A modern Samsung Galaxy összehajtható telefonok hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz

A Samsung nyilvánosságra hozta, hogy nagymértékű előrelépést tett a mobilkommunikációs üzletág 2025-ös fenntarthatósági céljainak elérése felé. A leglényegesebb kezdeményezések közé sorolható az újrahasznosított anyagok korszerűsített használata és beépítése a termékekbe, a környezettudatosabb csomagolás kialakítása, emellett a régebbi Samsung Galaxy eszközök megváltoztatása az e-hulladék csökkentése érdekében.

A Samsung 2021 augusztusában az Unpacked eseményen elénk tárta a Galaxy a bolygóért (Galaxy for the Planet) programját. A bejelentés óta a cég leginkább azon dolgozik, hogy új módszereket alakítson ki az erőforrások újrahasznosítására és újrafelhasználására, hogy minimalizálja környezeti lábnyomát, és megóvja a bolygót.

„A Samsung elkötelezett az emberek és a bolygó védelme mellett. Minden tevékenységünkben igyekszünk összekötni a fenntarthatóságot az innovációval – mondta TM Roh, a Samsung Electronics elnöke és a mobilkommunikációs üzletág vezetője. – Büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre, mivel a megszerzett jártasságaink lehetővé teszik, hogy fejlődjünk és folytassuk utunkat fenntarthatósági elképzeléseink megvalósítása felé.”

Még több újrahasznosított anyag a Galaxy Z Fold4 és Galaxy Z Flip4 modellekben

A Galaxy a bolygóért indítvány egyik fő célja, hogy olyan újrahasznosított anyagokat fejlesszen ki, melyekkel még több erőforrást lehet megóvni. A Galaxy készülékeknél ez a folyamat nagyszámú kihívást tartogat, de a bolygó védelme érdekében a cég permanens újításokon dolgozik. Ennek köszönhetően a Samsung a korszerű Galaxy Z széria és a Galaxy Buds2 Pro tervezésekor olyan újrahasznosított halászhálókat használt fel, amelyek egyébként az óceánban végezhették volna.

Első alkalommal a 2022 februárjában bemutatott Galaxy S22 széria gyártásánál használt a cég újrahasznosított halászhálókat, mára már tizenegy Galaxy készüléknél alkalmazza ezt a megoldást, köztük példaként a Galaxy Tab S8 sorozatnál is. Azzal, hogy a Samsung az elhagyott halászhálókat újrahasznosítja, hozzájárul a műanyagszennyezés hatásainak csökkentéséhez, ami különösen kardinális annak fényében, hogy minden évben 640 000 tonna elhasznált halászháló kerül a Föld óceánjaiba.

A leselejtezett halászhálók újrahasznosítása csak egy példa arra, hogy a Samsung egyre több újrahasznosított anyagot használ fel termékeiben.

A cég az elmúlt évben piacra dobott Galaxy konstrukciók 90%-ába olyan környezettudatos anyagokat épített be, mint az újrahasznosított halászhálók, a használatból visszakerült, újrahasznosított anyagok (PCM) vagy a biogyanta. A Galaxy Buds2 Pro több mint 90%-Az újrahasznosított anyagokból készült.

Ahhoz, hogy a Samsung továbbfejlesztett technológiájához elengedhetetlen anyagok minősége, biztonsága és megbízhatósága pompás legyen, összetett mérnöki és műszaki ismeretekre van szükség. A társaság újabb beruházásokat tervez a kutatás-fejlesztés területén annak érdekében, hogy különféle új anyagokat fejlesszen ki és használjon fel a Galaxy készítmények előállításához. Mindemellett ugyanakkor fokozza az újrahasznosított anyagok használatát az egyes készülékekben.

