítő 4300 forint alap havidíjáért a BMW és a MINI megrendelői nemkülönben 105 forint (HPC) kilowattóránkénti szabvány díjért tölthetik fel autójukat az IONITY akár 150 kW töltési kapacitásra is képes, nagyteljesítményű töltőállomásain.

Ezenkívül a BMW Group azon vásárlói, akik új, hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával szerelt BMW vagy MINI modellt vásárolnak, az első 12 hónapban havidíj nélkül részesülnek az „Active” tarifa kedvező díjaiban, amely még tovább fokozza a benzines, emellett dízelüzemű modellekkel szemben jelentkező üzemeltetésiköltség-különbségeket. A tisztán elektromos meghajtású BMW iX3, BMW iX (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; vegyített energiafogyasztás a valós stádiumok közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, mindenre kiterjedő szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései alapján: < 21 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km; a teljesítményre, energiafogyasztásra és hatótávolságra vonatkozó adatok a modell aktuális fejlesztési fázisában mért, előzetes értékek) és BMW i4 modellhármashoz mindemellett az „IONITY Plus” kiegészítőt is havidíj nélkül ajánlja a bajor prémiumgyártó.

„Flex” tarifa: a BMW Group azon kliensei, akik kevésbé rendszeresen vagy spontán alkalmakkor használják a nyilvános járműtöltő pontokat, sokkal inkább a havidíj-mentes „Flex” tarifában találhatják meg számításaikat. A BMW és a MINI ügyfélköre egy egyszeri regisztráció után hozzáférhetnek a BMW / MINI Charging hálózatában van minden nyilvános járműtöltő ponthoz, amelyeken az adott szolgáltató díjszabása mentén tölthetik fel autójukat.

A partner hazájának határain kívül az adott nemzetre érvényes járműtöltési tarifák az irányadóak, míg a bajor prémiumgyártó kuncsaftja az „Active” tarifa és az „IONITY Plus” kiegészítő szabványosított díjszabásait ugyanúgy kihasználhatja.

Hozzászólások lezárva.