Az LG prémium tévéi a világon elsőként támogatják a játékokra finomított Dolby Vision HDR modern műszaki megoldást

Az LG Electronics (LG) az első tévégyártó, amelyiknek eszközei a kompatibilis platformokon támogatják a játékokra hangolt 4K felbontású, 120 Hz-es képfrissítésű Dolby Vision HDR modern műszaki megoldást. Korszerűsített gaming funkcióikkal és ergonomikus, felhasználóbarát kezelőfelületükkel az LG prémium televíziói a lehető legjobb újgenerációs, nagyképernyős játékélményt kínálják.

A most megjelenő, 03.15.27. verziójú firmware-frissítéssel az LG C1 és G1 szériás OLED szerkezetei a Föld első olyan televíziói, amelyek képesek alkalmazni a Dolby Vision 4K felbontású, 120 Hz-es képfrissítésű HDR technológiáját a kompatibilis játékplatformokon. Az LG 2021-es tévéportfóliójának újabb prémium modelljei, többek közt az OLED Z1, a QNED Mini LED QNED99 és a NanoCell NANO99 szériák júliusban ugyancsak megkapják ezt a frissítést. A LG azonkívül újabb 2021-es és 2020-as tévémodelleken is teszteli a Dolby Vision gamingre finomított verzióját 60 Hz és 120 Hz-en.

Az LG prémium tévéi a világon elsőként támogatják a játékokra finomított Dolby Vision HDR modern műszaki megoldást
Az LG prémium tévéi a világon elsőként támogatják a játékokra finomított Dolby Vision HDR modern műszaki megoldást

A firmware-frissítés egy új megoldást is hoz a még komfortosabb játékért: minden Game Optimizer funkcióval felszerelt 2021-es LG televízión elérhetővé válik az ún. játékirányítópult (Game Dashboard), ami egy olyan lebegő menü a képernyőn, ami a nagyszámú játékban megtalálható head-up displayhez (HUD) hasonlít. Ezzel a funkcióval a játékosok szélsebesen átláthatják a tévé beállításait és a játék megállítása nélkül válthatnak az eltérő játékmódok – standard, FPS, RPG vagy RTS – közt. Az irányítópult arról is információt ad, hogy milyen másfajta gaming beállítások – példának okáért a feketestabilizátor, az alacsony válaszidő vagy a változó képfrissítési ráta – vannak éppen bekapcsolva. Ha a felhasználók még több beállítási lehetőségre vágynak, közvetlenül az irányítópultról elérhetik a Game Optimizer menüjét.

A gaming szaklapok és a profi játékosok nemzetközileg a legjobb gaming televíziókként ismerik el az LG OLED gépezeteket, tudniillik olyan funkciókat adnak, melyek bármilyen játéktípust káprázatosan gördülékenyen és sebesen jelenítenek meg. Minimális késésükkel az LG televíziói lenyűgöző játékélményt és olyan reszponzivitást ígérnek, amelyik lehetőséget nyújt a játékosoknak a ranglisták élére jutni kedvenc újgenerációs konzol- és PC-játékaikban.

Hozzászólások lezárva.