A Ford tovább halad Európában a tisztán elektromos hajtás és a konnektivitás megteremtése felé

A Ford ma újabb releváns lépést tett Európában a tisztán elektromos hajtás bevezetése felé, olyan elsődleges gyártási helyszínnek választva a spanyolországi Valencia üzemet, ahol a modern fejlesztésű elektromosautó-architektúrára épülő járművek készülnek ezután. Az árucikkek jóváhagyásától függően a Valencia üzemben már ebben az évtizedben megkezdődhet a forradalmian új elektromos hajtású és hálózatba csatlakoztatható járművek gyártása.

Ezenfelül a Ford újra megerősítette, hogy 2 milliárd dolláros beruházással átalakítja a Kölnben funkcionáló üzemet, ahol 2023-tól elektromos hajtású személyautók készülnek ezt követően. A Ford európai stratégiájának alapja az elektromos járművek izgalmas kínálata, köztük a közkedvelt Ford Puma elektromos hajtású változatával, azonkívül a haszonjármű-szegmens felettes státuszát tovább erősítő elektromos Ford Pro járművekkel és a hálózatba kapcsolt szolgáltatásokkal. 2026-ra a Ford évi 600.000 elektromos hajtású jármű eladását tervezi az európai piacon.

„Arra törekszünk, hogy Ford+ tervünknek megfelelően dinamikus, ugyanakkor fenntartható üzletmenetet építsünk ki Európában, ami komoly összpontosítást és kemény döntéseket igényel,” nyilatkozta Jim Farley, a Ford elnök-vezérigazgatója. „Az európai autóipart szerfelett erős verseny jellemzi, és ha itt akarunk növekedni, akkor sosem elégedhetünk meg kevesebbel, mint fantasztikus termékekkel, lenyűgöző ügyfélélménnyel, szerfelett gazdaságos működéssel, és tehetséges, motivált csapattal!”

Az egész kontinensre vetített elektromosautó-eladások még mindig szélsebesen növekednek (2021-ben 65 százalékkal, 2,3 millió darabra1), és az Európai Parlament júniusban megszavazta a kishaszonjárművekre vonatkozó új CO -kibocsátási előírásokat, ezenfelül azt is, hogy 2035-re minden eladott új gépkocsinak teljesítenie kell a 100 százalékosan nulla károsanyag-kibocsátás kívánalmát.

„Felgyorsítjuk európai üzletmenetünk módosítását, újragondolva mindent, és olyan jövőt építve, ahol a remek járművekre és az ügyfélélményre történő töretlen koncentráció mellett ugyanilyen nagy hangsúlyt kap bolygónk megóvása is,” mondta Stuart Rowley, a Ford Európa elnöke és a Ford Motor Company átalakításért és minőségért felelős vezetője. „Az, hogy elhozzuk Valenciába mostani elektromosautó-architektúránkat, nyújt támogatást a nyereséges európai üzletmenet kialakításában, a kimagasló értékű foglalkoztatás megteremtésében és abban, hogy a Ford prémium minőségű elektromos, teljesen hálózatba kapcsolt járműveket kínálhasson, amelyek megfelelnek európai vásárlóink elvárásainak.”

A mai bejelentést megelőzően a társaság minden részletre kiterjedően konzultált a spanyolországi Valenciában és a németországi Saarlouisban dolgozó csapataival. A Saarlouis üzeme még mindig gyártja ezután a Ford Focus személyautót, míg a cég örökösen dolgozik az üzemre vonatkozó következő terveken.

A Ford megerősíti Németországgal szembeni kötelezettségvállalását

A Ford ma azt is megerősítette, hogy még mindig Németország marad a az európai Model e üzletág centruma, és hogy itt készül ezt követően az első európai gyártású elektromos jármű is. Az ultramodern Kölni Villamosítási Központban 2023-ban kezdődik meg a termelés.

„A Ford óriási összegeket fektet be az elektromos járművek németországi gyártásába, és még mindig ezt az országot tekintjük európai központunknak,” nyilatkozta Rowley. „Feltétlenül folytatni akarjuk a munkát partnereinkkel Németországban és az egész régióban. Ahhoz, hogy Európában új termékeket tudjunk kínálni, eszméletlen tervekre, nevezetes technológiára és mérnöki munkára, finomított beszerzésre és ipari tevékenységeink fejlesztésére van szükségünk, hogy maradéktalanul az elektromos hajtás felé fordulhassunk.”

Modern fejlesztésű architektúra: a Ford európai elektromos jövőjének létfontosságú eleme

A modern fejlesztésű architektúra bevezetése roppantul meghatározó lépés a Ford európai átalakításában, melynek célkitűzése a tisztán elektromos jövő, a lendületes üzletmenet, és mindezzel közösen a pozitív társadalmi impulzus, valamint a Párizsi Éghajlatvédelmi Egyezményben megállapított, csekély szintű károsanyag-kibocsátás.

A Ford azt tervezi, hogy az elektromos hajtások európai elterjedése nyújt támogatást ezután megvalósítani átfogó célját, vagyis az minden évben több mint 2 millió EV értékesítését 2026-ig és a társaság 10 százalékos korrigált EBIT rátájának elérését.

Hozzászólások lezárva.