Magyarországra érkeznek az LG 2021-es prémium televíziói, élen a társaság OLED eszközeivel

Az LG megkezdi 2021-es, kívül-belül modernizált prémium televízió kínálatának hazai forgalmazását. Az OLED és NanoCell technológiás szerkezetek áprilistól elérhetőek a hazai forgalmazóknál. A kínálatot például a korszerűsített processzor, a szélesebb képernyőméret-választék, a frissített okostévé-rendszer és az speciális dizájnmegoldások teszik különlegessé.

OLED tévék 48-tól 83 hüvelykes képátlóig

Az LG 2021-es OLED tévéinek (Z1, G1, C1, B1 és A1 szériák) paneljei önálló fénykibocsátásra képes pixelekből állnak, mindent összevetve a képi megjelenítés tűpontos és módfelett valósághű, a mozgások mindazonáltal gördülékenyek és természetesek – mindezt ugyanakkor szédületesen vékony, bármilyen enteriőrt jól kiegészítő formaterv teszi teljessé. A G1 sorozat minden modellje az OLED modern műszaki megoldás következő lépcsőfokának számító OLED evo kijelzőkkel érkezik, amely a panelstruktúra korszerűsített, jobb fényerejű verziója. Az LG leginkább közkedvelt OLED-sorozatának számító C1 sorozat a kijelzőméretek legszélesebb választékát öleli fel a konkrétan gamerek részére fejlesztett 48 hüvelykestől egészen az otthoni mozizásra alkalmas 83 hüvelykes méretig. Azok részére, akik elérhetőbb áron igényelnének hozzájutni első OLED televíziójukhoz, az LG B1 és A1 sorozatú eszközei jelenthetnek ideális választást.

Az LG OLED televíziói hivatalosan is szemkímélők, de nem a minőség rovására. Az alacsony kékfény-kibocsátást a TÜV Rheinland, amíg a villódzásmentes képmegjelenítést az Underwriters Laboratories minősítése igazolja, az Intertek internacionális tesztintézet minősítése alapján mindazonáltal a televíziók színhűsége 100 százalékos. A készülékekben ezenkívül a Föld első olyan OLED paneljét használják, amely megfelel az egészségügyi szabványokat meghatározó amerikai ügynökség, az Eyesafe kékfény-kibocsátásra vonatkozó követelményeinek.

4K és 8K NanoCell konstrukciók széles választéka

Az egész 2021-es LG portfólióban a modern NanoCell 8K és 4K televíziókból találjuk a legtöbb opciót. A 8K szerkezetek mellett 4K monitorok széles kínálatából választhatnak a felhasználók. Minden modell az LG NanoCell kijelzőtechnológiájával érkezik, amely nanorészecskékkel szűri ki a színvisszaadás pontatlanságait, ezzel ugyanakkor olyan valósághű képmegjelenítést nyújt, amellyel a nézők teljesen elmerülhetnek a filmek, sportközvetítések és egyéb műsorok nyújtotta élményben.

Magyarországra érkeznek az LG 2021-es prémium televíziói, élen a társaság OLED eszközeivel
Magyarországra érkeznek az LG 2021-es prémium televíziói, élen a társaság OLED eszközeivel

Mesterséges intelligencia beépítve

A G1 OLED a Z1 és C1, ugyanakkor a 8K NanoCell modellek az LG legkorszerűbb, negyedik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzorával érkeznek, amely gépi mélytanulás támogatásával képes felskálázni a képminőséget. Ennek betudhatóan akár az alacsonyabb felbontású tartalmak is jól kivehetően jelennek meg a nagyobb képernyőkön. A képminőséget tovább korrigálja az LG AI Picture Pro szerepkör, amely felismeri a képernyőn megjelenő tárgyakat és azokat külön-külön kezelve háromdimenziós hatást és mélységet ad minden jelenetnek. Az α9 ezenkívül a képernyőn megtekintett tartalom típusa alapján, az otthoni környezeti jellemzők és fényviszonyok alapján állítja be a képminőséget és a jelenetek fénymennyiségét. A processzor két újabb újítást is magába foglal: az LG AI Sound Pro új verziója a kétcsatornás hangzást virtuális 5.1. 2 térhangzássá formálja, az önműködő hangerő-szintező (Auto Volume Leveling) mindazonáltal egységes hangerőt garantál a tévé- és streamingcsatornák közti átkapcsoláskor.

Korszerűsödött okostévé-rendszer

Az LG legmodernebb televíziói a társaság okostévé-platformjának legmodernebb verziójával, a webOS 6.0-val érkeznek. A modernizált webOS felületen a felhasználók gyorsabban hozzáférhetnek az alkalmazásokhoz és személyre szabott ajánlások révén gyorsabban megtalálhatják a kedvükre való tartalmakat. Az újragondolt Magic Remote távirányító dedikált gombokat kapott az olyan híres tartalomszolgáltatókhoz, akárcsak a Netflix, ezáltal a felhasználók egyetlen gombnyomással megnyithatják kedvenc szolgáltatásukat.

Mozi, játék, sport

Az LG valamennyi 2021-es prémium kategóriás televíziója specifikus funkciókkal, mitöbb a legkorszerűbb szabványok és tartalomformátumok – többek közt a Dolby Vision IQ, a Dolby Atmos, a HDR10 PRO és a Filmmaker Mode – segedelemével garantálja az elsőrendű szórakozást. Konkrétan a játékosoknak kedvez a Game Optimizer szerepkör, amely automatán az adott játék típusához leginkább illő képi beállításokat alkalmazza. Az LG tévéin a sportrajongók gond nélkül követhetik a kedvenc csapataikkal kapcsolatos történéseket a Sports Alert szerepkör révén, a tévéket ugyanakkor akár egyidejűleg több Bluetooth hangszóróhoz is csatlakoztathatják az igazi stadionhangulatért.

Hozzászólások lezárva.