A Galaxy portékák csomagolási módszerei megváltoznak

A Samsung azt a célt tűzte ki, hogy 2025-ig minden egyszer használatos műanyag felhasználását megszünteti a mobiltermékek csomagolásában, ennek köszönhetően figyelemre méltó mértékben csökkentette ezeknek a mennyiségét a Galaxy okostelefonok aktuális csomagolásában, beleértve a modern Galaxy összehajtható eszközöket is. A cél elérése érdekében a cég folytonosan újabb megoldásokat keres, és újratervezi a csomagolásokat, egészen a legapróbb részletekig.

A Galaxy S22 széria bevezetésétől kezdődően a Samsung már 100%-ban újrahasznosított papírt használ csúcstermékeinek csomagolásához.

A Samsung a Galaxy S22 széria és a korszerű Galaxy Z szériAz új csomagolásával közel 51 000 fát tud megmenteni.

A Samsung a Galaxy Z Flip4 tekintetében 52,8%-kal, a Galaxy Z Fold4 tekintetében mindazonáltal 58,2%-kal csökkentette a csomagolás mennyiségét az első generációs összehajtható Galaxy telefonokhoz képest. Az egyes csomagolások mennyiségének csökkentésével a Samsung végső soron csökkenti azt a környezeti lábnyomot, amit az eszközök teherautókkal, repülőgépekkel és hajókkal történő szállítása jelent. A cég becslése alapján a csomagolási volumen csökkentése 2022 végére csaknem 10 000 tonnával csökkenti a szállításból származó szén-dioxid-kibocsátást. A Samsung a csúcsmodell okostelefonok csomagolásának untalan fejlesztése mellett a környezettudatos csomagolást más termékkategóriákra is kiterjeszti.

Az e-hulladékot csökkentő megoldások bővítése

Az e-hulladék csökkentése minden eddiginél fontosabb a bolygó véges erőforrásait megőrző és újrahasznosító körforgásos gazdaság előmozdításához. A Világgazdasági Fórum alapján 2021-ben 57 millió tonna e-hulladék keletkezett, és ez a volumen várhatóan minden évben 2 millió tonnával nő.

A modern Samsung Galaxy összehajtható telefonok hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz

A modern Samsung Galaxy összehajtható telefonok hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövőhöz

Ennek megoldására a Samsung kibővítette a Galaxy Upcycling programot, melynek hálAz új helyzetekben lehet kipróbálni a régebbi Galaxy okostelefonokat. A Galaxy Upcycling at Home révén a Samsung egy hagyományos szoftverfrissítéssel újrahasznosítja az okostelefonokat, amelyek mindent összevetve olyan nagy tudású otthoni eszközökké válnak, amelyek támogatják a mindennapi igényeket, példaként a gyermekgondozást és a háziállatok gondozását.

A Galaxy Upcycling jelentős célkitűzése, hogy biztosítsa, hogy ezek a fenntartható gyakorlatok ne csak a környezetet óvják, hanem az emberek életminőségét is javítsák. A társaság a használt Galaxy konstrukciókat EYELIKE szemfenék kameráknak nevezett orvosi diagnosztikai berendezésként is használja, ezáltal szemészeti szolgáltatásokat nyújthatnak az elmaradott közösségekben. Ez a program már többszáz Galaxy készüléket hasznosított újra, és több mint 13 000 beteg részére biztosított alapvető szemészeti ellátást Vietnamban, Marokkóban, Indiában és PápuAz új-Guineában.

A jövő útja

A Samsung egyértelmű fenntarthatósági célokat tűzött ki úgy, hogy megoldásait az egész vállalatra kiterjeszti. Legyen szó akár a kidobott halászhálók újrahasznosításáról a Galaxy készülékekhez, akár a műanyagmentes csomagolás elérésére való törekvésről, akár a hulladéklerakókba kerülő hulladékmennyiség minimalizálásáról és az okostelefon-töltők készenléti energiájának nullára való csökkentéséről, a Samsung lépésről lépésre valósítja meg a Galaxy a bolygóért vízióját.

Hozzászólások lezárva.