Új okosórákat ismertetett Magyarországon a Huawei

Újabb okosórákat hoz Magyarországra a Huawei Technologies, amely 2021 első negyedévében erőteljesen fokozta forgalmát a viselhető okoseszközök, az audióeszközök és a számítógépek szegmensében is a hazai piacon. A most bemutatott Watch 3 sorozat némely típusai például méri a bőr hőmérsékletét, és akár három hétig is bírja egyetlen feltöltéssel, illetve már a hívásokat is kezeli. Ezen a készüléken mutatkozik be a magyar piacon a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere, a Harmony OS.

A Huawei, amely hosszú éveken át elsődlegesen az okostelefonjairól volt ismert Magyarországon, már két éve új stratégiát követ: nem kizárólag egy termékre fókuszál, hanem minden élethelyzetre szolgáltat egymással összekapcsolható termékeket – okosórát, fülhallgatót, hangszórót, számítógépet, tabletet, routert, megjelenítőt stb. A hangsúly az ökoszisztémán, az árucikkek szolid összekapcsolásán van, amelyért a Huawei június elején bemutatott, legmodernebb operációs rendszere, a HarmonyOS felel. A megosztott technológián alapuló rendszerszoftver az eddig függetlenül funkcionáló eszközöket egy nagy szupereszközzé kapcsolja össze a hardverintegráción és a Service Widget-eken át. A Huawei Watch 3 az első masina Magyarországon, melyen a HarmonyOS fut.

Új okosórákat ismertetett Magyarországon a Huawei
Új okosórákat ismertetett Magyarországon a Huawei

Huawei Watch 3 sorozat

A Huawei új zászlóshajó okosórája, a Watch 3 a csukló divatos és okos éke: az ívelt üveglappal és 316L rozsdamentes acélvázzal szerelt készülék mostani koronával érkezik, amely érzékeli a heterogén mértékű nyomást és érintésre haptikus visszajelzést ad, mindent összevetve az óra egyidejűleg ergonomikus és kényelmesen kezelhető. A HarmonyOS-nek betudhatóan a Watch 3 szerkezetek zökkenőmentesen kapcsolhatók össze a Huawei okostelefonokkal. Az órákon az eSim szerepkörnek hála mostantól a felhasználó már hívásokat indíthat és fogadhat, valamint zenét is hallgathat. Mindehhez elegendő a telefonszámot és az adatokat megosztani egy okostelefonnal.

A Watch 3 órák profi fitnesz- és egészségfunkciói akár százféle edzésmódot támogatnak, legmodernebb funkcióként már a testhőmérsékletet is mérhetik. SOS funkciókkal rendelkeznek és érzékelik, ha a felhasználó elesik, felkínálva a segélyhívást.

A Watch 3 Pro okos üzemmódban akár öt napig, ultrahosszú üzemmódban mindazonáltal akár 21 napig bírja egy feltöltéssel, ameddig a Watch 3 okos üzemmódban három, ultrahosszúban ugyanakkor tizennégy napig működhet.

Speciális számlap a szurkolóknak

A Huawei a Labdarúgó Európa bajnokság apropóján egy jellegzetes számlappal kedveskedik a Watch 3 és Watch 3 Pro modell tulajdonosainak. A cég Robert Lewandowski-val, a márka nagykövetével egy olyan specifikus és rendkívüli számlapot alkotott, mely egyidejűleg dekoratív, ugyan büszkén hirdeti a labdarúgás szeretetét. Az sajátos hátlap letölthető a Huawei AppGalleryből.

Sikeres a korszerű stratégia

A Huawei múlt évben év végén fedte fel legfrissebb, „Élet a Gördülékeny AI Megoldásokkal” (Seamless AI) termékstratégiáját. A cég régóta dolgozik a saját, mindenre kiterjedő okoseszköz-ökoszisztémájának megteremtésén. Mára olyan, úgynevezett seamless AI, vagyis folytonos kapcsolatú hardver- és szoftver- és szolgáltatásrendszert épített ki, amely minden élethelyzetre és minden forgatókönyvre ígér okos megoldást. A stratégia érinti az okos otthon, az nagy tudású iroda, az egyszerűbb utazás, a fitness és egészség, illetve a szórakozás területét is.

„Új stratégiánkkal fergeteges eredményeket értünk el a hazai és internacionális piacokon nemkülönben, még mindig élvezzük a fogyasztók bizalmát. A terveink alapján így újabb új terméket hozunk Magyarországra, különösen a viselhető okoseszközök kategóriájában” – mondta Thomas Liu, a társaság Vásárlói Üzletágának igazgatója.

A Thomas Liu kiemelte, hogy 2021 első negyedévében – az előző év hasonló időszakához képest – a társaság megháromszorozta az audioeszközök értékesítését Magyarországon, csaknem másfélszeresére növelte forgalmát a viselhető okoseszközök kapcsán és megötszörözte eladásait a számítógépes szegmensben.

„A Huawei márkaismertsége még mindig kimagasló, 97 százalékos. Az úgynevezett brand consideration-ünk ugyancsak stabil, az 50 százalék azt jelenti, hogy vásárlóink változatlanul bíznak a márkában és értékelik innovációs vezető szerepünket” – mondta Nagy Ivett. A Huawei Vásárlói Üzletágának marketing igazgatója hangoztatta még, hogy fölöttébb meghatározó a Huaweinek a magyar piac, és ennek szellemében érkezik Magyarországra a Watch 3 széria, ezenfelül a FreeBuds és a MatePad szériák következő elemei.

Árak és elérhetőségek

A Huawei Watch 3 fekete színben július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG, az Euronics, üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 139.990 Ft-os ajánlott vásárlói áron. A Huawei Watch 3 rozsdamentes acél kivitelben barna bőr szíjjal július 1-től előrendelhető az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 149.990 Ft-os ajánlott vásárlói áron. A Huawei Watch 3 Pro titánszürke készülékházzal és barna bőr szíjjal július 1-től előrendelhető a Magyar Telekom, a MediaMarkt, az Extreme Digital, az eMAG üzleteiben és a Huawei Szervizközpontokban bruttó 163.990 Ft-os ajánlott vásárlói áron.

A vásárlás előtt a felhasználók kipróbálhatják a Watch 3 sorozat legkorszerűbb funkcióit és fel is próbálhatják azt, ezenkívül segítséget is kérhetnek a társaság szakértőitől július 1-jén az Extreme Digital, sőt még július 3-án a Westendben látható eMAG üzletében. Ezenfelül a Huawei Technologies Hungary közösségi oldalán július 1-jén Kiss Ramóna és Abosi Barni Hadfi Norberttel, a cég CTA menedzserével online mutatják be a Watch 3 sorozat modelljeit élőben, a Westendben látható eMAG üzletből.

Hozzászólások lezárva.