Az első BMW M3 Touring motorsportos egyéniségét BMW M Performance alkatrészek fokozzák tovább

A BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautójához már a piaci bevezetés pillanatától elérhetővé válnak az eredeti, típus-specifikus BMW tartozékok.

Az M xDrive okos összkerékhajtással dolgozó, első BMW M3 Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 10,1 – 10,4 liter / 100 km; vegyített károsanyag-kibocsátás (WLTP): 229 – 235 gramm / km) markáns karakterként jött meg a BMW M GmbH nagyteljesítményű portfóliójára, összetéveszthetetlen kisugárzását ellenben még tovább fokozzák a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek – amelyek már a BMW M3 Touring idén novemberi piaci bevezetésekor elérhetővé válnak. Az utólagosan felszerelhető, eredeti BMW tartozékok eszményi megoldásokat szolgáltatnak a bajor prémiummárka azon ügyfélkörének, akik leginkább előtérbe helyeznék a BMW M3 Touring formanyelvének dinamizmusát és vérpezsdítő vezetési élményét.

Szénszál-erősítésű műanyagból készült, kifinomult karosszéria-kiegészítők

Az első BMW M3 Touring formanyelvéhez kifejlesztett BMW M Performance karosszéria-kiegészítők mindegyik az újdonság génjeibe kódolt, versenyautós sportosságra helyezik a hangsúlyt. A tervezők a szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készült tételek mindegyikét átlátszó lakkal vonták be, hogy minden szögből a BMW M3 Touring sportosságát nyomatékosítsák. A szénszál-erősítésű műanyagból készült BMW M Performance első koptatóknak és légterelőknek hála a modell frontrésze a Német Túraautó Bajnokság (DTM) versenyautóit idézi.

Oldalnézetből elsőre a BMW M Performance Air Breathers légkivezető nyílásokon és a lenyűgöző BMW M külső visszapillantó-házakon akad meg a vezetés szerelmeseinek pillantása, miközben hátulról nézve a BMW M Performance légterelő szárny, a BMW M Performance diffúzor és a BMW M Performance koptatók gyorsítják fel a szívverést – mindegyik szénszál-erősítésű műanyagból formázva.

Az első BMW M3 Touring motorsportos egyéniségét BMW M Performance alkatrészek fokozzák tovább

Az első BMW M3 Touring motorsportos egyéniségét BMW M Performance alkatrészek fokozzák tovább

Titánból készült kipufogórendszer és típus-specifikus futómű-opciók

A titánból készült BMW M Performance sport kipufogórendszer a középre szervezett kipufogóvégek kvartettjével és a vérbeli versenyautók zabolátlan orgánumával erősíti tovább az első BMW M3 Touring motorsportos egyéniségét. A rendszer – kivétel nélkül titánból készült – hátsó kipufogódobja és négy darab végződése méltó hangzásvilággal szólaltatja meg a BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotort. A könnyűszerkezetes járműépítés vezérelveit a hátsó kipufogódob képviseli, amely csaknem 30 százalékkal könnyebb az alapfelszereltségként kínált alkatrésznél.

Az első BMW M3 Touring pompás menettulajdonságait olyan BMW M Performance sport futómű fokozza tovább, amellyel a bajor prémiumgyártó használói a sportmodell hasmagasságát is igényeik alapján hangolhatják át. Az alacsonyabbra helyezett súlypontnak hála a vezetők nagyobb kanyarsebességeket érhetnek el. A BMW M Performance sport fékbetétek eközben közúton és versenypályán is intenzívebb lassulást garantálnak.

A kovácsolt BMW M Performance keréktárcsák az extrém sportos vezethetőség legmagasabb elsőrendű szabványait képviselik, míg a karosszéria roppant módon dinamikus formanyelvének ékeiként, sport gumiabroncsokkal szerelve gurulnak a gépkocsi alatt. A készítők minden egyes felnit egyetlen darab alumíniumtömbből vágták ki, mérnöki precizitással. A BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák kimagasló tartósságról, csúcskategóriás stabilitásról, magabiztos futásteljesítményről és csodálatos kialakításról tesznek tanúbizonyságot. Az Y küllődizájnú, Jet Black matt árnyalatú felnik a versenyautók hangulatát idézik és az első tengelyen 19”, a hátsó tengelyen mindazonáltal 20” méretben válnak hozzáférhetővé. A keresztküllő-dizájnú, kovácsolt BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák előre 20”, amíg hátulra 21” méretben rendelhetők meg, Jet Black matt vagy Frozen Gold Bronze árnyalatban.

Motorsportos hangulat az utastérben

Az első BMW M3 Touring utasterében kifinomult, szénszálból készült és Alcantara-borítású elemek fokozzák tovább a BMW M divízió motorsportos hangulatát. A matt felületű, szénszálból készült BMW M Performance dekorbetétekkel két nagyméretű, Alcantara-borítású térdpárna harmonizál, amelyek tempós kanyarokban segítenek optimalizálni a felettes státuszát. Az első ülések BMW M Performance háttámláin sportosan olvadnak össze a szénszálból készült betétek az Alcantara-borítással, amelyeken integrált BMW M Performance embléma ragyog. Az utastér motorsportos hangulatát a BMW M Performance középső könyöktámasz emeli új dimenzióba, amelyiknek Alcantara-borítását a BMW M divízió trikolor árnyalata és integrált BMW M Performance embléma ékesíti.

Az ajtókba épített, LED-technológiás új BMW M Performance kivetítők a szokás iránti tisztelet és a motorsportos szenvedély egységét hirdetik. A bajor prémiummárka vásárlói ezenkívül a „50 Jahre BMW M” motívummal is felszereltethetik új sportautójukat, a BMW M divízió fennállásának 50. évfordulója alkalmából.

Hozzászólások lezárva.