A modern BMW iX3

A BMW Group még tovább fokozza a tisztán elektromos meghajtású járművek vezetési élményét. A cég elektrifikációs stratégiáját követve a 210 kW teljesítmény / 400 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes BMW iX3 az átfogó frissítést követően leginkább kiemeli a Sports Activity Vehicle (SAV) modell sportos vonásait. A modern BMW iX3 az alapfelszereltség részeként elérhető modellspecifikus M Sport csomaggal érkezik.

A BMW iX3 (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 18,9 – 18,5 kWh / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) átfogó frissítésével a bajor prémiumgyártó tisztán elektromos SAV modelljében nagyobb szerepet kapnak a sportos stílusjegyek, fokozódik a vezetési impulzus, egyszerűbbé válik a jármű kezelése és a belső tér kialakítása még exkluzívabb karaktert kap. A friss formajegyek hangsúlyosan jelzik a tisztán elektromos középméretű prémium SAV modell és a BMW iX, amellett a BMW i4 modellekkel együttes konceptuális és technológiai értékeket.

A modern BMW iX3 az elektromos mobilitás új korszakának úttörőjeként lép színre. A BMW eDrive hajtáslánc modern műszaki megoldás ötödik generációját elsőként megkapó modell specifikus módon nyújt egyidejűleg konkrétan sportos teljesítményt, rendkívüli hatékonyságot és a WLTP tesztciklus mérései alapján hosszú, 460 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot.

A modern BMW iX3
A modern BMW iX3

A korszerű BMW iX3 modell Münchenben, az IAA MOBILITY 2021 internacionális autóipari tárlaton mutatkozik be a nagyközönségnek, gyártása mindazonáltal – mind a helyi piac részére, mind export célokra – 2021 szeptemberében veszi kezdetét a BMW Brilliance Automotive senjangi egységében.

A korszerű BMW iX3 modellen karakteresebb megjelenést kap az orr rész a megnövelt méretű vese alakú hűtőrácsnak, a 10 milliméterrel keskenyebb fényszóróknak és a korszerű kialakítást kapott első köténylemeznek hála.

A modern BMW iX3 szériafelszereltségként M Sport csomaggal érkezik. A modern M aerodinamikai keréktárcsák az alapfelszereltségként elérhető 19”-os méret mellett 20”-os méretben is rendelhetők. Az adaptív LED fényszórók ugyancsak az alapfelszereltség részét képezik, a BMW Laserlight világításrendszer opcionális tételként rendelhető.

A műszerfal centrumában elhelyezkedő digitális monitor átmérője 12,3 inch-re növekedett és a rajta elérhető kezelőszervek mérete is nagyobbá vált. A modern középkonzolon a sebességváltó kar, a BMW Controller, a Start/Stop gomb és a Driving Experience Control kezelőszervei, azonfelül az elektronikus kézifék helyezkedik el.

A szériafelszereltség részét képezik a korszerű Sensatec perforált kárpitozású sportülések és a korszerű, sötét felületű Aluminium Rhombicle belső burkolatcsíkok. A BMW i Blue stílusjegyek a sebességváltó karon, a Start/Stop gombon és a kormánykeréken is visszaköszönnek.

Az elektromos motor, a váltó és a hajtáslánc vezérlőelektronikája egyetlen együttes házban kapott helyet. Helytakarékos kialakítás a hátsó tengely segédvázában, maximális teljesítmény: 210 kW / 286 LE, csúcsnyomaték: 400 Nm. A hátsókerék-meghajtású új BMW iX3 6,8 másodperc alatt képes felgyorsulni álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

Modellspecifikus nagyfeszültségű áramforrás 80 kWh kapacitással. A Combined Charging Unit technológiával elérhető az egyenáramú, akár 150 kW-os gyorstöltés. A tízperces gyorstöltéssel a WLTP tesztciklus mérései szerinti 100 kilométer hatótávra elegendő energiával tölthető fel a gépjármű. A felhasználóbarát és kedvező árú töltést kínáló internacionális BMW Charging hálózat egy sima regisztráció után elérhető.

A BMW Group a BMW i modellek tekintetében a fenntarthatósági szempontok tekintetében holisztikus megközelítést alkalmaz. Az elektromos motorok szinkronmotor-alapelv szerinti működése kínálja az erőforrások ritkaföldfémektől mentes sorozatgyártását. A BMW iX3 erőforrás-hatékony sorozatgyártásához a másodlagos nyersanyagok használata is hozzájárul. A BMW Group a nagyfeszültségű akkumulátorokhoz létfontosságú kobaltot és lítiumot ellenőrzött forrásokból szerzi be. A modell és az integrált akkumulátorcellák egész termelési folyamatához létfontosságú energiát csakis megújuló erőforrásokból nyerik ki.

A korszerű BMW iX3 modellhez két felszereltségi szint válaszható. Az „Inspiring” modellek metálfényezéssel, adaptív felfüggesztéssel, automata csomagtérajtó működtetéssel, panorámatetővel, elektromosan állítható ülésekkel, bőr felületű sport-kormánykerékkel és háromzónás előfűtés és előhűtés funkcióval ellátott automata klímarendszerrel érkeznek. Az „Impressive” felszereltségi szintű modellek a fentieken túl 20”-os könnyűfém felniket, akusztikus üvegezést, Vernasca bőrdíszítést, BMW Head-Up Display-t, Harman Kardon hangrendszert (Harman Kardon Surround Sound System) és a Hans Zimmer zeneszerző nevével fémjelzett BMW IconicSounds Electric portfóliót is megkapják.

A vezetéstámogató-rendszerek páratlanul nagy tárháza érkezik a korszerű BMW iX3-hoz az alapfelszereltség részeként, beleértve a Driving Assistant Professional csomagot kormányzó- és sávtartó asszisztenssel (Steering and Lane Control Assistant), ugyanakkor az automata Stop&Go funkcióval, automata sebességkorlátozás-asszisztenssel és útvonalfigyelő funkcióval dolgozó aktív tempomatot (Active Cruise Control with Stop&Go function, automatic Speed Limit Assist and route monitoring). Ugyancsak alapfelszereltség a parkolóasszisztens (Parking Assistant) tolatókamerával (Reversing Assist Camera) és tolatási segédlettel (Reversing Assistant).

Az alapfelszereltség részeként elérhető BMW Live Cockpit Professional rendszer felhő-alapú BMW Maps navigációs rendszerrel és BMW Intelligent Personal Assistant szolgáltatással érkezik. Ugyancsak a szériafelszereltség részét képezi az Apple CarPlay integráció, az Android Auto előkészítés, a Remote Software Upgrade rendszer, azonkívül újabb digitális BMW Conncected szolgáltatások.

Hozzászólások lezárva.