Az LG új OLED televíziója a Zero Connect technológiával új lehetőségeket nyit a térelrendezésben

Az LG Electronics (LG) prezentálta a Föld első Zero Connect technológiával ellátott, fogyasztók részére lett kifejlesztve 97 hüvelykes SIGNATURE OLED M (M3 modell) televízióját, ami akár 120 Hz-es valós idejű vezeték nélküli kép- és hangátvitelre képes 4K-ban. A forradalmian új M3 tévé eszméletlen kép- és hangminőséget, sőt még rugalmas elhelyezési és csatlakoztatási lehetőségeket nyújt a felhasználóknak. A őrületes modern műszaki megoldás és formaterv eredményeképpen az LG vezeték nélküli 4K OLED tévéje két kategóriában is kiérdemelte a CES 2023 innovációs díját.

A szokásoknak megfelelő tévékkel ellentétben – amelyeken a portok az eszközök oldalán vagy hátoldalán láthatóak – az M3 egy különálló Zero Connect jeltovábbító dobozt kapott, ami vezeték nélkül küldi a hang- és képjelet a 97 hüvelykes képernyőre. Mivel a Zero Connect a monitortól távolabb is elhelyezhető, nagyobb szabadságot nyújt a felhasználóknak a tér elrendezésében, ezáltal példaként egy letisztultabb, zavaró tényezőktől mentes környezet kialakításában is. Az egységen több port szintén felfedezhető, amelyeken át a gyakran használt HDMI-eszközök, példaként kábeles vagy műholdas set-top boxok és játékkonzolok is csatlakoztathatók, de a kompatibilis hangprojektorok is vezeték nélkül ráköthetők a gazdagabb, erőteljesebb hangzás megteremtése érdekében. Az M3 és az ahhoz tartozó Zero Connect jeltovábbító nem kizárólag a tér kialakításához nyújt nagyobb szabadságot, de ezáltal a felhasználóknak a kábelek sokasága folytán sem kell aggódniuk a telepítéskor. A vezetékmentes csatlakozás okán nem vonja el semmi a nézők figyelmét, mikor is a 97 hüvelykes One Wall Design névre keresztelt televíziót nézik.

A zökkenőmentes adatátvitel érdekében az LG olyan algoritmust fejlesztett ki a készülékhez, amely képes azonosítani és ennek megfelelően megkeresni a legoptimálisabb útvonalat a jelátvitelre a televízió és a Zero Connect egység közt. A mesterséges intelligencia az átviteli hibák vagy zavarok minimalizálásában is nyújt támogatást, mivel képes érzékelni a jelet zavaró tényezőket – példának okáért a helyiségben mozgó embereket –, és ennek megfelelően változtatja annak útját. A maximális jelerősséghez az egység antennája játszva a televízió elhelyezkedésének helyes szögbe állítható. A Zero Connect amellett hangfelismerő szerepkört is kapott, amellyel a felhasználók szimplán, hangutasítással kezelhetik a képernyőt és a csatlakoztatott eszközöket.

Az M3 tekintélyes mérete ellenére úgynevezett One Wall Design-t kapott, amellyel jól illeszkedik bármilyen enteriőrbe. A megjelenítő megvalósításának és az integrált konzolnak hála a televízió rés nélkül illeszkedik a falra, megnyerő, galéria hangulatot kölcsönözve ezáltal.

Az LG a 2023-as CES vásárlói elektronikai szakmai vásáron, január 5-8. közt a Las Vegas Convention Center #15501 számú kiállítási standján szemlélteti a vezeték nélküli Zero Connect technológiával ellátott 4K OLED tévéjét. A társaság bejelentései a CES bemutatón a #LGCES2023 hashtag alatt követhetők.

Hozzászólások lezárva.