Szél- és vízenergia hasznosítása az Északi sarkkör közelében: a BMW Group zöldenergiával és hidrogénnel előállított acél beszerzését tervezi

A BMW Group még mindig elkötelezett az éghajlatvédelem mellett és módszeresen törekszik foganatosítani azon célját, hogy károsanyag-kibocsátását már beszállítói hálózata forrásaiban is fontos mértékben csökkentse. A vállalatcsoport úgy tervezi, hogy sorozatgyártási folyamataihoz 2025-től olyan, akár 95 százalékkal alacsonyabb emisszió mentén előállított acélt fog beszerezni, amely nem kíván fosszilis erőforrásokat, mindent összevetve példaként szenet sem. A BMW Group erre vonatkozóan most megállapodást kötött a svédországi H2 Green Steel startup vállalattal, amely az acél előállításához csupán hidrogént és megújuló energiákból származó zöldenergiát használ. Kiváltképp energiaigényes előállítási folyamatai okán az acélgyártás a mindenre kiterjedő károsanyag-kibocsátás egyik legfőbb forrásának számít.

„Célunk, hogy 2030-ra csaknem kétmillió tonnával csökkentjük acélbeszállítói hálózatunk károsanyag-kibocsátását, amelyhez a hidrogénnel és zöldenergiával előállított acél beszerzése döntő mértékben járulhat hozzá” – mondta Dr. Andreas Wendt, a BMW AG igazgatótanácsának beszerzésekért és beszállítói hálózatért felelős tagja. „Az acél nélkülözhetetlen alapanyag az autógyártásban, és nem lesz kevésbé kardinális a jövő járműgenerációi részére sem. Azon modernizált modern műszaki megoldások, melyek alternatívát kínálnak a gyakorlatilag emisszió-mentes acélgyártást, kiemelkedő mértékben hozzájárulhatnak ahhoz, hogy képesek legyünk csökkenteni acélbeszállítói hálózatunk károsanyag-kibocsátását” – tette hozzá.

Zárt alapanyag-körforgás

A BMW Group és az H2 Green Steel a zöldenergia hasznosításával előállított acél beszállítása mellett egy zárt alapanyag-körforgás kialakításáról is megállapodott: az H2 Green Steel visszaszállítja magához a bajor prémiummárka sorozatgyártási folyamatai esetén, példának okáért az ajtók kikönnyítésekor keletkező lemezmaradványokat, amelyeket újra feldolgoz és az üzemekbe új acéltekercsekként szállítja vissza. A gazdasági körforgás égisze alatt a nyersanyagok ezáltal többszörösen felhasználhatók maradnak, a természet erőforrásai mindazonáltal megóvhatók. Mivel előállításához kevesebb energia létfontosságú, a másodlagos acél az elsődleges anyaghoz képest átlagosan 50-80 százalékkal csökkenti a károsanyag-kibocsátást.

A BMW Group már most is 20-100 százalék közti arányban használ másodlagos acélt járműveiben, ezt az arányt ugyanakkor a következő években még fokozza. A BMW Group Európában funkcionáló présüzemei minden évben több mint félmillió tonna acélt dolgoznak fel.

Ideális színtér Észak-Svédországban

Az H2 Green Steel az észak-svédországi Norrbotten tartományban, az Északi sarkkör közelében építi acélgyártó üzemét. A régió főként rénszarvasairól és a szemkápráztató sarki fényről ismert, amellett ellenben első osztályú vasércet és megújuló energiaforrásokból, ezáltal példának okáért víz- és szélenergia hasznosításával előállított energiát is ígér, amelyekhez kulcsfontosságú tengeri kikötő és több generáció óta halmozódó acélgyártási szaktudás is társul.

A tradicionális, kokszra támaszkodó acélgyártási eljárásokkal szemben az H2 Green Steel zöldenergia hasznosításával előállított hidrogént használ a vasoxid oxigénjének eltávolítására. A vasérc eme közvetlen redukciója alatt nagyjából egyáltalán nem keletkezik szén-dioxid, mindössze víz, a korszerű folyamat károsanyag-kibocsátása ezáltal a tradícióknak megfelelő eljárásénál csaknem 95 százalékkal kisebb. Konkrétan erre a folyamatra épített hidrogénerőművét – amely a régió területéről származó vizet és zöldenergiát hasznosítja – a társaság közvetlenül az acélgyártó üzembe integrálja ezután. Az H2 Green Steel a gyártási folyamat többi fázisában is helyben előállított zöldenergiát használ.

2024-től a BMW Group ugyanebből a régióból szerzi be a Northvolt akkumulátorcelláit

A svédországi Northvolt cég, amely hálózatról tölthető autókhoz fejleszt és csinál akkumulátorcellákat, ugyancsak kihasználja az észak-svédországi régióban rejlő zöldenergia-potenciált. 2018-ban a bajor prémiumgyártó és a Northvolt akkumulátorcella-fejlesztésre irányuló együttműködésbe kezdett, ezt követően előző évben a két társaság egy hosszútávra szóló akkumulátorcella-beszállítási megállapodást is aláírt, aminek értelmében 2024-től az akkumulátorcellákat a Northvolt észak-svédországi Skellefteå településében épülő gigagyárában fogják készíteni. A társaság az akkumulátorcellák gyártásához mindössze helyben előállított, szél- és vízenergia hasznosításából származó zöldenergiát használ ezután.

A Neue Klasse modellgeneráció új mércét állít fel

2025-től a BMW Group a Neue Klasse modellgeneráció műszaki alapjain rendezi újra évtizedek óta sikeresen bővülő modellpalettáját. A Neue Klasse modellgeneráció három fő alappillére támaszkodik: egy teljesen újratervezett informatikai és szoftverszisztémára, a nagyteljesítményű elektromos hajtáslánc-technológiák és áramforrások új generációjára, ezenfelül a modellek egész életciklusát magába foglaló, radikálisan kimagasló fenntarthatósági szintre. Mindezen kvalitások egy olyan átfogó járműszerkezetben egyesülnek, amit kompromisszumok nélkül a hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiák sajátosságaihoz optimalizáltak és amely új mércét állít fel a digitalizáció és az elektromos mobilitás területén – a jövő járműgenerációiban is garantálva a BMW által fémjelzett, hamisítatlan vezetési élményt.

Intenzív elköteleződés a környezetvédelmi és társadalmi normák mellett

A ResponsibleSteel nonprofit szervezet égisze alatt a BMW Group a környezetvédelmi és társadalmi normák kialakításában, továbbá betartatásában is aktív szerepet vállal, a bányáktól kezdve egész értékláncára vonatkozóan. Az acélipar üzemeire kidolgozott fenntarthatósági szabványt 2019-ben egy több érdekelt fél segédkezésével zajló folyamat részeként tették közzé, a jövőbeni működés bázisát képezve. A ResponsibleSteel az acélipar első mindenre kiterjedő méretű, több érdekelt felet érintő szabványa és hitelesítési kezdeményezése.

Hozzászólások lezárva.