Új vállalkozásbeli táj: a Bosch hidrogén-elektrolízishez fejleszt alkatrészeket

A Bosch a hatékony klímavédelem érdekében az elkövetkezendő időszakokban nemcsak felhasználja a zöld hidrogént, de az egyik gyártója is lesz ennek a modern üzemanyagnak. Így a Bosch az elektrolizálókhoz létfontosságú alkatrészek fejlesztésébe kezd, amelyek elektrolízis hozzájárulásával a vizet hidrogénre és oxigénre bontják. Az ehhez létfontosságú villamos energiát főleg megújuló forrásokból, példának okáért szél- vagy napenergiából állítják elő, melynek eredményeként „zöld hidrogént” kapunk. „Nem engedhetjük meg, hogy tovább halogassuk az éghajlatvédelmi intézkedéseket. Így a célunk, hogy a Bosch technológiájával támogassuk a hidrogéngyártás mielőbbi megvalósulását Európában” – mondta dr. Stefan Hartung, a Robert Bosch GmbH igazgatóságának elnöke a társaság éves sajtótájékoztatóján. „Ehhez az üzemanyagcella-technológia területén szerzett tudásunkat használjuk fel” – tette hozzá dr. Markus Heyn, a Bosch igazgatóságának mobilitási megoldások kereskedelmi szektorért felelős tagja. Az elektrolízis komponenseinek fejlesztését a mobilitási megoldások vállalkozásbeli szektor végzi, és az évtized végéig akár 500 millió eurót is szánnak a korszerű üzletág kiépítésére. Az energiadiverzifikáció, a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának csökkenése és a szén-dioxid-kibocsátás minimalizálása folytán a zöld hidrogén iránti kereslet sebesen növekszik – nemcsak az olyan energiaigényes iparágakban, mint az acélipar, a vegyipar és a nehézkategóriás teherszállítás, hanem ez a trend érvényesül a magántulajdonú ingatlangazdálkodásban is. Az Európai Unió alapján a zöld hidrogén iránti kereslet 2030-ra csaknem évi tízmillió tonnára nő. A Bosch előrejelzése alapján az elektrolizálók alkatrészeinek teljes körű piaca ugyanebben az időszakban csaknem 14 milliárd euróra nő ezt követően, és Európában lesz a legnagyobb mértékű a növekedés. Hogy a Bosch segítse a vállalkozásokat és partner legyen a fosszilis tüzelőanyagok felhasználásának minimalizálásában, ezenkívül a korszerű energiahordozók hasznosításában, a vállalatcsoport az jövőbeni három évben csaknem hárommilliárd eurót szán az olyan klímasemleges technológiákkal kapcsolatos fejlesztésekre, mint a villamosítás és a hidrogén.

Új vállalkozásbeli táj: a Bosch hidrogén-elektrolízishez fejleszt alkatrészeket

Új vállalkozásbeli táj: a Bosch hidrogén-elektrolízishez fejleszt alkatrészeket

A Bosch az elektrolizáló központi elemét, az elektrolizáló cellát fejleszti

Az üzemanyagcellához hasonlóan az elektrolizáló kulcskomponense a cella, amely több száz, sorba kapcsolt különleges cellából áll. Az egyes cellákban elektromos energia hozzájárulásával a vizet hidrogénre és oxigénre bontják. Ez éppen a fordítottja annak, ami az üzemanyagcellában történik, ahol az elektromos áramot hidrogén és oxigén egyesítésével állítják elő. A kémiai reakciót mindkét esetben egy protoncserélő membrán (PEM) támogatja eredményesen. A Bosch nagyon sok partnerrel dolgozik azon, hogy az elektrolizáló cellát vezérlőegységgel, teljesítményelektronikával és különféle érzékelőkkel összekapcsolva „okos modult” hozzon létre. A kísérleti gyártást az elképzelések alapján jövőre kezdik, és a cégcsoport 2025-től tervezi ezeknek az okos moduloknak a szállítását az elektrolízisüzemek gyártóinak és az ipari szolgáltatóknak.

