Az LG az újra élőben megszervezett ISE tárlaton mutatta be új kijelzőtechnológiáit

Az LG Electronics (LG) két évnyi kihagyás után 2022-ben újra az Integrated Systems Europe (ISE) tárlaton, Barcelonában mutatta be úttörő, vállalkozásbeli használatra tervezett kijelzőtechnológiáit. A társaság bemutatott újdonságai – az átlátszó OLED-megoldásoktól a Micro LED kijelzőkön át a LED-es vállalkozásbeli megjelenítőkig – a digitális képmegjelenítést olyan hasznos vállalkozásbeli felhasználási lehetőségekkel vegyítik, amelyek segítenek magasabb szintre emelni a pandémia utáni kommunikációt.

Ahogy az emberek egyre több időt töltenek otthon, úgy egyes, ezelőtt tipikusan házon kívül elvégzett tevékenységek is az ergonomikus otthoni térbe kerülnek át. A felhasználók online dolgoznak, digitálisan vesznek részt tanórákon és orvosi vizsgálatokon, és sokszor a hobbijaikat is a négy fal közt űzik. Erre a trendre reagálva az LG prezentálta az LG MAGNIT és LG One:Quick Flex megoldásokat, amelyek a társaság kereskedelmi monitorok kapcsán szerzett ismeretét a jövőbe mutató otthoni monitorok létrehozásában használják fel.

Az LG az újra élőben megszervezett ISE tárlaton mutatta be új kijelzőtechnológiáit

Az LG az újra élőben megszervezett ISE tárlaton mutatta be új kijelzőtechnológiáit

Az LG MAGNIT, amit 2020-as debütálása óta már több kereskedelmi tartományban is alkalmaznak, most a prémium házimozit definiálja újra esztétikus dizájnjával és hatalmas, 136 hüvelykes 4K UHD (3840×2160) képernyőjével. A több millió, önálló fénykibocsátásra képes LED-pixel által garantált szédületes képminőséget a nézők már otthonuk kényelméből is élvezhetik kedvenc filmjeik, tévéműsoraik, sportközvetítéseik nézése közben. A tartalomfogyasztás egyszerűbb és élvezetesebb úgy, hogy az LG webOS 6.0 okostévé-platformján át nagyszámú közkedvelt streaming alkalmazás válik hozzáférhetővé. A Bang & Olufsen Beolab 90 otthoni hangszóróval párosítva ugyanakkor az LG MAGNIT még teljesebb házimoziélményt nyújt.

A One:Quick Flex megoldás is az otthoni szórakozást reformálja meg. Az 43 hüvelykes 4K UHD (3840×2160) all-in-one megjelenítőbe mikrofont, kamerát és hangszórókat is építettek, a képernyő mellé ugyanakkor egy mozgatható állvány is választható. Visszafogott, érintésalapú beállítási lehetőségeivel és felhasználóbarát Windows operációs rendszerével a One:Quick Flex nem kizárólag távoli munkavégzésre, de távoktatásra, videokonferenciák lebolyolítására, online edzésre és szórakoztatásra is alkalmas. A nagyobb, 55 hüvelykes One:Quick Works megjelenítő intuitív videokonferencia-eszközökkel vegyíti az integrált érintőkijelző képességeit, ezáltal nevelési és vállalati felhasználásra is ideális, tudniillik több felhasználó egyidejűleg csatlakozhat a szerkezetre.

Az ez évi termékportfólióba tartoznak a modern, átlátszó OLED megjelenítők is, amelyek a csúcskategóriás irodák üvegfalain vibráló és futurisztikus képmegjelenítési lehetőségeket nyújtanak, mindemellett a meetingeken is jól használhatók. Az átlátszó OLED monitorok a közlekedési szektorban reklám- vagy információs kijelzőként használhatók az állomások ablakain és üvegfelületein, de ez a megoldás már a múzeumok kiállítótereiben is megtalálható. Az átlátszó OLED Touch ugyancsak jókora népszerűségre tett szert, interaktív kijelzőként használva.

A Technológiai és Mérnöki Emmy-díjas, 65 hüvelykes UltraFine OLED Pro megjelenítő a filmstúdiókban dolgozó mesterek elvárásainak megfelelően készült. Segíti a profi interfészeket, példaként az SDI-t és az SFP-t, és leskálázás nélkül tudja visszaadni az eredeti, nagyfelbontású forrásfájlokat. Az UltraFine OLED Pro megjelenítők ideálisak lehetnek a képernyők előtt hosszú órákat töltő színezők részére, mert megfelelnek a kékfénykibocsátásra vonatkozó TÜV Eyesafe szabványnak, mindent összevetve segítenek megvédeni a szemet a káros hatásoktól. Az LG UltraFine OLED Pro megjelenítők az utómunkálatokat végző vállalatoknál és az online tartalomszolgáltatást kínáló cégeknél is hasznos segítséget jelenthetnek a próbavetítéseknél.

Az LG nagyszámú olyan innovációt ismertetett az ISE tárlaton, amit kritikus felhasználási környezetekre terveztek. A nagyfelbontású, keret nélküli kialakítású Fine-pitch LED megjelenítő minden apró részletet tisztán jelenít meg, az ugyancsak keret nélküli, 54 hüvelykes, gond nélkül installálható LED Blocot mindazonáltal a felhasználók egy 55 hüvelykes LCD videofalként használhatják – a modern megoldás még a létező LCD videofal-modellek kereteibe is illeszkedik. Ezek a funkciók játszva használhatóvá teszik őket a vállalati irányítótermekben, auditóriumokban és virtuális osztálytermekben.

A kiskereskedelemben az LG tartalommenedzsment-megoldása, a SuperSign QSR hoz újítást: a vásárlók dinamikus menütáblán választhatják ki rendelésüket, míg a színfalak mögött a szolgáltatók egyszerűbb és átláthatóbb, a kártyaterminálrendszerrel integrált konyhai kijelzőrendszert használhatnak. A kültéren tartózkodó vásárlókkal való kommunikációt egy másik produktum – egy 21,5 hüvelykes, nagy fényerejű érintőkijelző – is támogatja. Legyen szó autós kioszkról, töltőállomásról vagy elektromosautó-töltőről, a tartós kivitelű alkalmatosság minden helyszínen megállja a helyét, mert ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek és a pornak, míg olyan fényerősséget nyújt, amellyel a megjelenő információ állandóan jól érzékelhető marad.

Az LG olyan felhőalapú megoldásokat is bemutatott az ISE tárlaton, amelyeket meghatározott iparágakra vagy felhasználási módokra terveztek. A Pro:Centric Cloud példának okáért a vendéglátás-menedzsmentet reformálja meg azzal, hogy az LG rugalmas és intuitív vendéglátási cms rendszerét, a Pro:Centricet felhőalapú rendszerré kiterjesztve nagyon sok üzlet egy rendszerben történő kezelését biztosítja. A hotelek sőt még személyre szabott szolgáltatásokat kínálhatnak a vendégeknek, az épületben felfedezhető kijelzőkön konzisztensen jeleníthetik meg a tartalmakat- mindezt egyetlen központi rendszerben kezelve.

Azok részére, akik nem tudtak részt venni a rendezvényen, az LG megvalósított egy weboldalt, amely videókban tárja a közönség elé az ISE tárlat zónáit. A weboldalra élőben, a rendezvény alatt is kerülnek fel tartalmak.

Hozzászólások lezárva.