Ultrakönnyű, hajlítható okostelefont tárt a közönség elé a Huawei

A történelem legvékonyabb összehajtható okostelefonja és az első e-ink kijelzős tablet is mutatkozott be a Huawei Technologies törökországi termékbemutatóján, ahol az továbbfejlesztett technológiai megoldások széles skáláját vonultatta fel a társaság. A HUAWEI Mate Xs 2 és a HUAWEI MatePad Paper mellett egy szokatlanul nagy monitorú notebook is elfért a modern portékák közt: a Matebook 16 s eszméletlen társa lehet a home office-ban dolgozóknak.

HUAWEI Mate Xs 2: ultrakönnyű, ultravékony és ultra-megbízható

A HUAWEI Mate Xs 2 hagyományos, kifelé hajtható kialakítású, ultrakönnyű konstrukció, amely ebben a pillanatban a legvékonyabb modell az összehajtható okostelefonok piacán. A kétirányban forgatható zsanérszerkezet révén az okostelefon tetszetős, úgynevezett unibody, azaz egy egységből kialakított házat kapott. Ennek betudhatóan a Mate Xs 2 gond nélkül összecsukható, kihajtva ugyanakkor tükörsima a képernyője.

Az okostelefont több csúcstechnológiával szerelték fel, beleértve az iparágban vezető 7,8 -es, 2480×2200 felbontású True-Chroma összecsukható megjelenítőt és a HUAWEI XD optikát támogató kamerarendszert. A képernyőt tükröződésmentes nano optikai réteggel látták el, ezáltal a monitor kevesebb fényt ver vissza és jobb olvasási élményt nyújt napfényben. Összehajtva a HUAWEI Mate Xs 2 19:9-es kijelzőaránnyal ellátott, mindent összevetve ahhoz hasonló, komfortos élményt nyújt, mintha egy nem összecsukható, megszokott méretű okostelefont tartana a kezében a felhasználó.

A HUAWEI Mate Xs 2 súlya mindössze 255 g, melyet eddig csak a nem összecsukható okostelefonok tudtak elérni. A szerkezet kis súlyát az modernizált, könnyed anyagok alkalmazásának köszönheti – mindent összevetve az ultrakönnyű üvegszálaknak a hátlapban, emellett annak, hogy a ház megformálásához a repülőgépiparban használt első osztályú titánötvözeteket és könnyed, de nagy szilárdságú acélt használtak. Ezek az anyagok egyben szilárddá és törésállóvá teszik a Mate Xs 2-t.

Zászlóshajó funkciók, kivételes produktivitás, professzionális kamerarendszer

A HUAWEI Mate Xs 2 Qualcomm Snapdragon 888 chippel érkezik, azonfelül 4600 mAh akkumulátorral szerelték fel, és segíti a 66W-os HUAWEI gyorstöltést. A konstrukció roppantul vékony, nagyméretű sztereó hangrendszerrel ellátott, amit egy új, mesterséges intelligencia-vezérelt szoftvermegoldás (AI Sound Engine) tesz még kiforrottabbá.

A HUAWEI Mate Xs 2 kamerarendszere 50 MP felbontású True-Chroma kamerát magába foglal, azonfelül a korszerűsített HUAWEI XD Optics modern műszaki megoldás felel a valóságot élethűen visszaadó fotózásért HUAWEI Mate Xs 2 hűen reprodukálja a színeket a HUAWEI XD Fusion Pro True-Chroma Image Engine technológiának, a 10 csatornás többspektrumú érzékelőnek betudhatóan.

Valósághűbb navigáció a Mate Xs 2-n

A Mate Xs 2 nagyobb képernyője biztosítja a fogyasztóknak, hogy a Huawei térkép-szolgáltatása, a Petal Térkép használata közben ugyanabban az időben több információt láthassanak, ami jobb rálátást ad az útvonal-lehetőségekre, és megkönnyíti a sávok közti navigációt. A szerkezet összecsukott és kihajtott képernyővel ugyancsak hasznosítható vezetés közben, utóbbi esetben a nagyobb méretű, eszméletlen felbontású megjelenítőnek hála a Petal Térkép 3D-s nézete még részletgazdagabb, valósághűbb élményt nyújt. Az alkalmazás megjeleníti az egyes alkotmányok részleteit, az időjárásra vonatkozó adatokat, és a napszaknak korrekt fényhatásokat, példaként éjszakai üzemmódban az utcalámpák és a létesítmények esti világítását. Ezenfelül a térkép-szolgáltatás még optimalizáltabb sávválasztó funkcióval büszkélkedhet, hasznavehető offline módban, a négy évszaknak megfelelően személyre szabható a felhasználói felület megjelenése, sőt még újabb térképréteg hozzáadásával megfigyelhető a hőmérséklet és a csapadékmennyiség.

A Petal Térkép interaktív élményt nyújtó, felhasználóbarát felülete kiérdemelte a Föld legtekintélyesebb dizájn- és formatervezési díját, a Red Dot Design Award-ot.

HUAWEI MatePad Paper: az analóg kort idéző digitális hatás

A MatePad készülékcsalád legkorszerűbb tagja, a HUAWEI MatePad Paper egy e-ink technológiával ellátott táblagép, amely a papírlap kezeléséhez hasonló hatást nyújt olvasás vagy munka közben. A MatePad Paper a Föld első olyan e-ink készüléke, amely a szembarát olvasási élményért megkapta a TÜV Rheinland „Paper Like Display” tanúsítványát.