A Bosch egy hétköznapi eljárás támogatásával nagyon sok ilyen kompakt modult kapcsol össze. Ezek azután mind a kisebb, maximum tíz megawatt kapacitású egységekben, mind a gigawatt teljesítményű szárazföldi és tengeri létesítményekben felhasználhatók – akár új építésű projektekben, akár a zöld hidrogén előállítására átalakítandó létező üzemekben. A hidrogéntermelés hatékonyságának maximalizálása és az elektrolizáló cella élettartamának meghosszabbítása érdekében az okos modulokat a Bosch felhőjéhez kell csatlakoztatni. Ugyanakkor az elektrolizálók moduláris felépítése várhatóan rugalmasabbá teszi a karbantartást: egy tervezett munka során az egész létesítmény helyett elég csak az üzem némely részeit leállítani. A Bosch olyan szervizkoncepciókon is dolgozik, amelyek a körforgásos gazdaság elvárásainak megfelelően az alkatrészek újrahasznosítását is magukban foglalják.

A Bosch kihasználhatja a tömegtermelés és a méretgazdaságosság előnyeit

A piacon pillanatnyilag kapható elektrolizátor-alkatrészekkel ellentétben a Bosch okos moduljai tömeggyártásban készülnek ezután. Ezáltal a gyártás művelete méretgazdaságossági előnyökkel jár. „A hidrogéngyártás felfuttatásában két kulcsfontosságú tényező játszik szerepet: a gyorsaság és a költségtényezők” – mondta Heyn. „Ez az a körzet, ahol kihasználhatjuk az erősségeinket a tömegtermelésben szerzett szakértelmünknek, tetejébe az autóipari tudásunknak és tapasztalatunknak hála.” A Bosch most azt tervezi, hogy több európai helyszínen a lehető leggyorsabban megkezdi a sorozatgyártást. Ezek közé sorolható Bamberg és Feuerbach (Németország), Tilburg (Hollandia), Linz (Ausztria) és České Budějovice (Csehország).

A Bosch portfólióbővítésével munkahelyeket tart meg

Az autóipar átalakulása óriási feladja a leckét az egész iparág részére. Mint állandóan, a Bosch válasza erre is az újítás. Azzal, hogy a társaság egy új vállalkozásbeli területre lép – amely a mobilitási megoldások kereskedelmi szektort egy nem autóipari ággal egészíti ki –, megadja a lehetőséget a munkahelyek megőrzésére. A következő években az elektrolizáló alkatrészeinek fejlesztése és gyártása várhatóan többszáz munkatársnak ad ezután munkát. „Igazság szerint három célt teljesítünk egyidejűleg” – mondta Heyn. „Jelentős a hozzájárulásunk ökológiai, pénzügyi és szociális szempontból is.”

A Bosch mobil és telepített üzemanyagcellákon dolgozik

A Bosch meglátása alapján a hidrogén a jövő üzemanyaga és a vállalatcsoport a telepített és a mobil üzemanyagcellákon is dolgozik. Az előbbiek egyik tervezett felhasználási kiterjedése a települések, adatközpontok, bevásárlóközpontok, vállalkozásbeli parkok kis, helyszíni erőművei, ezenkívül az elektromos járművek töltőpontjai. A vállalatcsoport azt tervezi, hogy a mobil üzemanyagcellákkal megkönnyíti az áruk és árucikkek klímasemleges szállítását, kezdetben teherforgalomban. A cég járművekkel kapcsolatos termékkínálata ezen a övezetben az érzékelőktől kezdve az olyan alapvető alkatrészekig terjed, mint az elektromos légsűrítő, az elektrolizáló cella és a komplett üzemanyagcellás modulok. A gyártás várhatóan már az idén elindul.

Hozzászólások lezárva.