Az előző MatePad széria ikonikus, minimalista esztétikáját öröklő HUAWEI MatePad Paper unibody dizájnnal és vegán bőrborítással ellátott, modernizált gerinckialakítása mindazonáltal könyvszerű megjelenést ad. A 10,3 hüvelykes HUAWEI FullView kijelzővel szerelt táblagép igencsak vékony, és mindössze 360 gramm súlyú.

A HUAWEI MatePad Paper-t 2. generációs HUAWEI M-Pencil ceruzával is lehet társítani. A kiegészítő eszközzel a felhasználók úgy kezelhetik az tabletet, mintha papírra írnának, még a ceruza suhogó hangját is hallhatják írás közben. Ezenfelül a korábbi MatePad széria kényelmi funkciói változatlanul helyet kaptak az eszközben: mint amilyen a dupla koppintás a szerkesztési alkalmatosságok váltásához, az automata Bluetooth párosítás, vagy a mágneses töltés. Új szerepkör ugyanakkor a megjegyzések írása és az osztott képernyős jegyzetelés lehetősége.

Gördülékeny használat, hosszú üzemidővel

A HUAWEI MatePad Paper gördülékeny, szélsebes együttműködést biztosít a Huawei-eszközök közt. Ezáltal példának okáért, ha a felhasználók szeme elfárad a PC-n vagy okostelefonon való olvasás közben, zökkenőmentesen áthelyezhetik a dokumentumot a HUAWEI MatePad Paper-re. A korszerű tablet PC-meghajtóként is hasznavehető, ezáltal a felhasználók közvetlenül áthelyezhetnek fájlokat az egyik eszközről a másikra, nélküle, hogy ehhez e-mailt írnának, vagy másfajta külső alkalmazást használnának.

A HUAWEI MatePad Paper akkumulátorkapacitása akár 4 hétig tartó készenléti időt, és megközelítőleg 6 napos böngészési élményt nyújt. A masina ezenfelül két nagy amplitúdójú hangszóróval is büszkélkedhet, amelyek a tablet karcsúsága ellenére csodálatos hangzást szolgáltatnak.

HUAWEI MateBook 16s: nagy megjelenítőjű társ az otthoni munkavégzésben

A MateBook árucikk-csoport új tagja, a nagy szilárdságú fémből készült HUAWEI MateBook 16s visszafogott Galaktikus Szürke színben érkezik. A notebook mindössze 17,8 mm vastag és 1,99 kg súlyú gépházzal ellátott, mindent összevetve simán hordozható, a szerkezet zsanérja mindazonáltal azt is biztosítja, hogy a laptopot nehézség nélkül, akár egy kézzel kinyissák.

A szerkezetet 12. generációs Intel Core processzor hajtja, amely akár i9-12900H-ból, azonkívül 14 magból és 20 szálból áll, maximum 5 GHz-es turbófrekvenciával. A HUAWEI MateBook 16s-ben egy ultranagy méretű HUAWEI Shark Fin kettős ventilátorrendszer felel a hatékony, eredményes és csendes teljesítményért.

A MateBook 16s kávái nagyon vékonyak, ennek betudhatóan a képernyő-test arány a 90 százalékot is eléri. A notebook 2520×1680 felbontású HD-kijelzővel büszkélkedhet, amely széles sRGB színskálával, 1500:1 kontrasztaránnyal, 189 PPI-vel és 300 nites maximális fényerővel bír. 1,07 milliárd színével a monitor finomabb és egyenletesebb színátmeneteket nyújt. A HUAWEI MateBook 16s az Intel Iris Xe Graphics modern műszaki megoldást használja, ezáltal kimagasló grafikus feldolgozási képességeket tudhat magáénak. Ennek hála a notebook kitűnő lehetőség lehet grafikusok, fotó- és videószerkesztők, azonkívül a számítógépes játékot kedvelők részére.

A HUAWEI MateBook 16s AI hanggal és AI kamerával büszkélkedhető Smart Conference megoldásával bárhol, bármikor digitális tárgyalótér valósítható meg. A képernyő tetején felfedezhető 2 MP 1080p és 88 -os széles látószögű kamerával, azonfelül kettős mikrofonnal felszerelt megoldás csodálatos, biztonságos és hatékony konferenciaélményt tud teremteni. A mesterségesintelligencia-alapú algoritmusok csökkenthetik a háttérzajt hívás közben (ehhez bekapcsolt Sound TrueVoice beállítás létfontosságú), ameddig a hangjavító szerepkör segédkezésével a felhasználó tényleg csak a beszélő hangját fogja hallani. Ezenfelül a Sound TrueHD beállítás nyújt támogatást abban, hogy a hangok részleteit tisztán és hangosan lehessen felvenni.

A HUAWEI MateBook 16s ergonomikus, speciálisan testre szabott billentyűzetet kapott. A soft-landing kialakításnak betudhatóan a billentyűk alatt egy-egy párna látható, amely a lenyomást követően lassabban enged fel, mindent összevetve nyújt támogatást megőrizni nívós és komfortos gépelést hosszú ideig.

A MateBook 16s tekintetében szintén rendelkezésre áll a többeszközös, gördülékeny együttműködést támogató Super Device szerepkör. Ha a felhasználó a notebook közelébe helyez bármely Huawei-eszközt, példának okáért fülhallgatót, egeret, billentyűzetet, hangszórót vagy nyomtatót, a MateBook 16s önműködően felismeri azt, és kínálja a villámgyors párosítást.

Hozzászólások lezárva.